LIFESTYLE, Ειδήσεις, Κόσμος, Μόδα

Πέθανε ο Γάλλος σχεδιαστής μόδας Givenchy

Ο Ουμπέρ ντε Ζιβανσί, Γάλλος σχεδιαστής μόδας έφυγε από τη ζωή χτες σε ηλικία 91 ετών. Έγινε ιδιαίτερα διάσημος από τα φορέματά του που έντυσαν επώνυμες του Hollywood, με πιο προβεβλημένη την Όντρεϊ Χέπμπορν και το διάσημο “μικρό μαύρο φόρεμα” που φορούσε στο “Breakfast At Tiffany’s”.

“Με βαθύτατη θλίψη σας ενημερώνουμε για το χαμό του κυρίου Ουμπέρ Ταφιάν ντε Ζιβανσί. Ο κ. Ζιβανσί έφυγε στον ύπνο του, το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018” αναφέρει η ανακοίνωση που επιβεβαιώνει την είδηση του θανάτου του. Τον μεγάλο άνδρα της μόδας βρήκε νεκρό ο σύντροφος ζωής και φίλος του Φιλίπ Βενέ.

Ο αιώνιος “μαθητής” όπως του άρεσε να αποκαλεί τον εαυτό του, ήταν γνωστός για την εργατικότητά του καθώς επί 43 χρόνια βρισκόταν από τις 7 το πρωί στο γραφείο του, αν και δεν σχεδίαζε πια νέα ρούχα: “Θα σταματήσω να φτιάχνω ρούχα, αλλά όχι να ανακαλύπτω τέτοια. Η ζωή είναι σαν ένα βιβλίο, πρέπει να ξέρεις να γυρίζεις τις σελίδες του” σχολίαζε ο ίδιος.

Γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 1927 στη γαλλική πόλη Μποβέ, από ευγενική οικογένεια, με τον πρόγονό του να ανακηρύσσεται Μαρκήσιος τον 16ο αιώνα. Μετά το θάνατο του πατέρα του το 1930, τον μεγάλωσε η μητέρα και η γιαγιά του. Έφτασε στο Παρίσι σε ηλικία 17 ετών όπου σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών.

Τα πρώτα του σχέδια αφορούσαν τον οίκο Jacques Fath το 1945 και αργότερα για τον Balmain και τον Christian Dior. Ίδρυσε το 1952 τον δικό του οίκο μόδας και κατάφερε να γνωρίσει την αναγνώριση από το πρώτο του κιόλας ντεφιλέ. Αποσύρθηκε από τον σχεδιασμό ρούχων το 1995, με διάδοχό του στον οίκο τον Τζον Γκαλιάνο, αλλά και τον Alexander McQueen.

AP Photo/Lionel Cironneau

πηγή: www.news247.gr

Previous ArticleNext Article