ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΟΜΟΡΦΙΑ, Πρόσωπο

Η αισθητικός των σταρ συμβουλεύει: Πώς θα διαλέξεις το τέλειο αντηλιακό για σένα

Η αισθητικός των σταρ Θεανώ Μπέλλα συμβουλεύει: Πώς θα διαλέξεις το τέλειο αντηλιακό για σένα

Ο λαμπρός ήλιος της άνοιξης είναι χαρά, αλλά οι υπεριώδεις του ακτινοβολίες του βρίσκουν το δέρμα απροετοίμαστο και το κοκκινίζουν εύκολα.  Σε αυτό συμβάλλει και το μειωμένο στρώμα τού όζοντος στην ανώτερη ατμόσφαιρα, που αφήνει περισσότερες υπεριώδεις να περνούν, γι’ αυτό τα τελευταία χρόνια μαυρίζουμε τόσο απότομα.

Από πότε πρέπει να βάζουμε αντηλιακό

Αυτή την εποχή, λοιπόν, την άνοιξη είναι που συμβαίνουν οι περισσότερες βλάβες στο δέρμα.
Βασική προτεραιότητα, λοιπόν, είναι η αντηλιακή κρέμα ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ. Τίποτε δεν μπορεί να αναπληρώσει το ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΦΙΛΤΡΟ, το οποίο θα συγκρατήσει τις υπεριώδεις.
Μετά το καθαρισμό προσώπου (γαλάκτωμα, λοσιόν) και την κρέμα ημέρας, περιμένουμε 10 λεπτά και μετά απλώνουμε την αντηλιακή κρέμα στο πρόσωπο (και στα αυτιά), τον λαιμό, το στήθος και τις ράχες των χεριών πριν βγούμε στον ήλιο, ακόμη και γα ψώνια.
Αν αργότερα αισθανθούμε τσούξιμο στα μάτια,  κάτι ιδιαίτερα ενοχλητικό κατά την οδήγηση, τότε  σταματάμε (αν οδηγούμε) και τα περνάμε με βρεγμένο χαρτομάντηλο ώστε να φύγει το αντηλιακό.

Πώς διαλέγουμε το σωστό αντηλιακό για εμάς

Επιλέγουμε πάντα κρεμώδες αντηλιακό, όχι λάδι ή ζελέ ή λοσιόν. Στην αρχή, όταν το πρόσωπο χρειάζεται μεγαλύτερη προστασία,  επιλέγουμε μεγαλύτερο Δείκτη Προστασίας (πάντα άνω του 15).
Συγχρόνως προσέχουμε να έχει πλούσια σύσταση, κυρίως να περιέχει καλά λιπαρά (πχ λάδι χοχόμπας), ώστε να διατηρεί την υγρασία ιδίως στο ξηρό και ώριμο δέρμα. Ας σημειωθεί ότι το παχύ ΚΡΕΜΩΔΗΣ αντηλιακό πρέπει να προτιμάται και στο σώμα, επειδή παρέχει καλύτερη προστασία από τα αντηλιακά λάδια.

 Ποια είναι τα πιο απαραίτητα αντηλιακά φίλτρα

Τα σημερινά αντηλιακά καλλυντικά περιέχουν όχι μόνο τα κλασικά χημικά φίλτρα, αλλά και τα λεγόμενα micropigments, δηλαδή λεπτόκοκκα υλικά που αντανακλούν το ηλιακό φως. Τα micropigments έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα ότι προστατεύουν από όλες τις υπεριώδεις, δηλ και από τις υπεριώδεις-Α (συμμετέχουν στην μακροχρόνια γήρανση) και από τις υπεριώδεις-Β (τις πιο σκληρές και επικίνδυνες).
Συγχρόνως, η χρήση των micropigments έχει μειώσει πολύ τα ποσοστά των χημικών φίλτρων στα καλλυντικά, και αυτός είναι ο λόγος που σήμερα προκαλούνται λιγότερες αλλεργίες από αντηλιακά. Σχεδόν όλα τα σημερινά αντηλιακά βασίζονται πλέον στα μικρόκοκκα φίλτρα. Το καλύτερο λεπτόκοκκο φίλτρο είναι το διοξείδιο τού τιτανίου (TiO2).
Ποια δέρματα είναι πιο ευαίσθητα στον ήλιο

Ιδιαίτερη προστασία χρειάζεται από την αρχή τής άνοιξης (και όλο το καλοκαίρι) το ώριμο και το ξηρό δέρμα, επειδή συχνά εμφανίζει περιοχές με μεγαλη ξηρότητα.  Επίσης το ευαίσθητο δέρμα, το οποίο κοκκινίζει εύκολα, αλλά και τείνει σε ερεθισμούς.
Όσες λοιπόν έχουν ώριμο (άνω των 50-55 ετών), πολύ ξηρό,  ή ευαίσθητο δέρμα (ανοιχτόχρωμες), πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα την άνοιξη.  Πριν βγουν στον ανοιξιάτικο ήλιο, η χρήση καλής αντηλιακής κρέμας είναι σωτήρια, πάντα σε συνδυασμό με την κανονική καθημερινή φροντίδα.

Τα sos που πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας

#      Όλες οι βλάβες στο δέρμα από τον ήλο συμβαίνουν τις πρώτες ημέρες της άνοιξης.
#      Βάζουμε  αντηλιακό από την αρχή τής άνοιξης, ακόμη και στα ψώνια.
#    Ιδιαίτερη αντηλιακή προστασία χρειάζεται το ώριμο (άνω των 55), το πολύ ξηρό,  όπως και το ευαίσθητο δέρμα.
#   Αν το δέρμα  είναι ώριμο, ξηρό, ή ευαίσθητο, ή έχει ταλαιπωρηθεί και απαιτεί προετοιμασία για τον ήλιο, απευθυνόμαστε σε αισθητικό.

Πηγή: www.faysbook.gr

Previous ArticleNext Article