Μαγνησία

Η τέχνη του Φενγκ Σούι έφτασε στο Βόλο

Τι ακριβώς είναι τέλος πάντων το Φενγκ Σούι που ακούμε συνεχώς; Είναι κάτι μοντέρνο που ήρθε να «ταράξει» την καθημερινότητά μας; Σε πολλά ερωτήματα θα μας απαντήσει η κ. Λιαπή Δήμητρα, ιδιοκτήτρια του καταστήματος «Το Άνθος του Λωτού» που άνοιξε στο Βόλο πριν ένα χρόνο περίπου.

 Τι ακριβώς είναι το Φενγκ Σούι;

Το Φενγκ Σούι είναι μια επιστήμη πολύ παλιά, που κερδίζει συνεχώς οπαδούς, όχι μόνο στην Ανατολή αλλά και στον Δυτικό κόσμο, για να δώσει λύσεις στα αδιέξοδα που δημιούργησε ο σύγχρονος τρόπος δόμησης των χώρων διαβίωσής μας, σε δυσαρμονία με το περιβάλλον. Είναι η τέχνη της Χωροθεσίας των αρχαίων Ελλήνων, που όμως δεν διασώθηκε και την ξαναθυμόμαστε από την αντίστοιχη γνώση που διατηρήθηκε στην Ανατολή (Ινδία, Κίνα).

Το Φενγκ Σούι είναι η τέχνη του να ζεις σε αρμονία με το περιβάλλον, με σκοπό την απόκτηση υγείας, αρμονίας και ευτυχίας. Είναι η πανάρχαια κινέζικη επιστήμη- τέχνη, που αναπτύχθηκε εδώ και 4.000 χρόνια και μας διδάσκει πώς να τοποθετήσουμε κατάλληλα ένα κτίριο, ή να διαρρυθμίσουμε το χώρο που θέλουμε να ζήσουμε ή να εργαστούμε, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε το ιδανικό για μας ενεργειακό περιβάλλον. Με άλλα λόγια το Φενγκ Σούι μας μαθαίνει να αναγνωρίζουμε την κοσμική ενέργεια που υπάρχει παντού γύρω μας και να την τιθασεύουμε προς όφελός μας.

Μιλήστε μας και για την επιστήμη  του Βάστου;

Βάστου Σάστρα στην κυριολεξία σημαίνει «επιστήμη της δόμησης». Είναι η αρχαία επιστήμη της αρχιτεκτονικής που αναπτύχθηκε στην Ινδία εδώ και 5.500 χρόνια και διδάσκει την τέχνη δόμησης της κατοικίας σε αρμονία με τους νόμους της Φύσης,  τους 9 πλανήτες, τα 12 ηλιακά ζώδια, τους 12 οίκους και τους 27 αστερισμούς, με σκοπό να οδηγήσει τα ανθρώπινα όντα σε μια πιο ευήμερη ζωή.  Μια δήλωση που προέρχεται από ένα από τα παλαιότερα παγκοσμίως γραπτά κείμενα, τις Βέδδες, λέει: « Ένα κτίριο που έχει κτιστεί αδιαφορώντας για τους νόμους της Φύσης, έχει σαν συνέπεια ανεπιθύμητες καταστάσεις, αποτυχίες και απογοητεύσεις. Όταν όμως έχει δομηθεί σύμφωνα με τους νόμους του Βάστου,  προσελκύει ευτυχία, πλούτη, υγεία και γαλήνη. Για την ωφέλεια ολόκληρης της ανθρωπότητας, κάθε σπίτι, χωριό και πόλη θα πρέπει να κτίζονται σε αρμονία με τη Φύση».

 Μπορεί πράγματι ένα απλό σύμβολο – διακοσμητικό να αλλάξει τη ζωή μας;

Ένα σύμβολο μέσω της φύσης του αντιπροσωπεύει κάτι που είναι πιο βαθύ από το ίδιο. Τα σύμβολα πάντα αναγνωρίζονταν ως σημαντικά σε όλο τον κόσμο, εξαιτίας των ιδιοτήτων τους  που σχετίζονται με τις βαθύτερες αλήθειες. Αυτά που παρέμειναν σταθερά μέσα στο χρόνο έχουν φορτιστεί με δονήσεις της σκέψης εκατομμυρίων ανθρώπων.

«Το Άνθος του Λωτού»,  γιατί επιλέξατε αυτό το όνομα για το μαγαζί σας;

Λωτός, ένα πανάρχαιο και συνάμα διαχρονικό σύμβολο στους πολιτισμούς  της Ανατολής  και της Δύσης. Συμβολίζει τη δυνατότητα του ανθρώπου να ανελιχθεί και να εξελιχτεί πνευματικά μέχρι την υπέρτατη τελείωση. Γιατί, ο λωτός γεννιέται μέσα στα λιμνάζοντα και βρώμικα νερά, και σταδιακά ξεδιπλώνει έξω από το νερό τα πέταλα της τελείωσής του εμφανίζοντας το πανέμορφο άνθος του. Έτσι ακριβώς ο άνθρωπος έχει τις ρίζες του στα τελματώδη νερά της υλικής του υπόστασης, όμως έχει εν δυνάμει μέσα του το σπόρο του λωτού κι εξαρτάται αποκλειστικά από τον καθένα σε ποιο βαθμό θα καλλιεργήσει το άνθος της ύπαρξής του.

Τι μπορεί να βρει κανείς στο «Άνθος του Λωτού»;

Θεωρούμε ότι το πιο σημαντικό που μπορεί να βρει κάποιος είναι υπεύθυνη συμβουλευτική σε θέματα Φενγκ Σούι και Βάστου, καθώς και όλα τα αντικείμενα – σύμβολα, για τις προτεινόμενες θεραπείες- ενισχύσεις των χώρων.

Επίσης μπορεί να βρει  ενεργειακά δώρα, διακοσμητικά,  σύμβολα καλοτυχίας,  φυλαχτά, γιάντρες, οργονίτες, βιβλία εσωτερικής αναζήτησης, θιβετανικά μοναστηριακά είδη και πάντες, ημιπολύτιμους λίθους και κοσμήματα, καθώς και μοναδικά ινδικά καφτάνια, πασμίνες, μεταξωτά, σε ένα μεγάλο εύρος τιμών.

Πως αποφασίσατε να ανοίξετε αυτό το μαγαζί;

Στο Βόλο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχει κάποιο αντίστοιχο κατάστημα, που να προσφέρει υπηρεσίες Φενγκ Σούι και Βάστου. Έτσι αποφασίσαμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε όποιον ζητάει υπεύθυνη συμβουλευτική σε θέματα επιλογής οικοπέδου, τοποθέτησης του κτίσματος στο οικόπεδο, προσανατολισμούς, κλίσεις, σχεδίασης του κτίσματος με βάση την επιστήμη του Βάστου και του Φενγκ Σούι, αλλά και διαρρύθμισης και διακόσμησης των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, να μπορεί να απευθυνθεί σε μας. Διότι, πέρα από τα μοναδικά για την περιοχή αντικείμενα που έχουμε στο κατάστημά μας, κάνουμε και μελέτες χώρων (επαγγελματικών ή κατοικιών) με προσωπικές και εξειδικευμένες προτάσεις και συμβουλές, βασισμένες σε πολυετή εμπειρία.

Εσείς ασκείτε το Φενγκ Σούι ή το Βάστου και γιατί;

Από την εμπειρία μας έχουμε καταλήξει ότι ο συνδυασμός των δύο είναι ο πλέον αποτελεσματικός. Η θεωρία της Σχολής της Πυξίδας του Φενγκ Σούι είναι πολύ σημαντική και η χρήση των πέντε στοιχείων στους τομείς-κατευθύνσεις. Το Βάστου, προσφέρει  πιο λεπτοφυείς  θεραπείες και μεταστρέφει την ενέργεια, χωρίς να χρειάζεται καμία δομική παρέμβαση σε ήδη υπάρχοντα κτίσματα. Ο συνδυασμός και των δύο έχει επιβεβαιωμένα αποτελέσματα σε πολλούς τομείς της ζωής μας (καριέρα, υγεία, γνώση, οικογένεια, σχέσεις, πλούτο, φήμη, τύχη των παιδιών).

Τι μπορείτε να μας συμβουλεύσετε συμπερασματικά;

Καλή τύχη και κακή τύχη! Είναι δυνατόν να εμποδίσουμε την κακή τύχη και να ελκύσουμε την καλή τύχη; Ναι, λένε οι αρχαίοι διδάσκαλοι του Φενγκ Σούι και του Βάστου. Διακηρύσσουν ότι, αντί να επιτρέπουμε στη μοίρα μας να ακολουθεί μια άγνωστη πορεία, μπορούμε να ανακτήσουμε τον έλεγχο και να επιτύχουμε τον τρόπο ζωής της επιλογής μας.  Η θεμελιώδης αρχή είναι ότι, όταν είμαστε πρόθυμοι να αλλάξουμε το εξωτερικό, η εσωτερική αλλαγή έχει ήδη αρχίσει να συμβαίνει. Η εσωτερική μας παρόρμηση αναδιαμορφώνει το πεπρωμένο και τις αξίες μας στη ζωή.

Previous ArticleNext Article