ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΟΜΟΡΦΙΑ, Πρόσωπο

Κάνε τα χείλη σου ροζ και τριανταφυλλένια χωρίς κραγιόν

καιρός και η διατροφή σου… ακόμα και το επίπεδο σιδήρου στον οργανισμό σου παίζουν σημαντικό ρόλο στο πως φαίνονται τα χείλη σου. Ξηρά, ωχρά, λεπτά ή σαρκώδη, όλες θέλουμε να έχουμε «χείλη για φίλημα». Τα καλά νέα είναι πως είναι σχετικά εύκολο να επαναφέρεις το χρώμα και την απαλότητα, οπότε αν τα χείλη σου είναι μοιάζουν να είναι εκρού… του νεκρού, κάνε αυτά που σου προτείνουμε και θα γίνουν «ροζ και τριανταφυλλένια», σαν των κοριτσιών που διαφημίζουν lip balms.

1.Κάνε απολέπιση

Κάνοντας απολέπιση θα απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και θα βοηθήσεις να αυξηθεί η κυκλοφορία του αίματος στα χείλη σου. Όπου «αίμα» βάλε «ροζ». Χρησιμοποίησε μια απαλή οδοντόβουρτσα και με… απαλές κινήσεις τρίψε στα χείλη σου ένα μείγμα από ελαιόλαδο και ζάχαρη.

Ενυδάτωσε τα

Τα χείλη σου μπορούν εύκολα να ξεραθούν με την πρώτη αλλαγή του καιρού. Στην ζέστη αφυδατώνονται, με τον αέρα ξεραίνονται, με το κρύο σκάνε. Σε κάθε περίπτωση χάνουν το χρώμα τους. Κράτα πάντα, στην τσέπη / τσάντα σου, ένα lip balm και χρησιμοποίησε το αρκετές φορές την ημέρα. Ακόμα και πάνω από το κραγιόν σου. Προτίμησε κάτι με βιταμίνη Ε και Shea butter.

Χυμός από  αγγούρι

Αυτό το tip δεν είναι για όλους! Ο χυμός από αγγούρι έχει την ικανότητα να «ασπρίζει» το χρώμα, οπότε αν τα χείλη σου είναι πιο σκούρα, ή μπεζ/καφετιά είναι ότι πρέπει. Αν όμως, είναι ήδη άσπρα, ίσως θέλεις να το αποφύγεις. Σε κάθε περίπτωση για να ξέρεις, απλά παίρνεις ένα κομμάτι αγγουριού, το τρίβεις πάνω στα χείλη σου και το αφήνεις να απορροφηθεί. Επαναλαμβάνεις καθημερινά.

Κάνε μασάζ με λεμόνι & ζάχαρη

Το λεμόνι λειτουργεί όπως και το αγγούρι, μόνο που επειδή είναι πιο όξινο «ερεθίζει» κάπως τα χείλη. Κάνοντας μασάζ με λίγο χυμό και λίγη ζάχαρη, κάνεις απολέπιση και «ανοίγεις» το χρώμα ταυτόχρονα. Και είπαμε, απαλές κινήσεις!

Μάσκα από σκόνη κουρκουμά και μέλι

Για μια μάσκα που θυμίζει Ινδία και θα κάνει τα χείλη σου απαλά και ρόδινα στη στιγμή. Ανακάτεψε λίγη σκόνη κουρκουμά με μέλι και άπλωσε το στα χείλη σου για δέκα λεπτά. Ξέπλυνε το και δες το εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Ρόδι και γάλα αμυγδάλου

Λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Σκέψου το ρόδι, και το πόσο εύκολα – και μόνιμα – βάφουν τα ρούχα σου, και θα καταλάβεις πως λειτουργεί. Σπάσε μερικά από τα σπόρια του ροδιού και ανακάτεψε το με λίγο γάλα αμυγδάλου. Άπλωσε το, κάνε μασάζ και άσε το στα χείλη σου για δέκα λεπτά. Ενυδάτωση και θρέψη μαζί.

Κόκκινη σαν παντζάρι;

Έχεις σκεφτεί ποτέ να βάψεις τα χείλη σου… όχι με κραγιόν αλλά με παντζάρι; Βούτα λίγο βαμβάκι σε ζωμό παντζαριού και πέρασε το στα χείλη σου. Θα «βάψουν» και θα γίνουν ροζ. Δεν θα κρατήσει για ώρες αλλά την δουλειά του θα την κάνει. Πρόσεχε να μην ξεφύγεις από το «περίγραμμα».

Μάσκα και από βατόμουρα

Είναι φυσικό, νόστιμο και ενυδατικό. Φτιάξε μια μάσκα με λίγο μέλι, λίγο gel αλόης και 2 λιωμένα βατόμουρα. Ανακάτεψε και άπλωσε τα. Μπορείς να το ξεβγάλεις μετά από δέκα λεπτά ή και να το αφήσεις σαν lip balm. Βάλε σε ένα μικρό βαζάκι την ποσότητα που περίσσεψε και χρησιμοποίησε το μέσα στην μέρα.

Χείλη τριανταφυλλένια – κυριολεκτικά

Ένα τρικ αντάξιο πριγκίπισσας είναι να πάρεις μερικά πέταλα, από ροζ ή κόκκινα, τριαντάφυλλα, να τα «σπάσεις» και να τα τρίψεις στα χείλη σου. Διαφορετικά κάντο μάσκα ανακατεύοντας τα πέταλα με λίγο μέλι.

Κάνε ντεμακιγιάζ

Νομίζεις πως δεν είναι σημαντικό, αλλά τα υπολείμματα του μακιγιάζ στα χείλη σου, κάνουν ζημιά. Αφού τα καθαρίσεις πέρνα τα με λίγο βαμβάκι ποτισμένο σε ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο. Θα τα κρατήσει ενυδατωμένα όλη τη νύχτα.

Previous ArticleNext Article