Θέατρο, Λάρισα, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

2η Συνάντηση Θιάσων Μουσικών Θεάτρου Περιφέρειας στις 13-16 Σεπτεμβρίου 2018 στη Λάρισα

Το ΣΜουΘ πρόκειται να συνδιοργανώσει με την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, τη 2η Συνάντηση Θιάσων Μουσικών Θεάτρου Της Περιφέρειας, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στη Λάρισα, από 13 έως 16 Σεπτεμβρίου 2018, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων

Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, σε συνεργασία με το τμήμα Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων, θέλοντας να έρθουν σε άμεση επαφή με ομάδες από την ελληνική περιφέρεια που δραστηριοποιούνται στο πεδίο του μουσικού θεάτρου, συνεχίζουν τις δράσεις που ξεκίνησαν την καλλιτεχνική περίοδο 2016-2017 με φορείς της Περιφέρειας που έχουν ως στόχο:

  1. Την επαφή της Εναλλακτικής Σκηνής με φορείς της Περιφέρειας,
  2. Την επαφή των φορέων της Περιφέρειας μεταξύ τους,
  3. Την πραγματοποίηση βιωματικών εργαστηρίων με τη συμμετοχή των επιλεγμένων φορέων για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των μελών τους και 4. Την παρουσίαση ολοκληρωμένων παραστάσεων ή  work-in-progress κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε ομάδες όπου συνυπάρχουν επαγγελματίες και ερασιτέχνες.

Βασική προϋπόθεση συνεργασίας με τις ομάδες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον είναι η κεντρική παρουσία της μουσικής, ως κύριου συστατικού της καλλιτεχνικού προσανατολισμού της ομάδας. Ευπρόσδεκτη θεωρείται και η σύμπραξη της μουσικής με στοιχεία από τις υπόλοιπες παραστατικές τέχνες, ενώ θα εκτιμηθούν προτάσεις όπου συμμετέχουν συνθέτες με πρωτότυπες μουσικοθεατρικές συνθέσεις.

Μετά την 1η Συνάντηση Θιάσων Μουσικού Θεάτρου Περιφέρειας που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2017 στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η δράση ενδυναμώνεται με τη διοργάνωση μίας τετραήμερης συνάντησης των θιάσων στην πόλη της Λάρισας από 13 έως 16 Σεπτέμβρη, σε συνεργασία με το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου Λάρισας (ΣΜουΘ).

Δικαίωμα αίτησης συμμετοχής έχουν καλλιτεχνικά σχήματα με έδρα εκτός Αττικής.

Οι αιτήσεις πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής: – ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα της ομάδας – μια επιστολή ενδιαφέροντος για την καλλιτεχνική δράση της ΕΛΣ, όπου κάθε υποψήφια ομάδα θα πρέπει να κάνει αναφορά στους λόγους για τους οποίους επιθυμεί τη συμμετοχή της – οπτικοακουστικό υλικό από προηγούμενη παράσταση.

Λήξη προθεσμίας υποβολής προτάσεων 20 Απριλίου 2018.

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων 15 Μαΐου 2018.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν και δεν θα συμπεριλαμβάνεται αμοιβή για τους συμμετέχοντες. Θα καλυφθούν, υπό προϋποθέσεις, τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής και διατροφής των συμμετεχόντων.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, στην διεύθυνση: education@nationalopera.gr

 

Previous ArticleNext Article