Ειδήσεις, Κόσμος

Τραγωδία στο Μίνστερ της Γερμανίας

Δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος στην περιοχή της παλιάς πόλης του Μίνστερ, όπου νωρίτερα σήμερα μικρό φορτηγό έπεσε πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος με αποτέλεσμα τέσσερα άτομα να χάσουν τη ζωή τους και 50 να τραυματιστούν – εκ των οποίων έξι σοβαρά -, επιβεβαίωσε η Αστυνομία της περιοχής, καλώντας ωστόσο τους πολίτες να αποφεύγουν το σημείο, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των αρχών.

Αντίθετα με πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει νωρίτερα, η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν αναζητεί περισσότερους δράστες, εκτός από τον οδηγό, ο οποίος, όπως επιβεβαιώθηκε, αυτοπυροβολήθηκε και πέθανε στο σημείο της επίθεσης.

«Αδιευκρίνιστα» παραμένουν τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, οι οποίες ωστόσο τόνισαν ότι οι έρευνές τους αφορούν όλα τα ενδεχόμενα.

Στο μεταξύ το Νοσοκομείο του Μίνστερ, με ανακοίνωσή του ζητεί δωρεές αίματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες του, καθώς οι τραυματίες ξεπερνούν τους 30.

Από την πλευρά του ομοσπονδιακού υπουργείου Εσωτερικών, ο υπουργός Χορστ Ζεεχόφερ δήλωσε ότι οι υπηρεσίες του βρίσκονται σε «στενή ανταλλαγή» πληροφοριών με τις αρχές ασφαλείας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας για την εξιχνίαση της ενέργειας και εξέφρασε την θλίψη του για τα θύματα.

«Τρομακτικές ειδήσεις από το Μίνστερ. Η Αστυνομία της Βόρειας-Ρηνανίας Βεστφαλίας σας κρατά ενήμερους. Η σκέψη μας είναι στα θύματα και τους οικείους τους», έγραψε πριν από λίγο στον προσωπικό της λογαριασμό το Twitter η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ.

«Όλο το Μούνστερ θρηνεί για αυτό το τρομερό συμβάν. Η συμπάθειά μας είναι για τους συγγενείς των νεκρών», δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης Μάρκους Λέβε.

«Οι σκέψεις μας είναι στα θύματα και τις οικογένειές τους»

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της καγκελαρίου Μέρκελ, με μήνυμά της στο twitter ανέφερε ότι «οι σκέψεις μας είναι στα θύματα και τις οικογένειές τους».

«Τρομερά νέα από το Μύνστερ. Η αστυνομία θα σας ενημερώσει. Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους» έγραψε η Ουλρίκε Ντέμμερ.


Το χρονικό της τραγωδίας

Φορτηγάκι έπεσε στις 16.00 (τοπική ώρα) πάνω σε πλήθος κόσμου στην πόλη του Μίνστερ, που βρίσκεται στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, με αποτελέσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερα άτομα και να τραυματιστούν 50.

Τουλάχιστον έξι από τους τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Το βαν έπεσε πάνω σε θαμώνες του καφέ-εστιατορίου «Kiepenkerl», που θεωρείται από τα γνωστότερα του ιστορικού κέντρου του Μύνστερ και βρίσκεται στον πεζόδρομο της παλιάς πόλης.

Χάρτης της Γερμανίας που δείχνει που βρίσκεται η πόλη Μίνστερ
Χάρτης της Γερμανίας που δείχνει που βρίσκεται η πόλη Μίνστερ

Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί επίσημα εάν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια ενώ το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως υπάρχουν τέσσερις νεκροί.

Αυτοκτόνησε ο οδηγός

Ο οδηγός του οχήματος που έπεσε πάνω σε πλήθος σε εξωτερικό χώρο εστιατορίου – μπυραρίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν αρκετοί άνθρωποι, αυτοκτόνησε, ανέφερε η γερμανική αστυνομία στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η αστυνομία σε μήνυμά της καλεί τους πολίτες να αποφύγουν το σημείο

«Ο οδηγός αυτοκτόνησε με όπλο» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πολύ ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, σωστικά συνεργεία, ασθενοφόρα αλλά και δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής.

Η γερμανική αστυνομία ανέφερε ότι δεν αναζητά άλλους υπόπτους σε σχέση με το περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Der Spiegel, οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για κακόβουλη ενέργεια, διεξάγουν έλεγχο για εκρηκτικά και έχουν ζητήσει από τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

Χάρτης από το κέντρο της παλαιάς πόλης του Μίνστερ
Χάρτης από το κέντρο της παλαιάς πόλης του Μίνστερ

Με μήνυμα στο Twitter η αστυνομία ανακοίνωσε πως υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες και κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν το σημείο.

Το tweet της αστυνομίας:

Το βαν που σκόρπισε τον πανικό
Το βαν που σκόρπισε τον πανικό

 

Το σημείο της επίθεσης
Το σημείο της επίθεσης

Φωτογραφίες: spiegel.de

πηγή: www.zougla.gr

Previous ArticleNext Article