Διατροφή, Περιβάλλον

Ποτήρι που δίνει έκπτωση!

Κίνητρα – είναι αυτά που μας ωθούν να κάνουμε ένα έξτρα βήμα προς την αλλαγή. Η ύπαρξή τους είναι σημαντική για να αλλάξουμε τον τρόπο που λειτουργούμε καθημερινά. Έχεις σκεφτεί ποτέ “τι ωραία, μία καθημερινή μου συνήθεια μου δίνει πλέον και χρηματικό όφελος ”; Όχι; Άρα ακόμα δεν έχεις επισκεφτεί την καινούργια ιστοσελίδα της εθελοντικής ομάδας της Greenpeace, stopotirimou.gr, η οποία σχεδιάστηκε για να σου δώσει ένα παραπάνω κίνητρο να αποφεύγεις τα πλαστικά μίας χρήσης στην καθημερινότητά σου. Στη σελίδα θα βρεις έναν χάρτη με καφετέριες οι οποίες σου δίνουν έκπτωση στα ροφήματα όταν τα παίρνεις στο δικό σου, όμορφο και τόσο αγαπημένο ποτήρι πολλαπλών χρήσεων! Με το καινούργιο εργαλείο που σου προσφέρει η ιστοσελίδα, μπορείς να:

  • δεις τις καφετέριες που ήδη δίνουν έκπτωση
  • ενημερώσεις σε ποιες καφετέριες συχνάζεις και θα ήθελες να έχεις έκπτωση
  • ως ιδιοκτήτρια/της μίας επιχείρησης, δηλώσεις ότι θα το κάνεις στο κατάστημά σου

Ίσως να αναρωτιέσαι γιατί ασχολούμαστε τόσο με το ποτήρι. Αν δεις μερικά νούμερα όμως, θα καταλάβεις: 300 εκατομμύρια πλαστικά ποτήρια μόνο για καφέ και αναψυκτικά πετιούνται στη χώρα μας κάθε χρόνο, κάτι το οποίο σημαίνει 11 ποτήρια κάθε δευτερόλεπτο! Και πολλά από αυτά καταλήγουν στη θάλασσα, εκεί που όλοι κολυμπάμε το καλοκαίρι, και παράλληλα απολαμβάνουμε το δροσιστικό μας φρέντο, φραπέ ή χυμό. Επειδή η ανακύκλωση δεν λύνει το πρόβλημα, γιατί να μην χρησιμοποιείς το ποτήρι σου και ταυτόχρονα να απαιτήσεις μία έκπτωση στο ρόφημά σου;

Θυμάμαι ένα βράδυ πριν μερικά χρόνια. Είχα πάθει σοκ όταν στην παραλιακή, περιμένοντας το λεωφορείο, είδα δίπλα μου έναν κάδο ξεχειλισμένο από πλαστικά ποτήρια του καφέ. Τότε συνειδητοποίησα ότι όλα αυτά, κατά πάσα πιθανότητα, θα καταλήξουν στη θάλασσα μέσα σε λίγες ώρες – φυσούσε πολύ εκείνο το βράδυ. Και την επόμενη μέρα όλοι θα ήμασταν πάλι στην παραλία, απολαμβάνοντας την “καθαρή” θάλασσα και το δροσερό μας ρόφημα.

Για πολλούς έχει γίνει πλέον συνήθεια να κουβαλάμε μαζί μας ποτήρια πολλαπλών χρήσεων (ή θερμός, σέικερ κλπ). Είναι όμορφα, κρατάνε το ρόφημα ζεστό/κρύο, και είναι μαζί σου παντού: στην παραλία, στο γραφείο, στο πανεπιστήμιο, στα ΜΜΜ, στο κομμωτήριο, ακόμα και στο γήπεδο.

Το να έχεις ένα δικό σου ποτήρι έχει γίνει πολύ πιο εύκολο! Στην αγορά υπάρχουν χιλιάδες είδη ποτηριών πολλαπλών χρήσεων, για όλα τα γούστα και σε διάφορα μεγέθη, με μεταλλικό καλαμάκι και χωρίς, από μέταλλο και μπαμπού, με θερμομόνωση για παραλία και για βουνό – ό,τι θέλεις δηλαδή! Το μόνο που χρειάζεται είναι να το πάρεις απόφαση και να βάλεις μία καινούργια, πολύ όμορφη συνήθεια στην καθημερινότητά σου. Και φυσικά αν έχεις και κάποια άλλη καφετέρια από την οποία ψωνίζεις καθημερινά και δεν είναι ακόμα στη λίστα της ιστοσελίδας stopotirimou.gr τότε είναι η ώρα να τους το πεις, ή να μας ενημερώσεις ποια είναι, για να γίνει το δίκτυο ακόμα μεγαλύτερο. Μπες, εξερεύνησε και στείλε μας τις εντυπώσεις σου!

Previous ArticleNext Article