ΕΚΘΕΣΕΙΣ, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Τουρισμός, ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΤΑ

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη σημαντικότερη διεθνή έκθεση οίνων και ποτών στον κόσμο Prowein 2018

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη μεγαλύτερη έκθεση οίνων και ποτών στον κόσμο, Prowein 2018. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου και η Ελλάδα αντιπροσωπεύθηκε από περίπου 100 οινοποιεία. Η έκθεση προσέλκυσε περισσότερους από 6.800 οινοποιούς από όλο τον κόσμο και περίπου 60.000 εμπορικούς επισκέπτες.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας εντυπωσίασε και κέρδισε το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα θεσσαλικά κρασιά και αποστάγματα, καθώς επίσης και να δοκιμάσουν μια πλούσια γκάμα προϊόντων από διάφορες θεσσαλικές ποικιλίες σταφυλιού αλλά και αποσταγμάτων, όπως τσίπουρο, ούζο, παλαιωμένο τσίπουρο και αποστάγματα σταφυλής.

Η συμμετοχή στην έκθεση αποτέλεσε μια ακόμη δυναμική προσπάθεια ενίσχυσης της εξωστρέφειας και της προώθησης των εξαγωγών, καθώς ενδιαφέρον για τα προϊόντα έδειξαν εμπορικοί αντιπρόσωποι αγορών από Ευρωπαϊκές χώρες όπως Μ. Βρετανία, Γαλλία, Ελβετία, Βέλγιο, Γερμανία, Πολωνία, Γεωργία, Ολλανδία, Κύπρο, Ρωσία αλλά και από χώρες της Αμερικής και της Ασίας όπως Μεξικό, Κίνα και άλλες, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στο περίπτερο της Θεσσαλίας και πήραν πληροφορίες από τα μέλη της αποστολής στο πλαίσιο b2b συναντήσεων.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας φιλοξενήθηκαν οι Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου, Καρδάσης Αποστάγματα, Αγρόκτημα Τζανακούλη, Τσίνας – Ποτοποιείο και Τσιλιλής- αποστάγματα, ενώ με δικό της περίπτερο παραβρέθηκε στην έκθεση και η θεσσαλική επιχείρηση Κατσάρος- αποστάγματα.

Επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Γεώργιος Λαδόπουλος, ενώ το τμήμα ποιοτικού και φυτοϋγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας εκπροσώπησε η γεωπόνος κυρία Αθηνά Μαλάκου.

Την θεσσαλική συμμετοχή τίμησαν με την παρουσία τους, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, κ. Μαρία Παπακωνσταντίνου, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Φρανκφούρτη, κ. Μαρία Ζήση, η Γραμματέας ΟΕΥ του εμπορικού τμήματος του Προξενείου του Ντίσελντορφ, κ. Μαρία Βασιλάκη, οι Αντιπεριφερειάρχες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου και Αττικής και εκπρόσωποι της enterprise Greece, οι οποίοι στις συζητήσεις που είχαν με τον κύριο Λαδόπουλο σχεδίασαν τα επόμενα βήματα προβολής των εξαιρετικών θεσσαλικών προϊόντων, μέσα σε πνεύμα συνεργασίας, όχι μόνο για το τοπικό, αλλά και για το εθνικό όφελος.

Previous ArticleNext Article