ΑΓΡΟΤΗΣ.NEWS

Το Lely Astronaut A5 σηματοδοτεί ένα νέο ορόσημο στο ρομποτικό άρμεγμα

Maassluis, 11 Απριλίου 2018 – Στo Lely Future Farm Days event που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της  μητρικής εταιρίας στην Ολλανδία, η Lely εισήγαγε ένα νέο ορόσημο στον τομέα του ρομποτικού αρμέγματος: το Lely Astronaut A5. Η παρατήρηση της αλληλεπίδρασης αγελάδας-ρομπότ και η συνεχής ανατροφοδότηση από πολλούς διαχειριστές γαλακτοπαραγωγικών μονάδων οδήγησε στη δημιουργία ενός συστήματος που συνδυάζει τις αποδεδειγμένες & ευρέως αποδεκτές αρχές του αυτόματου αρμέγματος με την απαράμιλλη αξιοπιστία, την ευκολία χρήσης και την αποδοτικότητα ως προς το κόστος. Το νέο ρομπότ αρμέγματος Lely Astronaut A5 σημαίνει άρμεγμα χωρίς στρες και για τον γαλακτοπαραγωγό και για τις αγελάδες.

Ένα νέο ορόσημο στην άνεση των αγελάδων και στην ευκολία χρήσης

Στη Lely, αισθανόμαστε ότι μια φάρμα με υγιείς και χωρίς άγχος αγελάδες σημαίνει περισσότερο γάλα στη δεξαμενή. Έχει αποδειχθεί ότι οι αγελάδες αισθάνονται άνετα και αποδίδουν καλά στο περιβάλλον του στάβλου με την ελεύθερη κυκλοφορία, την ιδέα του I-flow και τα ευρύχωρα κουτιά αρμέγματος βάσει του σχεδίου της Lely.

Με το A5, η άνεση των αγελάδων βελτιώθηκε περαιτέρω με έναν νέο υβριδικό βραχίονα: σιωπηλό, γρηγορότερο, ενεργειακά αποδοτικότερο και πιο ακριβή με αποτέλεσμα το σταθερό άρμεγμα. Ακολουθώντας άμεσα κάθε κίνηση της αγελάδας κατά τη διάρκεια του αρμέγματος και παραμένοντας κοντά στον μαστό, διορθώνει γρήγορα κάθε απροσδόκητη κίνηση. Αυτό εξασφαλίζει γρήγορο και αποτελεσματικό άρμεγμα ακόμη και για τις μοσχίδες.

Με το νέο σύστημα ανίχνευσης θηλών (TDS), ο ψεκασμός των θηλών μετά το άρμεγμα έχει βελτιωθεί λόγω της σάρωσης του μαστού πριν από τον ψεκασμό, εξασφαλίζοντας τη βέλτιστη υγιεινή του μαστού και περιορίζοντας έτσι τον κίνδυνο μόλυνσης.

Το επανασχεδιασμένο, διαισθητικό περιβάλλον του Lely Astronaut A5 καθιστά το αυτόματο άρμεγμα εύκολο για όλους. Από το πρώτο άρμεγμα μιας αγελάδας μέχρι την καθημερινή συντήρηση, όλες οι σχετικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες σε μία μόνο σελίδα. Οι άμεσες ενέργειες, όπως η κατανομή της τροφής, η συγκεκριμένη πορεία των αγελάδων και οι καθημερινές εργασίες συντήρησης, απέχουν μόλις ένα κλικ μακριά. Το Lely Astronaut A5 έχει σχεδιαστεί για να παρέχει κορυφαία χρηστικότητα, προσβασιμότητα και δυνατότητα συντήρησης.

Απόδοση επένδυσης και αποδεδειγμένη αξιοπιστία

Για να επιτευχθεί ένα σημαντικά χαμηλότερο συνολικό κόστος ανά κιλό παραγόμενου γάλακτος, η Lely έχει επανασχεδιάσει το πλήρες σύστημα. Ένα εκτεταμένο παγκόσμιο πρόγραμμα δοκιμών, με περισσότερους από 30 πελάτες και πάνω από 2 εκατομμύρια αρμέγματα, σε ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών, δημιουργήθηκε για να διασφαλίσει την άψογη λειτουργία υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Σε όλες τις δοκιμές, η κατανάλωση απορρυπαντικού και νερού ήταν μειωμένη όπως και η χρήση ενέργειας η οποία μειώθηκε έως και κατά 20%. Οι επενδύσεις σε γρήγορη και εύκολη συντήρηση και η χρήση εξαρτημάτων υψηλής ποιότητας οδήγησαν επίσης σε σημαντική μείωση του κόστους συντήρησης. Με τη βελτιωμένη αποτελεσματικότητα και τον ιδιαίτερα αξιόπιστο και φιλικό ως προς την συντήρηση σχεδιασμό η Lely έχει επιτύχει μια ασύγκριτη απόδοση επένδυσης.

Με βάση τις ανάγκες των αγροτών

Το νέο ρομπότ αρμέγματος Lely Astronaut A5, το οποίο είναι συμβατό με το A4, ταιριάζει με το όραμα της Lely σαν γάντι. Ο Alexander van der Lely, υπερήφανος που εισάγει αυτό το νέο, επαναστατικό προϊόν στην αγορά, δήλωσε: «Το άρμεγμα δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολο και άνετο για τον κτηνοτρόφο και την αγελάδα. Το Astronaut A5 μας βοηθάει να επιτύχουμε τον στόχο μας να διευκολύνουμε τη ζωή των κτηνοτρόφων ενώ συμβάλλει παράλληλα στην επιτυχία της επιχείρησής τους ανοίγοντας ένα λαμπρό μέλλον για αυτούς και τις οικογένειές τους. Γι’ αυτόν τον λόγο ακούγαμε τους γαλακτοπαραγωγούς καθ ‘όλη τη διάρκεια της ανάπτυξης του προϊόντος δοκιμάζοντας διεξοδικά το Astronaut A5 σε φάρμες σε όλο τον κόσμο. Όπως συμβαίνει και με όλα τα προϊόντα μας, οι γαλακτοπαραγωγοί θα καθορίσουν τελικά πόσο επιτυχημένος θα είναι και αυτός ο νέος αστροναύτης.»

Διαθεσιμότητα αγοράς

Το Lely Astronaut A5 είναι διαθέσιμο από σήμερα σε όλα τα κέντρα Lely παγκοσμίως. Οι κτηνοτρόφοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το τοπικό κέντρο Lely για περισσότερες πληροφορίες.

Previous ArticleNext Article