Έξοδος, Θέατρο, Μαγνησία, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επιλεγμένες Παραστάσεις θεάτρου στη σκηνή του Lab Art στο Βόλο από 15 Απριλίου έως 6 Μαΐου 2018

Υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου, η ομάδα του Lab Art, με τη δημιουργική ματιά της Βολιώτισσας ηθοποιού Σύνθιας Μπατσή, στην οποία ανήκει η επιμέλεια του προγράμματος, παρουσιάζει πέντε μοναδικές θεατρικές παραστάσεις στο πλαίσιο του φρέσκου θεατρικού εγχειρήματος Lab Art theater. Θα παρουσιαστούν στον οικείο και αγαπημένο χώρο του που Lab Art  στο συγκρότημα Τσαλαπάτα. Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία και έχοντας ήδη αφήσει ένα ιδιαίτερο στίγμα στον πολιτισμό της περιοχής, η ομάδα Lab Art σας προσκαλεί  στη μαγεία του θεάτρου, διαμορφώνοντας ένα πρόγραμμα κατάλληλο για όλες τις ηλικίες. Περιλαμβάνει ευέλικτες και πρωτοποριακές παραστάσεις, κωμωδίες και παραστάσεις για παιδιά και αξέχαστους μονολόγους, με τη συμμετοχή ανερχόμενων και γνωστών ηθοποιιών σε αναπάντεχους ρόλους. Μερικές από αυτές παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο Βόλο έχοντας ήδη διαγράψει επιτυχημένη πορεία σε γνωστές αθηναϊκές θεατρικές σκηνές.

Ο χώρος του Lab Art θα υποδεχθεί το κοινό μετά από ειδική διαμόρφωση και προσαρμογή. Θα υπάρχουν καθίσματα και θα λειτουργεί μπαρ για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις απολαμβάνοντας το αγαπημένο τους ποτό.

Λόγω της ιδιαίτερης φύσης του πρωτότυπου αυτού εγχειρήματος οι ώρες έναρξης και προπώλησης των εισιτηρίων θα τηρηθούν απαρέγκλιτα. Παρακαλείται λοιπόν το κοινό να προμηθευτεί τα εισιτήρια του και να προσέλθει στο χώρο του Lab Art εγκαίρως.

Φιλοδοξώντας η πρωτοβουλία αυτή να καθιερωθεί και να συνεχισθεί ως θεσμός στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης  σας παρουσιάζουμε το αναλυτικό πρόγραμμα:

  • Κυριακή 15 και Δευτέρα 16 Απριλίου  στις 20:00:  “Σεξ Λεξικόν – Η Επιστήμη του Έρωτα” , του Σπύρου Δ. Μιχαλόπουλου σε σκηνοθεσία Αγγελίτας Τσούγκου. Ντεμπούτο  στο Βόλο

Παίζουν:  Φωτεινή Αθερίδου και Σπύρος Χατζηαγγελάκης.

Μοντέρνα ρομαντική παράσταση που λάτρεψε το κοινό της Αθήνας. Αθήνα του 1978, δύο τελειόφοιτοι μαθητές επιχειρούν το άλμα προς τη βιολογική και συναισθηματική ενηλικίωση. Προγραμματίζουν λοιπόν το πρώτο τους βράδυ μαζί με βοήθημα το Σεξ Λεξικό με όλα τα λήμματα περί έρωτος, αλλά και τις αναχρονιστικές ηθικοπλαστικές απόψεις.  Κι εκεί ξεκινούν όλα…

  • Κυριακή 22 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι: “Ένας Παράξενος Φίλος” του Δ. Μικιού  –  Παιδική παράσταση.

Δύο αφηγητές δίνουν ζωή σε πέντε κούκλες, οι οποίες παρασύρουν τα παιδιά σε μια περιπέτεια γεμάτη χρώματα, μουσική, παιχνίδια, αλλά και υπέροχα μηνύματα. Ο μικρός μας πρωταγωνιστής το «Κάτι άλλο», ένα πλασματάκι που δε μοιάζει με κανένα ζωάκι στο δάσος λαχταρά να κάνει φίλους, μα ο εγωισμός και η λαιμαργία στέκονται εμπόδιο στην προσπάθεια του. Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά και γίνονται μέρος του διασκεδαστικού μα συνάμα διδακτικού παραμυθιού.
Ηθοποιοί: Αστερόπη Χαριτίδου, Χαράλαμπος Παυλίδης, Μουσική: Αστέριος Πολυχρονίδης, Σκηνογραφία και Κοστούμια: Μελισάνθη Βακιρτζή, Κούκλες : Τζένη Κοψαχείλη

  • Τετάρτη 25 & Πέμπτη 26 Απριλίου στις 20:00: “Το Πεπρωμένο Ονομάζεται Κλοτίλδη” του Τζοβάνι Γκουαρέσκι. Νικήτρια παράσταση του Bob Theater Festival 2016  (μέρος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου).

Μια έξυπνη παρωδία των ερωτικών μυθιστορημάτων του 19ου αιώνα, γεμάτη παρεξηγήσεις, έρωτα και.. ήρωες που πρέπει να αποφασίσουν αν θα αλληλοσκοτωθούν ή αν θα παντρευτούν. Δύο ηθοποιοί , γρήγορες εναλλαγές ρόλων και έντονα αυτοσχεδιαστικά στοιχεία σε μια φρέσκια και ευρηματική ερμηνεία – δεν είναι τυχαίο ότι η ηθοποιός Αμαλία Καβάλη νωρίτερα φέτος έλαβε το χρίσμα ως υποψήφια για το βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2018! Διασκευή,  Σκηνοθεσία & Ερμηνεία: Αμαλία Καβάλη, Γιάννης Σοφολόγης, Πρωτοτυπη Μουσική: Gary Salomon, Σκηνικά: Ζωή Μολυβδά – Φαμέλη, Κουστούμια: Βασιλική Σύρμα, Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου, Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου, Μουσικός επί σκηνής: Gary Salomon.

Κυριακή 29 Απριλίου 15:00: Πως βγαίνουμε από το Βυθό , παρακαλώ;”. Παιδική παράσταση της Καλλιόπης Φύκαρη, προσαρμογή του παραμυθιού του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν ‘Η Μικρή Γοργόνα’ από την ομάδα Hippo.

Κείμενο γραμμένο σε δεκαπεντασύλλαβο και εντυπωσιακές ερμηνείες συνθέτουν μια σύγχρονη εκδοχή της κλασικής ιστορίας με κυρίαρχα συστατικά όπως  σωματικό θέατρο,  έξυπνοι διάλογοι,  μουσική, τραγούδι.  η φαντασία. Τα παιδιά εισάγονται σε έναν φανταστικό κόσμο, όπου θέμα της παράστασης αποτελεί η αποδοχή της διαφορετικότητας.Κείμενο: Καλλιόπη Φύκαρη. Παίζουν: Ηλέκτρα Γωνιάδου, Τάσσος Μπαρνιαδάκης, Σκηνικά-Κοστούμια: Κατερίνα Χατζοπούλου, Κίνηση: Τατιάνα Μύρκου, Ηippo Theatre Group, Σκηνοθεσία – Μουσική – Παραγωγή: Hippo Theatre Group (Φώτης Δούσος, Αλέξανδρος Ράπτης).

Κυριακή 6 Μαΐου στις 20:00: “Οι 100 Ρόλοι που δεν πρόλαβα να παίξω” με τον Δ. Φραγκιόγλου

Ο ηθοποιός Δημήτρης Φραγκιόγλου – γνωστός από παιδικές αναμνήσεις ως «χλαπάτσας» – συγκεντρώνει 100 ρόλους μόνος του! Μια αστεία σειρά από «αναπάντητα ερωτήματα» που κατακλύζουν το μυαλό ενός ηθοποιού σε υπαρξιακό πανικό. Όλα τα ζητήματα που μπορεί να απασχολούν έναν άντρα σε κρίση ηλικίας. Στον καταιγιστικό αυτό μονόλογο η ζωή και το θέατρο μπερδεύονται, αναμετρούνται και κονταροχτυπιούνται. Το ποιος θα κερδίσει τελικά αυτή τη μάχη, είναι άλλη ιστορία…
Κείμενο: Μαργαρίτα Γερογιάννη, Χριστίνα Παπαδάκη, Δημήτρης Φραγκιόγλου Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μακαλιάς, Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης, Επιμέλεια κίνησης: Χριστίνα Παπαδάκη, Επιμέλεια σκηνικού: Μαρία Αλανιάδη, Φωτογραφίες: Βασίλης Ζαβέρδας, Βαγγέλης Τσινιάς, Ελένη Κερολλάρι, Βίντεο: Περικλής Παπανδρεόπουλος.

 

Previous ArticleNext Article