ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΟΜΟΡΦΙΑ, Ομορφιά

Θέλεις να χάσεις βάρος; Κάνε αυτές τις 3 αλλαγές στο πρωινό σου

Πιες ένα smoothie αντί να φας δημητριακά

Ένα καλό πρωινό θα πρέπει να περιέχει 13-20 γραμμάρια πρωτεΐνης, 6 γραμμάρια φυτικών ινών και 10-15 γραμμάρια καλά λιπαρά. Ένα μπολ με δημητριακά, που είναι μια από τις πολύ συνηθισμένες επιλογές για το πρωινό, όχι μόνο δεν παρέχει αυτά τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για να ξεκινήσεις την ημέρα σου, αλλά επιπλέον στις περισσότερες περιπτώσεις σε φορτώνει με ένα σωρό ζάχαρη. Αντίθετα, μέσα σε ένα smoothie μπορείς να βάλεις ποικιλία από λαχανικά και φρούτα (φυτικές ίνες), γάλα ή γιαούρτι (πρωτεΐνη) και λιναρόσπορο ή ξηρούς καρπούς (ωμέγα-3 λιπαρά οξέα) -ή ό,τι άλλο φανταστείς!

Μην παίρνεις το πρωινό σου πολύ νωρίς

Σίγουρα έχεις ακούσει ότι δεν πρέπει να φεύγεις από το σπίτι χωρίς να έχεις φάει, εάν όμως ξυπνάς αρκετά νωρίς υπάρχει ο εξής κίνδυνος: να πάρεις το πρωινό σου πολύ πρωί και να χρειαστεί να φας ξανά μέχρι την ώρα του δεκατιανού, καταλήγοντας να έχεις καταναλώσει τις διπλάσιες θερμίδες. Το καλύτερο είναι να περιμένεις λίγο ώστε να λάβεις από τον οργανισμό σου τα πρώτα σήματα της πείνας πριν φας. Εκμεταλλεύσου αυτό το χρόνο κάνοντας γυμναστική!

Ναι στο πλούσιο πρωινό -όχι στις υπερβολικές θερμίδες

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε την τάση να υπολογίζουμε πάνω-κάτω τις ποσότητες που καταναλώνουμε στα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας, αλλά να είμαστε υπερβολικά χαλαροί σ’ αυτές του πρωινού. Έτσι, σερβίρουμε το χυμό μας στο πιο μεγάλο ποτήρι, καλύπτουμε τις φρυγανιές μας με μια χοντρή στρώση φιστικοβούτυρου και σκεπάζουμε το γιαούρτι μας με ένα βουνό από μέλι. Το πρωινό δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τις 400 θερμίδες -που είναι αρκετές για να εξασφαλίσουν ένα πλούσιο γεύμα, αλλά όχι τόσες ώστε να μας επιτρέπουν να το παρακάνουμε με τις ποσότητες!

Previous ArticleNext Article