ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Λάρισα, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, Τεχνολογία

Στη Λάρισα City Lab για τον 2ο Μαραθώνιο City Challenge της ΚΕΔΕ

Η  Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σε συνέχεια του πολύ επιτυχημένου Μαραθωνίου Καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις που διοργάνωσε τον Μάιο του 2017 (ΚΕΔΕ City Challenge Smartcity) προχωράει στη διοργάνωση του 2ου Μαραθώνιου Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών για τις Έξυπνες Πόλεις και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Μαραθώνιος City Challenge crowdhackathon #smartcity 2 θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου έως τη 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Προκειμένου να συμμετέχουν ενεργά ομάδες από όλη την Ελλάδα και να έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν, η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με Δήμους θα διοργανώσει 16 τοπικά εργαστήρια City Labs σε ισάριθμες πόλεις, στα οποία ομάδες από την περιφέρεια θα μπορούν να παρουσιάσουν την ιδέα τους. Σε κάθε εργαστήριο θα διακριθούν 3 ομάδες, οι οποίες με έξοδα των Δήμων θα ταξιδέψουν δωρεάν στον Μαραθώνιο Καινοτομίας που θα γίνει τον Ιούνιο προκειμένου να συμμετέχουν.

Η Λάρισα  είναι μεταξύ των 16 πόλεων στις οποίες θα διοργανωθεί City Lab και ομάδες από την περιοχή μας θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την ιδέα τους και να προκριθούν να συμμετέχουν με καλυμμένα τα έξοδα στον Μαραθώνιο.

Καλούμε φοιτητές, προγραμματιστές, αναλυτές, στελέχη επιχειρήσεων και όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν ενεργά με την επίλυση προβλημάτων του Δήμου μας και της πόλης μας να συμμετέχουν στην δημιουργική αυτή διαδικασία.

Όσοι ενδιαφέρονται πρέπει να συμπληρώσουν μέχρι 1 Μαίου την φόρμα συμμετοχής που είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση http://crowdhackathon.com/smartcity2/oi-poleis/ . Θα ακολουθήσει αξιολόγηση από επιτροπή της ΚΕΔΕ και όσοι προκριθούν να κληθούν να παρουσιάσουν την ιδέα τους στο City Lab που θα γίνει την 16η Μαίου στο αμφιθέατρο και στο χώρο πολλαπλών χρήσεων του Μύλου του Παππά.

Θα προκριθούν 3 ομάδες που θα μεταβούν δωρεάν για να συμμετέχουν στον Μαραθώνιο που θα γίνει από τις 28 Ιουνίου έως τη 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα (θα καλυφθούν έξοδα μετάβασης και διαμονής των ομάδων).

Πρόγραμμα CityLab

15:00 – 15:30   Προσέλευση – Εγγραφές

15:30 – 15:45   Καλωσόρισμα – Χαιρετισμοί

15:45 – 16:00   Προβλήματα – Ζητήματα της τοπικής κοινωνίας – προβλήματα της πόλης

16:00 – 18:00   Παρουσιάσεις ομάδων

18:00 – 19:00   Αξιολόγηση – Διάλειμμα

19:00 – 19:15   Ανακοίνωση αποτελεσμάτων – Βράβευση

Για περισσότερες πληροφορίες:

Website: http://crowdhackathon.com/smartcity2

Facebook: https://www.facebook.com/groups/citychallenge

Αίτηση συμμετοχής Citylabs: http://crowdhackathon.com/smartcity2/oi-poleis/

Previous ArticleNext Article