ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΟΜΟΡΦΙΑ, Μαλλιά

Χρωματιστά μαλλιά: Η νέα μόδα που κάνει πάταγο στην τρίτη ηλικία

Ροζ, φούξια, πράσινο, κίτρινο, γαλάζιο, μενεξεδί, πορτοκαλί. Από όλα έχει ο μπαξές. Και δεν αναφερόμαστε στα λουλούδια και τα χρώματα της άνοιξης αλλά σε τολμηρές γυναίκες της τρίτης ηλικίας που βάφουν τα μαλλιά τους χρωματιστά. Είναι η νέα μόδα στα μαλλιά που κάνει πάταγο στην τρίτη ηλικία και γίνεται θέμα στα περιοδικά μόδας και όχι μόνο.

Ενδεικτικά αναφέρουμε επώνυμες κυρίες ανάμεσά τους η ηθοποιός Έλεν Μίρεν αλλά και η σχεδιάστρια μόδας Βίβιεν Γουέστουγντ οι οποίες κάνουν πολύ τολμηρές επιλογές σε ότι έχει να κάνει με το χρώμα των μαλλιών τους. Ποιος θα ξεχάσει άλλωστε τα ροζ μαλλιά της «βασίλισσας Ελισάβετ» ή τα πορτοκαλί μαλλιά της εκκεντρικής Βίβιεν;

«Το κάνω για τον εαυτό μου. Αισθάνομαι καλά, δεν βλέπω κανένα πρόβλημα με την ηλικία», λέει μια 64χρονη η οποία έχει κάνει τα μαλλιά της silver blue (ασημί μπλε) και συνεχίζει: «Έχω δοκιμάσει πολλά αλλά αυτό ταιριάζει με το χρώμα το δέρματός μου.

Μια άλλη κυρία η οποία έχει γίνει και γιαγιά λέει πως το πράσινο χρώμα στα μαλλιά την βοήθησε στην ψυχολογία της: «Ένιωθα χάλια. Άλλαξα το χρώμα των μαλλιών μου και πήρα τα πάνω μου. Βλέπω τη ζωή με περισσότερη αισιοδοξία. Τώρα νιώθω σαν έφηβη».

H 56χρονη Marcia Kester Doyle συγγραφέας στο επάγγελμα λέει για τα μαλλιά της: «Βάφω τα μαλλιά μου ροζ γιατί κάθε γυναίκα που μεγαλώνει πρέπει να απολαμβάνει την ηλικία της. Το ροζ σε συνδυασμό με το ξανθό είναι μια επιιλογή που με φωτίζει και μου φτιάχνει τη διάθεση. Τα νέα μου μαλλιά με κάνουν να νιώθω νέα, σίγουρη για τον εαυτό μου και σέξι. Στην ηλικία μας δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει τι λένε οι γύρω μας. Η ζωή είναι μικρή και πρέπει να την χαιρόμαστε».

Βεβαίως υπάρχει και η άλλη εκδοχή που το χρώμα δεν… πέτυχε αλλά… έτυχε. Γιαγιά που αγόρασε βαφές και στην προσπάθειά της να τις αναμίξει βγήκε ένα χρώμα που μάλλον την άγχωσε παρά την ανανέωσε. Υπάρχουν λοιπόν και αυτές οι περιπτώσεις του λάθους που οι γιαγιάδες τελικά τραβάνε τα… μαλλιά τους.

Φωτογραφίες γυναικών που τόλμησαν την αλλαγή στα μαλλιά τους


Η Eveline Hall, μια 71χρονη τραγουδίστρια και ηθοποιός από την Γερμανία, επέλεξε αυτό το τολμηρό φούξια


Η Anna Piaggi, Ιταλίδα συγγραφέας μόδας, εκδότρια και στιλιστικό είδωλο, βάφει τις αφέλειες της μπλε από το 2012


Η Dolores Forsythe δεν ήθελε να κρύψει τα γκρίζα μαλλιά της, γι’αυτό τα τόνισε με λίγο μπλε στις άκρες


Η Vivienne Westwood έχει επιλέξει πολλά τολμηρά χρώματα για τα μαλλιά της κατά καιρούς. Το πορτοκαλί είναι από τα αγαπημένα της


Ποιος θα ξεχάσει την Έλεν Μίρεν με κοντό ροζ μαλλί


Αυτή η 82χρονη ξέρει ότι η ηλικία δεν καθορίζει το χρώμα των μαλλιών


Χρωματιστά μαλλιά και περίτεχνα χτενίσματα για γυναίκες που τολμούν

Previous ArticleNext Article