ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ, Λάρισα

Έναρξη λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου στη Λάρισα

Ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες ανάγκες των συμπολιτών μας σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, ξεκινά μια νέα δομή στην πόλη μας, το Κοινωνικό Φαρμακείο του Προγράμματος «Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Λαρισαίων» που έχει ενταχθεί στο Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας 2014-2020.

Η δομή στεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγ.Κων/νου (23ης & Ηρώων πολυτεχνείου), αποτελώντας μια ενιαία υγειονομική ενότητα με το Δημοτικό Πολυϊατρείο, το Δημοτικό Οδοντιατρείο, το Φυσιοθεραπευτήριο και την Κοινωνική υπηρεσία των ΚΑΠΗ.

Σκοπός της νέας δομής και σε επικοινωνία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο, είναι η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη απόρων, ατόμων/οικογενειών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, μεταναστών και αστέγων που διαμένουν στο Δήμο Λαρισαίων ύστερα από έγγραφο αίτημά τους και υπό προϋποθέσεις. Η αίτηση των εν δυνάμει δικαιούχων κατατίθεται μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Πρόνοιας ( Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος).

Το Κοινωνικό Φαρμακείο θα παρέχει δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία εξασφαλίζει μέσω συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες, τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους, καθώς και από τη συμμετοχή και κινητοποίηση συλλογικών φορέων, επιχειρήσεων και πολιτών, διαδημοτικά δίκτυα κλπ.

Να σημειωθεί ότι το Κοινωνικό Φαρμακείο στελεχώνεται από το απαιτούμενο προσωπικό ήτοι:

  • Φαρμακοποιό
  • Κοινωνικό Λειτουργό, ως συντονιστή.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινωνικό Φαρμακείο

Δ/νση: 23ης  Οκτωβρίου και Ηρώων Πολυτεχνείου

Τηλ: 2410626123

Email: koin.farm@larissa-dimos.gr

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00 π.μ. -16.00 μ.μ.

Δ/νση Πρόνοιας

Δ/νση: Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος

Τηλ: 2410680243

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 7.00 π.μ. -15.00 μ.μ.

Previous ArticleNext Article