LIFESTYLE

Βολιώτης ο μεγάλος νικητής του MasterChef

Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία με ταξίδια σε γαστριμαργικούς προορισμούς, επιστροφή στην κουζίνα του MasterChef και πολλά πιάτα, αναδείχθηκε ο κορυφαίος μάγειρας του διαγωνισμού. Στην αρχή του επεισοδίου, οι κριτές ανοίξαν τον σφραγισμένο φάκελο από τη Βαρκελώνη, όπου ο Χρήστος βρέθηκε μπροστά με έναν πόντο, καθώς βαθμολογήθηκε από τους σεφ του βραβευμένου με δύο αστέρια Michelin και διεθνούς φήμης εστιατόριο «Disfrutar», με 8/10, ενώ ο Τιμολέων με 7/10. Στη συνέχεια, Τιμολέων Διαμαντής και Χρήστος Γλωσσίδης βρέθηκαν για τελευταία φορά στην κουζίνα του MasterChef και κλήθηκαν να ετοιμάσουν ένα μενού για τους τρεις σεφ. Οι δύο μάγειρες μέσα από τα πιάτα τους είπαν τη δική τους ιστορία. Οι τρεις κριτές δοκίμασαν και έκριναν τις δημιουργίες των δύο διαγωνιζομένων με αρκετή προσοχή στις λεπτομέρειες, βαθμολογώντας τους διαγωνιζόμενους για τελευταία φορά.

Ο Τιμολέων βαθμολογήθηκε με 7/10 από τον Σωτήρη Κοντιζά, με 8/10 από τον Πάνο Ιωαννίδη και με 9/10 από τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο. Σύνολο 25/30.

Από την άλλη ο Χρήστος έλαβε 7/10 από τον Σωτήρη Κοντιζά, 8/10 από τον Πάνο Ιωαννίδη και 9/10 από τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο. Σύνολο 24/30.

Μετά τη δοκιμασία του μενού για τους τρεις κριτές, ήρθε η ώρα της ανακοίνωσης του φακέλου από τη βαθμολογία στο Μιλάνο και του σεφ από το πολυβραβευμένο εστιατόριο Ceresio7. Ο Τιμολέων πήρε 8/10, ενώ ο Χρήστος 7/10, με τον διαγωνισμό να γίνεται ντέρμπι.

Στη βαθμολογία του Λονδίνου ο Τιμολέων πήρε 5/10, ενώ ο Χρήστος 7/10.

Μέχρι εκείνο το σημείο ο Χρήστος ήταν ένα βαθμό μπροστά από τον Τιμολέοντα.

Οι δοκιμασίες για τους δύο διαγωνιζόμενους δεν τελείωσαν, καθώς στην κουζίνα του MasterChef μπήκαν οι κορυφαίοι σεφ του Funky Gourmet, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος.

Αποστολή των παικτών ήταν να αντιγράψουν ένα μενού γευσιγνωσίας: Το πρώτο πιάτο ήταν ένα γλαστράκι με παντζάρι, σκορδαλιά και άγρια χόρτα, ενώ το «χώμα» ήταν ψωμί από μελάνι σουπιάς. Το δεύτερο πιάτο, αν και φαινόταν πως ήταν ένα αυγό βραστό με ψωμί, η αποκάλυψη των γεύσεων άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό. Πρόκειται για ένα αυγό με βρώσιμο τσόφλι από βούτυρο κακάο, το ασπράδι ήταν σορμπέ καρύδας και ο κρόκος από μάνγκο και passion fruit, ενώ το ψωμάκι ήταν από βανίλια. Το τρίτο και τελευταίο πιάτο ήταν ένα βραχιόλι-μπακλαβάς με πέτσα γάλακτος.

Αυτή ήταν και η βαθμολογία που έβγαλε τον τελικό νικητή, με τον Χρήστο να παίρνει 6/10 και τον Τιμολέοντα 8/10.

Αναλυτικά η βαθμολογία των δύο φιναλίστ του MasterChef

Βαρκελώνη: Τιμολέων 7/10 – Χρήστος 8/10

Λονδίνο: Τιμολέων 5/10 – Χρήστος 7/10

Μιλάνο: Τιμολέων 8/10 – Χρήστος 7/10

Τεστ δημιουργικότητας:

Χρήστος: 7/10 – 8/10 – 9/10

Τιμολέων: 8/10 – 8/10 – 9/10

Αντιγραφή πιάτου:

Χρήστος: 6/10

Τιμολέων: 8/10

Πηγή: MasterChef-iefimerida.gr

Previous ArticleNext Article