LIFESTYLE, ΜΟΥΣΙΚΗ

Αποκλείστηκε η Ελλάδα από τον τελικό της Eurovision αλλά προκρίθηκε η Κύπρος

Γλυκόπικρη γεύση άφησε ο χθεσινός πρώτος ημιτελικός στους Έλληνες φανς της Eurovision. Η Γιάννα Τερζή δυστυχώς δεν κατάφερε να προκριθεί, ενώ από την άλλη η Ελένη Φουρέιρα εξασφάλισε για την Κύπρο το εισιτήριο του μεγάλου τελικού.

Το αποτέλεσμα της βραδιάς κρίθηκε από το televoting και τις ψήφους των επιτροπών, σε ποσοστό 50- 50, ενώ οι χώρες που πέρασαν ανακοινώθηκαν με τυχαία σειρά και όχι με βάση τη βαθμολογία που συγκέντρωσαν.

Οι δέκα χώρες που προκρίθηκαν και θα απολαύσουμε ξανά τα τραγούδια τους το ερχόμενο Σάββατο είναι οι:

Αυστρία, Εσθονία, Κύπρος, Λιθουανία, Ισραήλ, Τσεχία, Βουλγαρία, Αλβανία, Φιλανδία και η Ιρλανδία.

Η εμφάνιση της κόρης του Πασχάλη Τερζή στο Altice Arena ήταν αρκετά καλή, όμως δεν κατάφερε να πείσει το ευρωπαϊκό κοινό και τις επιτροπές.

Μαλιστα η ίδια στενοχωρέθηκε πολύ και δεν μπορούσε να κρύψει τα δάκρυά της μετά τον αποκλεισμό. Λίγο μετά το τέλος της βραδιάς, η Γιάννα Τερζή αποχώρησε από το Altice Arena με τις κάμερες να την περιμένουν για μία δήλωσή της. Η εκπρόσωπος της Ελλάδας δεν θέλησε να πει τίποτα, παρά μόνο ότι δεν το έχει ξανακάνει, οπότε και δεν ξέρει τι πήγε λάθος.

Η Γιάννα, πραγματοποίησε μία λιτή εμφάνιση και φωνητικά ήταν άρτια. Με μια πρώτη ανάγνωση φάνηκε πως στον ημιτελικό ξεπεράστηκαν τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισε στις πρόβες. Στη σκηνή, είδαμε τη Γιάννα τελικά να κατευθύνει το φωτισμό με τα χέρια της, είδαμε και τα πολυσυζητημένα πυροτεχνήματα, τα οποία άναψαν τη σωστή στιγμή, όμως, δεν καταφέραμε να δούμε τελικά το εφέ με το λέιζερ στο χέρι της τραγουδίστριας, το οποίο ήταν βαμμένο μπλε.

Όπως και να έχει αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους για την προσπάθεια που κατέβαλαν όλο αυτό τον καιρό για να προωθήσουν το τραγούδι, αλλά και για να το παρουσιάσουν όσο καλύτερα γίνεται στην σκηνή του Altice Arena.

«Φωτιά» επί σκηνής η Ελένη Φουρέιρα

Το ‘πε και το ‘κανε η Ελένη Φουρέιρα και έβαλε τελικά… φωτιά στην Eurovision. Με περπάτημα και λίκνισμα γαζέλας και με το πιο σέξι χορευτικό του ημιτελικού, η εκπρόσωπος της Κύπρου ξεσήκωσε το κοινό και επιβεβαίωσε πως είναι το απόλυτο φαβορί για φέτος.

Με το τέλος της εμφάνισής της, το στάδιο σύστηκε από χειροκροτήματα και επιφωνήματα θαυμασμού, ενώ η τραγουδίστρια ευχαρίστησε στα ελληνικά το κοινό. Η Ελένη Φουρέιρα αναμφίβολα έκλεψε τις εντυπώσεις. Στη σκηνή, την Ελένη πλαισίωναν τέσσερα ακόμα άτομα, συμπεριλαμβανομένων των Lovisa Bengtsson, Marlene Lindahl (φωνή και χορός) Teddy Sky (φωνητικά). Το ρούχο που φόρεσε η τραγουδίστρια αποτελεί δημιουργία του Βρεττού Βρεττάκου.

Η Ελένη κατάφερε όλο αυτό το διάστημα που βρίσκεται στη Λισαβόνα να κερδίσει τους φανς του διαγωνισμού. Τα προγνωστικά στην αρχή την έδιναν σε χαμηλή θέση, η τραγουδίστρια όμως κατάφερε να τα ανατρέψει όλα με την εμφάνισή της επί σκηνής.

Η έναρξη

Με το σύνθημα «all aboard», οι τέσσερις παρουσιάστριες της φετινής Eurovision, Catarina Furtado, Silvia Alberto, Filomena Cautela και Daniela Ruah, καλωσόρισαν στις 22:00 το κοινό και τους 200 εκατομμύρια τηλεθεατές στο Altice Arena στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας για την έναρξη του πρώτου ημιτελικού της Eurovision.

Στο σχολιασμό και στην παρουσίαση για την Ελλάδα ήταν ο Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος και η Δάφνη Σκαλιώνη. Οι παρουσιάστριες, αφού εξήγησαν τον τρόπο που ψηφίζει η κάθε χώρα, πέρασαν αμέσως στην παρουσίαση των τραγουδιών, με το Αζερμπαϊτζάν να ανοίγει… την αυλαία.

Η Ελλάδα εμφανίστηκε στη 14η θέση και η Κύπρος στην 19η, κλείνοντας το διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς.

www.protothema.gr

Previous ArticleNext Article