Τρίκαλα

Ποδηλατούχοι αστυνομικοί στα Τρίκαλα

Παραδόθηκαν χθες στην αστυνομία τα 64 νέα ποδήλατα με τα οποία θα κάνουν περιπολίες οι αστυνομικοί σε επιπλέον 10 περιοχές της Ελλάδος, ανάμεσά τους και τα Τρίκαλα. Ο θεσμός της εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα, ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015 στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Τον Ιανουάριο του 2016 επεκτάθηκε στα Χανιά και τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς στην Κέρκυρα, τη Ρόδο και το Ναύπλιο, ενώ από τον Ιούνιο του 2017 επεκτάθηκε και στην πόλη της Κατερίνης. Με την νέα ρύθμιση ο θεσμός επεκτείνεται σε άλλες 10 περιοχές, συμπεριλαμβανομένων και των Τρικάλων. Για τις ανάγκες της εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα, η Ελληνική Αστυνομία προμηθεύτηκε πρόσφατα 64 νέα ποδήλατα, 52 συμβατικά και 12 ηλεκτροκίνητα, τα οποία έχουν κατασκευαστεί στην Ελλάδα και κατανέμονται στις περιοχές όπου λειτουργεί ο θεσμός.

Οι βασικές αρμοδιότητες των ποδηλατών αστυνομικών είναι:

-η εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών, παρέχοντας τις κατάλληλες οδηγίες και τις απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού, όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος,
-η συνεργασία και συνδρομή σε άλλες Υπηρεσίες της Αστυνομίας ή άλλους Φορείς, ώστε να διευθετούνται προβλήματα, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος και να διευκολύνονται οι επισκέπτες των περιοχών αυτών, και
-η ανάλογη επιχειρησιακή ετοιμότητα και η αποτελεσματική ανταπόκριση στη διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσεως.
Οι αστυνομικοί ποδηλάτες θα υπάγονται διοικητικά και επιχειρησιακά στα κατά τόπους αρμόδια Τμήματα Τουριστικής Αστυνομίας και για την εκτέλεση της υπηρεσίας τους διαθέτουν ειδικού τύπου στολή ποδηλάτη, ενώ θα είναι εφοδιασμένοι και με όλα τα απαιτούμενα είδη, ατομικό οπλισμό, αλεξίσφαιρο γιλέκο, φορητό ασύρματο κ.λπ.

trikalaenimerosi.gr

Previous ArticleNext Article