Αθλητικά, Ελλάδα

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-2: Κυπελλούχος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Δικέφαλος του Βορρά

Όπως πέρσι στο Βόλο, έτσι και φέτος στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ κατάφερε να νικήσει την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου και να πανηγυρίσει τον 5ο του τίτλο στο θεσμό.

Σε ένα παιχνίδι που δεν ήταν γιορτή του αθλητισμού σε καμία περίπτωση (εκατοντάδες κροτίδες και βεγγαλικά έπεσαν πριν κατά τη διάρκεια και στο τέλος του αγώνα, ο ΠΑΟΚ κέρδισε πανάξια την ΑΕΚ καθώς όταν η Ένωση αποφάσισε να παίξει ποδόσφαιρο ήταν ήδη πολύ αργά…

Το κέρδισε ο καλύτερος

Με τις δύο ομάδες να έχουν μονομαχήσει στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν και για τον τίτλο του πρωταθλητή, όλοι περίμεναν να δουν μια μεγάλη μάχη, η οποία έγινε, αλλά επί της ουσίας η ομάδα που μπήκε στο γήπεδο για να παίξει αυτό που ξέρει ήταν ο ΠΑΟΚ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε την ομάδα του με φουλ επιθετικό σχήμα, έχοντας τον Μπίσεσβαρ στο αριστερό άκρο και τον Κάνιας στο πλευρό του Μαουρίτσιο κι από τα πρώτα λεπτά οι ασπρόμαυροι πήραν τον έλεγχο του αγώνα.

Ο Χιμένεθ, που προτίμησε να ρίξει στη μάχη τον Μάνταλο είχε δώσει εντολή για πίεση ψηλά στην πρώτη πάσα και μέχρι το 15’ είχε μπλοκάρει τον ΠΑΟΚ, αλλά ακολούθησε ένα δεκάλεπτο που οι Θεσσαλονικείς κυριάρχησαν.

Στο 16’ ο Μπίσεσβαρ από λάθος της άμυνας βρέθηκε σε θέση για γκολ κι αστόχησε, ενώ στο 18’ και πάλι ο Ολλανδός δεν σημάδεψε σωστά για να έρθει στο 23’ το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από ανατροπή του Μπακάκη.

Ο Πρίγιοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση του, όμως ο Μπάρκας με εκπληκτική επέμβαση κράτησε το 0-0. Εκεί πολλοί πίστεψαν ότι η ΑΕΚ θα ξυπνήσει αλλά και πάλι η επόμενη μεγάλη φάση ήταν για τον ΠΑΟΚ με τον Κάμπος στο 35’ να μην μπορεί να νικήσει τον εκπληκτικό γκολκίπερ της ΑΕΚ.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς άλλες συγκινήσεις, αλλά το Β’ ξεκίνησε με νέα ευκαιρία του ΠΑΟΚ! Από το λάθος του Χουλτ ο Πρίγιοβιτς βγήκε στο τετ α τετ ωστόσο και πάλι έπεσε στην… στάση Μπάρκα!

Πολλοί πίστεψαν ότι ο περίφημος νόμος του ποδοσφαίρου θα εφαρμοστεί, μόνο που η ΑΕΚ δεν έδειχνε να πιστεύει ή να μπορεί να δημιουργήσει κάτι καλό και στο 65’ ήρθε το γκολ που τόσο πολύ έψαχνε ο ΠΑΟΚ.

Στην αντεπίθεση ο Κάνιας (;) κέρδισε το φάουλ από τον Βράνιες, ο Βιεϊρίνια ανέλαβε την εκτέλεση του κι αυτή τη φορά ο Μπάρκας δεν μπορούσε να αντιδράσει. Ο Πορτογάλος έφυγε σφαίρα στο ασπρόμαυρο πέταλο που πήρε φωτιά κι ο Χιμένεθ έριξε στο ματς τον Χριστοδουλόπουλο.

goal

Χρειάστηκαν 76 λεπτά για να έρθει η πρώτη φάση για την ΑΕΚ με τον Γιακουμάκη να αστοχεί στην κεφαλιά και στο 80’ οι δύο ομάδες έμειναν με 10 παίκτες.

Ο Μαουρίτσιο «σκότωσε» τον Αραούχο κι ο Μπορμπαλάν (σκεφτείτε πόσο καλός ήταν που πρώτη φορά αναφέρουμε το όνομα του) τον έστειλε στα αποδυτήρια παρέα με τον Βράνιες που πήρε στην συγκεκριμένη φάση όσκαρ βλακείας! Ο Βόσνιος πήγε και διαμαρτυρήθηκε στον Ισπανό που του έδειξε 2η κίτρινη (η 1η ήταν στο φάουλ από το οποίο ήρθε το 0-1) βρέθηκε στα αποδυτήρια.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το ματς έγινε εντελώς ροκ με τον ΠΑΟΚ να μπάζει από τα αριστερά μόλις έφυγε ο Βιεϊρίνια λόγω τραυματισμού χάνοντας πραγματικά τεράστια ευκαιρία με τον Αραούχο στο 89’ (σουτ στην κίνηση δίπλα από το δοκάρι)…

Ο ΠΑΟΚ γλίτωσε εκεί το 1-1 που θα τον σκότωνε και στο 90’+2’ ο συγκλονιστικός Πρίγιοβιτς έφυγε στην πλάτη της άμυνας, σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Πέλκα που στην κενή εστία πέτυχε το 2-0 κι ο τελικός είχε τελειώσει…

pelkas

Βέβαια μετά το γκολ παραλίγο ο χώρος μπροστά από τον πάγκο του ΠΑΟΚ να μετατραπεί σε ρινγκ, αφού ο κιτρινόμαυρος πάγκος ζήτησε το λόγο για χειρονομίες ενώ την ίδια ώρα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ σε ένα ρειστάλ ανευθυνότητας συνέχισαν να πετούν φωτοβολίδες και μία ευθείας βολής έσκασε μπροστά από την περιοχή του Μπάρκα!

Ο Βιεϊρίνια κι ο Πέλκας έτρεξαν να ζητήσουν ψυχραιμία, ο Μπορμπαλάν σφύριξε την επανέναρξη και δευτερόλεπτα αργότερα έδωσε τέλος στον αγώνα.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ (52’ Γκάλο), Γαλανόπουλος, Σιμόες, Μάνταλος (67’ Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας (73’ Γιακουμάκης), Λιβάγια, Αραούχο.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λέο Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια (82’ Μαλεζάς), Κάνιας, Μαουρίσιο, Τζάλμα Κάμπος (51’ Μακ), Πέλκας, Μπίσεσβαρ (74’ Σάχοφ), Πρίγιοβιτς.

www.protothema.gr

Previous ArticleNext Article