Το καθημερινό gold hunting μας είναι το να βρούμε το ιδανικό προϊόν για τα μαλλιά μας. Ένα υπερπροϊόν με super powers το οποίο να τα περιποιηθεί σε τέτοιο βαθμό που να γυρίσουν πίσω στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Όσο δε πιο ταλαιπωρημένα είναι, τόσο πιο μαγικές πρέπει να είναι οι ιδιότητές του.

Γενικά εκεί έξω, όλοι υπόσχονται πολλά. Κάποιοι από αυτούς προσφέρουν αρκετά, μερικοί άλλοι όχι, έτσι συνήθως συμβαίνει στα πάντα. Η αλήθεια είναι πως αν έχεις επέμβει στα μαλλιά σου με χημικά, δηλαδή έχεις κάνει βαφές, ανταύγειες ή τεχνικές περμανάντ και μόνιμου ισιώματος τότε έχουμε πόλεμο. Αν πάλι έχεις καταφέρει να τα κρατήσεις φυσικά, τότε οι εχθροί τους είναι σαφώς λιγότεροι, όπως πχ. τα εργαλεία styling.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει μετά από αρκετά μεγάλη αναζήτηση να βρεις τα basic προϊόντα τα οποία πραγματικά λειτουργούν για τα δικά σου μαλλιά και αυτά είναι το σαμπουάν, το conditioner και η μάσκα σου. Δε διανοείσαι πόσο μπορεί να ταιριάζει ή να μην ταιριάζει ένα προϊόν στα μαλλιά σου. Υπάρχουν μαλλιά που μοιάζουν σα χτενισμένα από επαγγελματία εάν εφαρμόσει κάποιος πάνω τους το κατάλληλο σαμπουάν. Και υπάρχουν και μαλλιά που μοιάζουν να είναι σε άθλια κατάσταση απλά και μόνο επειδή κάποιος λούστηκε με λάθος προϊόν.

Από κει και πέρα, τεράστιο ρόλο παίζει και το προϊόν που θα χρησιμοποιηθεί σε βρεγμένα μαλλιά μετά το λούσιμο για να τα προασπίσει από τις ανεπιθύμητες ενέργειες του styling. Και εδώ, έρχεται η θεραπεία, η οποία πραγματικά, αντικαθιστά το styling και εκτός αυτού κάνει και πάρα πολύ μεγάλο καλό γενικότερα στα μαλλιά: Πρόκειται για την εφαρμογή της κερατίνης, η οποία γίνεται σε εξειδικευμένα κομμωτήρια και προσφέρει στην τρίχα όλα τα ευεργετικά συστατικά που της έχουν λείψει κάνοντας την να ξαναγγενηθεί από τις στάχτες της στην κυριολεξία, ενώ παράλληλα ισιώνει τα μαλλιά σε βαθμό άνω του  90% καταπολεμώντας ταυτόχρονα και το φριζάρισμα.

Επομένως αν θέλεις να αποκτήσεις τα ωραιότερα αλλά και πιο υγιή μαλλιά που είχες ποτέ, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να δώσεις στα μαλλιά σου μια θεραπεία κερατίνης. Αν δεν επιθυμείς το απόλυτο ίσιωμα, απλά ζήτησε να μη χρησιμοποιήσουν πρέσα κατά το τελικό στάδιο του ισιώματος, αλλά απλό βούρτσισμα με το σεσουάρ. Θα αποκτήσεις το εντυπωσιακό αποτέλεσμα χωρίς την υπερβολή και σαφώς τα μαλλιά θα αναζωογονηθούν στο έπακρο από τις ιδιότητες της κερατίνης οι οποίες είναι πολλαπλές και μεγάλες.Η θεραπεία κερατίνης γίνεται μόνο στα κομμωτήρια και μπορείς να συμβουλευτείς τον hair stylists για περισσότερες πληροφορίες.

www.marieclaire.gr