Ειδήσεις, Κόσμος

Τέξας: Παιδί ευκατάστατης οικογένειας και λάτρης των όπλων ο Έλληνας μακελάρης

Τίποτε δεν προμήνυε πως στο Λύκειο «Santa Fe» του Τέξας η ημέρα θα βαφόταν με το αίμα δέκα νεκρών και άλλων τόσων τραυματιών από τα χέρια ενός παρανοϊκού 17χρονου, ο οποίος ακολουθώντας τα χνάρια δεκάδων άλλων συνομήλικων του, μπούκαρε στην αίθουσα καλλιτεχνικών και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Κι όμως για τον ελληνικής καταγωγής Δημήτρη Παγουρτζή αυτή η ημέρα ήταν σχεδιασμένη αρκετό καιρό πριν.

Είχε μάλιστα προειδοποιήσει για την πράξη του μέσω social media ανεβάζοντας φωτογραφίες στο facebook ένα μπλουζάκι που έγραφε «γεννημένος να σκοτώνει» ενώ είχε προηγηθεί άλλη φωτογραφία στο instagram που ανέφερε «μέρες πριν τους τελευταίους πυροβολισμούς».

Παιδί ευκατάστατης οικογένειας μιας και ο πατέρας του διατηρεί μηχανουργείο κατασκευής και επιδιόρθωσης μηχανών από σκάφη και θαλαμηγούς, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Τέξας με όσα μπορούσε να του προσφέρει μια οικογένεια εύπορων μεταναστών από την Ελλάδα, όπως είναι ο πατέρας του.

Ο Αντώνης Παγουρτζής, πατέρας του μακελάρη του Λυκείου στο Τέξας δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως ο γιος του Δημήτρης, που του έδωσε το όνομα του αδικοχαμένου αδερφού του, θα έπαιρνε το όπλο και θα θέριζε συμμαθητές και καθηγητές στο σχολείο του για τους δικούς του λόγους.

Η μητέρα του Ρόζμαρυ εργαζόμενη σε νοσοκομείο του Τέξας, η οποία μάλιστα κατέχει και τη θέση διοικητικού συνεργάτη στο τμήμα παιδιατρικής ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημίου του Τέξας, είχε γνωρίσει τον Αντώνη Παγουρτζή το 2000 και ένα χρόνο αργότερα γεννήθηκε ο καρπός του έρωτά τους. Αυτό ήταν το τρίτο στεφάνι του Αντώνη Παγουρτζή ο οποίος είχε αφήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια τη Μαγουλίτσα Καρδίτσας για να βρει τη δική του Ιθάκη στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Αγαπητοί στην ελληνική κοινότητα καθώς η οικογένεια συμμετέχει σε όλες σχεδόν τις εκδηλώσεις της. Η είδηση του φρικτού εγκλήματος από τον 17χρονο Δημήτρη έχει σοκάρει όχι μόνο την κοινότητα των ομογενών αλλά και τους συγγενείς που βρίσκονται στην Ελλάδα. Κάποιοι βρήκαν το κουράγιο να μιλήσουν, αν και οι πληροφορίες που είχαν δεν ήταν αρκετές.

«Είναι πραγματικά πολύ μπερδεμένα όλα αυτά που ακούμε και μαθαίνουμε. Το μόνο που ξέρω είναι ότι η οικογένεια ζει στην Αμερική. Η ενημέρωση που έχουμε για αυτό το κακό που συνέβη δεν είναι αρκετή. Πάντως πρέπει να δούμε αν το παιδί είχε μπλέξει κάπου και κάποιοι το έβαλαν να κάνει αυτό που έκανε ή αν πρόκειται για κάτι άλλο. Σίγουρα είμαστε όλοι συντετριμμένοι και για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους»., είπε στο protothema.gr συγγενής της οικογένειας.

Τα όσα προβάλλουν τα ξένα μέσα για τον 17χρονο Δημήτρη Παγουρτζή αναδεικνύουν το μεγάλο θέμα που αντιμετωπίζει η Αμερική με την οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Λάτρεις των όπλων ο μακελάρης του Santa Fe στο Τέξας το επιδείκνυε στα social media είτε «ακολουθώντας» λογαριασμούς που σχετίζονται με όπλα είτε ποστάροντας ο ίδιος εικόνες δείχνοντας το πόσο «γεννημένος είναι να σκοτώνει»!

Συμμαθητές του ανέφεραν ότι συχνά ο Παγουρτζής έπεφτε θύμα bullying, τόσο από μαθητές, όσο και από καθηγητές. Στη σελίδα του στο Facebook έλεγε ότι σχεδίαζε να καταταχθεί στο στρατό το 2019, ωστόσο εκπρόσωπος του στρατού διέψευσε ότι υπήρχε κάποια εγγραφή του στα αρχεία.

Ο Παγουρτζής συνελήφθη αμέσως μετά το μακελειό, εν μέσω αναφορών ότι ήταν ζωσμένος και με εκρηκτικά, εκτός από τα όπλα που έφερε μαζί του. Ο 17χρονος, που έχει τραυματιστεί και ο ίδιος, κρατείται και ανακρίνεται, ενώ όπως επιβεβαίωσαν οι αστυνομικές αρχές διεξάγονται έρευνες στο σπίτι του.

Από τις αστυνομικές αρχές διευκρινίστηκε ότι ο μακελάρης χρησιμοποίησε ένα κυνηγετικό όπλο και ένα 38άρι περίστροφο, σκορπώντας τον θάνατο μέσα στο Λύκειο. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι η θερμοκρασία άγγιζε τους 32 βαθμούς Κελσίου, ο νεαρός φορούσε μακριά καπαρντίνα, κάτω από την οποία έκρυβε την καραμπίνα.

www.protothema.gr

Previous ArticleNext Article