ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Λάρισα

“Λάρισα 2018 – 1ο Θερινό Σχολείο”

Ο Δήμος Λαρισαίων και η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την Unesco με τη στήριξη της ΕΕΤΑΑ διοργανώνουν θερινό Σχολείο στις 14-17 Ιουνίου με τίτλο:  “Λάρισα 2018 – 1ο Θερινό Σχολείο” για τις Πόλεις που Μαθαίνουν. Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει πληροφορίες, γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με την οργάνωση, υλοποίηση και αξιολόγηση επιτυχημένων προγραμμάτων μιας Πόλης που Μαθαίνει, βάσει των κατευθυντηρίων οδηγιών της UNESCO. Επίσης, να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός δυναμικού δικτύου έμπειρων στελεχών των Πόλεων που ανήκουν στο παγκόσμιο δίκτυο της UNESCO (Learning Cities).

Στις δράσεις που περιλαμβάνονται στο θερινό σχολείο συμμετέχουν Εκπρόσωποι πόλεων – μελών του παγκόσμιου δικτύου της UNESCO «Πόλεων που Μαθαίνουν», εκπρόσωποι φορέων, εκπαιδευτικοί, εκπαιδευτές ενηλίκων, διανοητές της εκπαίδευσης ενηλίκων που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της εκπαίδευσης και της Δια Βίου μάθησης.

Στις εργασίες του “Λάρισα 2018 – 1ο Θερινό Σχολείο” για τις Πόλεις που Μαθαίνουν περιλαμβάνονται:

α) Διήμερο εκπαιδευτικό εργαστήριο με τίτλο: Διαμόρφωση projects σε Πόλεις που Μαθαίνουν, στις 14 και 15 Ιουνίου στο Μύλο του Παπά, ειδικά σχεδιασμένο για τα στελέχη των Δήμων – μελών δικτύου της UNESCO «Πόλεων που Μαθαίνουν».

β) Συμπόσιο – Διεθνής συνάντηση ανοικτή στο κοινό στις 16 Ιουνίου, στο Αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με παρουσίαση καλών πρακτικών από ελληνικές και ξένες πόλεις – μέλη του Δικτύου, εργαστήρια για τη Δια Βίου Μάθηση και τις τοπικές κοινωνίες. Το “Λάρισα 2018 – 1ο Θερινό Σχολείο” για τις Πόλεις που Μαθαίνουν εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος: Λάρισα – «Πόλη που Μαθαίνει».

Previous ArticleNext Article