ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΟΜΟΡΦΙΑ, Μαλλιά

Μαλλιά: 3 Μύθοι και οι αλήθειες πίσω από αυτά

Γιατί σημασία έχει να ξέρουμε ακριβώς τι συμβαίνει…

Μύθος 1: Οι βαφές μαλλιών ξηραίνουν και αποδυναμώνουν τα μαλλιά

Αλήθεια: Αν φροντίζεις επαρκώς τα μαλλιά σου κατά τη διάρκεια και μετά την επεξεργασία, η βαφή δεν θα προκαλέσει μεγάλη φθορά.

Οι βαφές δεν πρέπει να ξηραίνουν τα μαλλιά, εφόσον τηρούνται οι οδηγίες του κατασκευαστή και ενώ χρησιμοποιούνται  τα καταλλήλα προϊόντα καθημερινής φροντίδας που είναι ειδικά σχεδιασμένα για βαμμένα μαλλιά. Αν κάνεις τα παραπάνω θα διατηρήσεις το χρώμα των μαλλιών σου και την καλή τους κατάσταση.

 

Μύθος 2: Τα ξηρά μαλλιά είναι μία κατάσταση γονιδιακή και δεν μπορεί να αλλάξει

Αλήθεια: Τα μαλλιά γίνονται ξηρά όταν δεν λαμβάνουν ή δεν διατηρούν αρκετή υγρασία.

Όταν δεν είναι επαρκώς ενυδατωμένα μειώνεται η λάμψη τους και μπορεί να δείχνουν φριζαρισμένα, άτονα και θαμπά. Επιπλέον,  τα μαλλιά σου μπορούν να γίνουν ξηρά εξαιτίας της υπερβολικής επεξεργασίας, το styling με θερμότητα χωρίς την κατάλληλη προστασία ή περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως ο ξηρός αέρας.

 

Μύθος 3: Μπορείς να επιδιορθώσεις την ψαλίδα με τα κατάλληλα προϊόντα.

Αλήθεια: Δυστυχώς, αυτό μπορεί να γίνει σε έναν πολύ μικρό βαθμό. Ο  μόνος σίγουρος και δραστικός τρόπος να γλιτώσεις από την ψαλίδα είναι το κούρεμα.

Οι προϊοντικές λύσεις για επανόρθωση της ψαλίδας μπορεί να φροντίζουν τις άκρες που έχουν εμφανίσει ψαλίδα προσωρινά, ώστε να φαίνεται λιγότερο η φθορά αλλά το αποτέλεσμα δε θα θα διαρκέσει για πολύ. Τα προϊόντα αυτά λειτουργούν ιδιαίτερα αποτελεσματικά ως πρόληψη. Αν θες δηλαδή να  προλάβεις εξ’ αρχής το σπάσιμο της τρίχας.

Previous ArticleNext Article