ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Μαγνησία

Κινδύνεψαν να καούν ζωντανοί μαζί με το μωρό τους

Σε απίστευτη περιπέτεια την οποία θα θυμούνται για πολλά χρόνια, έμελλε να εξελιχθεί το ταξίδι για ένα νεαρό ζευγάρι Βολιωτών από τον Αλμυρό και το μωρό τους.

Το αυτοκίνητο τους, ένα παλιό Opel Astra, άρπαξε φωτιά ενώ ταξίδευαν με αποτέλεσμα να τυλιχθεί στις φλόγες λίγο πριν από τον κόμβο Ραχών.

Το νεαρό ζευγάρι είδε τον χάρο με τα μάτια του. Όλα συνέβησαν γύρω στις 6.30 το απόγευμα. Το Ι.Χ. βρισκόταν στο 239ο χιλιόμετρο όταν καπνοί άρχισαν να βγαίνουν από τη μηχανή.

Ευτυχώς, ο άνδρας κατάφερε να συγκρατήσει την ψυχραιμία του. Παρά το γεγονός ότι οι φλόγες άρχισαν να τυλίγουν το αυτοκίνητο, ο ίδιος έδρασε αστραπιαία προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν θα κινδυνέψει η οικογένειά του. Έπρεπε να κάνει ό,τι ήταν δυνατόν για να αποσοβήσει τα χειρότερα. Σταμάτησε το αυτοκίνητο στην άκρη της Εθνικής οδού και χωρίς χάσιμο χρόνου έσπευσε να απομακρύνει την οικογένειά του από το ΙΧ που καιγόταν σαν λαμπάδα.

Η νεαρή γυναίκα  και το μωρό τους βρέθηκαν σε ασφαλές σημείο, ενώ οι απειλητικές φλόγες της φωτιάς είχαν κυκλώσει το Ι.Χ. που παραδιδόταν στις φλόγες μέσα σε λίγα λεπτά, λίγα μέτρα μακρύτερα.

Το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς, παρά τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, στο σημείο έσπευσαν οχήματα της Π.Υ. από τη Στυλίδα και τη Λαμία, ενώ η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων διέκοψε προσωρινά την κυκλοφορία για να μπορέσουν οι πυροσβέστες να σβήσουν την πυρκαγιά.

Στο σημείο βρέθηκε και αυτοκίνητο της Κεντρικής Οδού, που σήμανε το οδόστρωμα προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα. Η προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ: lamiareport.gr

Previous ArticleNext Article