ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΟΜΟΡΦΙΑ, Πρόσωπο

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό μου αντιηλιακό ;

Περσινά αντηλιακά έχουμε όλες. Συχνά συμβαίνει να μην τα τελειώσουμε και εννοείται πως δεν θα πετάξεις αρκετά ευρώ στα σκουπίδια μόνο επειδή τελείωσε η σεζόν. Είναι όμως ασφαλή για να τα χρησιμοποιήσεις το επόμενο καλοκαίρι; Σύμφωνα με τους ειδικούς εξαρτάται…

Κανονικά, τα αντηλιακά έχουν από 6 έως 12 μήνες διάρκεια ζωής ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΝΟΙΧΤΟΥΝ. Από την στιγμή που ανοίγονται, εκτίθενται στον ήλιο και την ζέστη, στον αέρα και τα μικρόβια κι έτσι σταδιακά η φόρμουλά τους αλλοιώνεται. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάς στα περσινά σου αντηλιακά λοιπόν είναι η ημερομηνία λήξης και η φόρμουλα. Αν το χρώμα είναι αλλοιωμένο, αν μοιάζουν σαν να έχουν «κὀψει», αν δεν μυρίζουν λαχταριστά όπως πέρυσι τότε δεν πρέπει να τα χρησιμοποιήσεις.

Ακόμα, πρέπει να έχεις στο μυαλό σου πως ο δείκτης προστασίας δεν παραμένει ο ίδιος. Ένα αντηλιακό με SPF 50 δεν παραμένει 50άρι το επόμενο καλοκαίρι συνεπώς πρέπει να το φοράς ανάλογα αν δεν έχει αλλοιωθεί η φόρμουλά του. Σε γενικές γραμμές, αυτό που εμείς σου προτείνουμε είναι να μην χρησιμοποιείς περσινά αντηλιακά για να είσαι σίγουρη πως το δέρμα σου θα παραμείνει προστατευμένο απ´τον ήλιο. Επειδή όμως ξέρουμε πόσο κρίμα είναι να πετάς παλιά beauty προϊόντα χωρίς να έχουν τελειώσει σου λέμε το εξής: Φόρα τα σε συνδυασμό με τα καινούργια σου ή χρησιμοποίησέ τα για τα μαλλιά σου.

 

Previous ArticleNext Article