Ειδήσεις, Ελλάδα, Κοινωνία

Φρίκη στη Λαμία: Κλείδωνε τις πόρτες και έβαζε εκκλησιαστική μουσική ο δικηγόρος που φέρεται ότι κακοποιούσε τα εγγόνια του

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Λαμίας αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα, με την πολύ σοβαρή υπόθεση των δύο μικρών παιδιών που φέρεται να έχουν κακοποιηθεί από τον 69χρονο παππού τους.

Οι Αρχές περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση που θα τεκμηριώσει και επιστημονικά σε τι βαθμό είναι το μέγεθος της κακοποίησης, αφού υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι το 7χρονο κοριτσάκι έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας κ. Χάρης Λακαφώσης από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για το θέμα, ενήργησε άμεσα και έδωσε αυστηρές εντολές προς κάθε κατεύθυνση ώστε να γίνει εξονυχιστική έρευνα από ειδικούς επιστήμονες, ενώ ταυτόχρονα απομάκρυνε τα δυο παιδιά από το “άρρωστο” οικογενειακό περιβάλλον.

Με εκκλησιαστική μουσική

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, ο συνταξιούχος δικηγόρος είχε τη συνήθεια να κλειδώνει τις πόρτες και να ακούει δυνατά εκκλησιαστική μουσική. Πίσω από αυτές τις κλειστές πόρτες όμως συνέβαιναν ανατριχιαστικά πράγματα που δεν περιγράφονται, τα οποία όμως φέρεται να είπε το μικρό κοριτσάκι στους ειδικούς επιστήμονες που μίλησαν μαζί του.

Τα όσα έγιναν γνωστά από το στόμα της 7χρονης ειπώθηκαν αυθόρμητα και μέσα στην παιδική της αθωότητα, πιστοποιώντας την κακοποίηση που έχει υποστεί εκείνη και ίσως ο 9χρονος αδερφός της, αφού ο παππούς πήγαινε και στο δικό του κρεββάτι.

Η δασκάλα έσωσε τα παιδιά

Το κουβάρι της εφιαλτικής ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται από την εκπαιδευτικό που επισκέπτονταν για να υποστηρίξει μαθησιακά τα παιδάκια, η οποία και κατήγγειλε ορισμένα περιστατικά που υπέπεσαν στην αντίληψή της στην Εθνική Γραμμή Παιδικής Προστασίας 1107, αλλά και στο Διευθυντή του σχολείου όπου πηγαίνει η μικρή. Η συγκεκριμένη γραμμή ανήκει στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που αμέσως έστειλε χαρτί στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Λαμίας, κ. Χάρη Λακαφώση.

Σχεδόν ταυτόχρονα στο γραφείο του Εισαγγελικού Λειτουργού έφτασε και μία ακόμη καταγγελία από την έρευνα που είχε διεξάγει ο Διευθυντής του Σχολείου με Παιδοψυχολόγο και Κοινωνική Λειτουργό και όλα συνέκλιναν ότι υπάρχει σοβαρό θέμα κακοποιήσης του 7χρονου κοριτσιού. Η σύλληψη του 69χρονου παππού ήταν άμεση με εντολή του Εισαγγελέα.

Ο πρώην δικηγόρος θα απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη 12 Ιουνίου μετά την προθεσμία που πήρε το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν και πέρασε πρώτη φορά με χειροπέδες το κατώφλι των δικαστηρίων Λαμίας. Ο ίδιος βγαίνοντας από τα δικαστήρια είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν είναι τίποτα αλήθεια και ότι όλοι γνωρίζουν την ιστορία του και ποιος είναι πραγματικά.

Στην παρούσα φάση τα δύο παιδιά φιλοξενούνται στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Λαμίας, έχοντας την υποστήριξη ειδικών. Έχουν ήδη εξεταστεί από την προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λαμίας κ. Αποστολία Ακριβούση. Τα επίσημα ευρήματα δεν έχουν γίνει γνωστά, καθώς η κ. Ακριβούση λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης ζήτησε εξειδικευμένες εργαστηριακές εξετάσεις, οι οποίες αναμένονται, ώστε να βγει το τελικό πόρισμα από την ιατροδικαστική υπηρεσία.

Δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι στη δραματική αυτή ιστορία υπάρχουν και γονείς. Τόσο η μητέρα των παιδιών που ζούσε με τον 69χρονο πατέρα της, όσο και ο πατέρας των δύο παιδιών, που κατά δήλωσή του, είχε φύγει από το σπίτι γιατί δεν χωρούσαν όλοι μαζί.

Δυστυχώς όμως η προβληματική συμβίωση φαίνεται ότι πλήγωνε σωματικά και ψυχικά τα δύο μικρά παιδιά που μέχρι πρότινος δεν είχαν την ευκαιρία να περιγράψουν τα όσα αντιμετώπιζαν στην καθημερινότητά τους.

www.LamiaReport.gr

Previous ArticleNext Article