ΑΓΡΟΤΗΣ.NEWS

Πάνω από 80.000 οι αγρότες που δεν έχουν κάνει δήλωση ΟΣΔΕ, πότε πληρώνεται η ενιαία ενίσχυση του 2018


Μεγαλύτερη πρόοδος, όσον αφορά στις δηλώσεις παρατηρείται όσο πάμε πιο νότια, αλλά και στα νησιά (Λέσβος, Κρήτη).

Επί τούτου, όπως δήλωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνης, κ. Γιάννης Γλεντζάκης «εκτιμώ ότι 8 στους 10 παραγωγούς έχουν κάνει δήλωση ήδη στην περιοχή μας».

Υπενθυμίζεται πως μέχρι τις 15 Ιουνίου, αγρότες και κτηνοτρόφοι μπορούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους χωρίς ποινή, καθώς δόθηκε παράταση ενός μήνα (η προηγούμενη προθεσμία έληγε στις 15 Μαΐου 2018). Πέρσι πληρώθηκαν την ενιαία πάνω από 600.000 παραγωγοί.

Την Παρασκευή (15/6/2018) λήγει οριστικά η προθεσμία υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης 2018, τόνισε εξάλλου και ο ΟΠΕΚΕΠΕ με σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσε στις 11 Ιουνίου.

«Με δεδομένο ότι ήδη έχει δοθεί παράταση ενός μήνα, σας ενημερώνουμε ότι η προθεσμία αυτή είναι τελική, υποχρεωτική από τον κοινοτικό κανονισμό και το σύστημα θα κλείσει οριστικά για τις εμπρόθεσμες αιτήσεις στις 12 μ.μ. αυτής της μέρας.

Από κει και πέρα και μέχρι τις 10/7/2018, θα παραλαμβάνονται αιτήσεις με ποινή καθυστέρησης ανά εργάσιμη μέρα 1% επί του ποσού ενίσχυσης που θα είχε δικαίωμα να λάβει ο παραγωγός. Μετά τις 10/7/2018 οι αιτήσεις θα θεωρούνται απαράδεκτες και δεν θα πληρώνονται», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Αλέξανδρος Μπίκας, agrotypos.gr

Previous ArticleNext Article