Ειδήσεις, Ελλάδα, Κοινωνία

Σε πένθος ο Πύρρος Δήμας – Πέθανε η σύζυγός του

Έφυγε από τη ζωή  η σύζυγος του Ολυμπιονίκη της Άρσης Βαρών, Πύρρου Δήμα, Αναστασία. Την τραγική είδηση γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσης η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών και η οικογένεια του αθλήματος των δυνατών εκφράζει τη θλίψη της και τα συλλυπητήρια για την απώλεια της συζύγου του Προέδρου της ΕΟΑΒ Πύρρου Δήμα».

Ο Πύρρος Δήμας, ο Ολυμπιονίκης που χάρισε τρία χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο στην Ελλάδα και τεχνικός διευθυντής της Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών των ΗΠΑ, είχε μιλήσει στο παρελθόν για τη μάχη που έδινε η σύζυγός του, Αναστασία, με τον καρκίνο.

Όταν ρωτήθηκε τότε γιατί εγκατέλειψε την πολιτική, ο Πύρρος Δήμας απάντησε: «Δεν εγκατέλειψα. Απλώς δεν ψηφίστηκα. Έπεσαν τότε οι εκλογές και πάνω στο πρόβλημα της Αναστασίας (σ.σ. της συζύγου του). Στις 3 Ιανουαρίου διαγνώστηκε ο όγκος στο κεφάλι, λίγο μετά, 14 του μηνός, χειρουργήθηκε. Γλοιοβλάστωμα. Εγχειρίστηκε στην Ελλάδα. Τώρα είναι σταθερή η κατάστασή της. Δεν έφυγα από την πολιτική γιατί δεν μου άρεσε ή μετάνιωσα αλλά για προσωπικούς λόγους. Δεν θα μπορούσα να αφήσω την Αναστασία, τα παιδιά. Περάσαμε πολύ δύσκολα… εισπράξαμε πολλή αγάπη… Ο Γολγοθάς συνεχίζεται…».

Μιλώντας, μεταξύ άλλων, για τις προτεραιότητες που έχει στη ζωή του, είχε πει:

«Η οικογένειά μου πάνω απ’ όλα. Η γυναίκα μου, τα παιδιά μου, η Ελένη 21 ετών κάνει μεταπτυχιακό στο Σικάγο, ο Βίκτωρ 18 χρόνων πέρασε στο Γέιλ για πολιτικές επιστήμες, η Μαρία 16 και ο Νικόλας 7. Η Μαρία κάνει κωπηλασία και την πηγαίνω στον Αγιο Κοσμά κάθε μέρα. Θέλω τα παιδιά μου να κάνουν ό,τι δεν είχα τη δυνατότητα να κάνω εγώ. Κλαίω όταν τα βλέπω να προκόβουν. Αυτά είναι τα καλύτερα μετάλλιά μου. Μετά έρχεται η καριέρα. Οι Αμερικανοί με ζητούν από το 2012. Δεν ήθελα να φύγω όμως από την Ελλάδα. Τώρα, διαπιστώνω εχθρότητα. Πρόσφατα, μας έστειλε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να αξιολογήσουμε τους καθηγητές φυσικής αγωγής που παίρνουν κάθε χρόνο απόσπαση ως προπονητές στα σωματεία μας. Στείλαμε έξι. Εκοψαν τον πρώτο και τον δεύτερο! Δηλαδή τους άριστους. Αξιολογείς και κόβεις τους δύο καλύτερους; Γιατί; Στη ζωή μου προχώρησα γιατί έλεγα άσε τους μικρούς να γίνονται μικρότεροι και τα άφηνα πίσω μου όλα αυτά. Πρώτη φορά αντιδρώ γιατί ακούσαμε πάρα πολλά όλα αυτά τα χρόνια: «γερμανοτσολιάδες», «στα τέσσερα»… Την εποχή του δημοψηφίσματος είχα δεχθεί επίθεση από λογαριασμούς στο facebook που ανήκαν κατά σειρά σε ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χρυσαυγίτες και Αλβανούς».

Πέρυσι ο Πύρρος Δήμας είχε χάσει και τον πατέρα του από ανακοπή καρδιάς.

Ο Βίκτωρ Δήμας άφησε την τελευταία του πνοή στη Χειμάρρα. Ο πατέρας του Ολυμπιονίκη είχε έρθει εκείνη την περιόδο στην Ελλάδα για να υποβληθεί σε εξετάσεις και μόλις επέστρεψε στη γενέτειρά του, υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Συλλυπητήρια από το Κίνημα Αλλαγής για τον θάνατο της Αναστασίας Δήμα

Τη θλίψη του για τον θάνατο της Αναστασίας Δήμα, συζύγου του Πύρρου Δήμα εκφράζει με ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

Στην ανακοίνωση ο Τομέας Αθλητισμού του Κινήματος τονίζει τα εξής:

Με βαθύτατη οδύνη πληροφορηθήκαμε την απώλεια της Αναστασίας Δήμα, συζύγου του Πύρρου Δήμα.
Η απώλεια μίας νέας γυναίκας, συζύγου και μητέρας μας γεμίζει μεγάλη θλίψη, την οποία είναι δύσκολο να εκφράσουμε με λόγια.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της.

www.protothema.gr

Previous ArticleNext Article