Ειδήσεις, Μαγνησία

Μεγάλη φωτιά στην Αλόννησο: Υπόνοιες για εμπρησμό αφήνει ο δήμαρχος

Για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα και μάλιστα στο ίδιο σημείο, η Αλόννησος έρχεται αντιμέτωπη με τον πύρινο εφιάλτη. Και αυτή τη φορά στην θέση Μαρπούντα και πάλι λίγο μετά τη 1.00 τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, με αποτέλεσμα την άμεση εκκένωση ξενοδοχείου με σκάφη από τη θάλασσα.

Στο σημείο κατέφθασε άμεσα με καταδιωκτικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος και δύναμη πεζοπόρου τμήματος 8 ανδρών, ο διοικητής των πυροσβεστικών δυνάμεων Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Πόζογλου, ενώ αργότερα το πρωί κατέφθασαν επιπλέον άνδρες και οχήματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 58 άνδρες και των οχημάτων στα 13.

Με το πρώτο φως της ημέρας στην μάχη ρίχτηκαν και τρία αεροσκάφη, δύο τύπου καναντέρ και ένα ελικόπτερο, ενώ ο δήμαρχος Πέτρος Βαφίνης, διέθεσε από την πρώτη στιγμή τις 5 υδροφόρες του νησιού.

Δυστυχώς, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο e-Volos.gr ο διοικητής Πόζογλου, ο καιρός δεν βοηθά, αφού μπορεί μέτωπο πλέον να μην υπάρχει, ωστόσο ο φόβος των αναζωπυρώσεων είναι έκδηλος, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Ο δήμαρχος του νησιού Πέτρος Βαφίνης, μιλώντας στο e-Volos.gr τόνισε ότι θεωρεί ότι δεν πρόκειται για τυχαίο γεγονός, αφού δεν έκλεισε μήνας από την προηγούμενη πυρκαγιά στο ίδιο σημείο, την ίδια ακριβώς ώρα.

Το βράδυ πάντως, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και όπως ενημέρωσε επισήμως η Πυροσβεστική, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Παρόλα αυτά, οι δυνάμεις παρέμειναν στην περιοχή, προκειμένου να προλάβουν τυχόν αναζωπύρωση κάποιου μετώπου.

Πηγή: www.e-volos.gr

Previous ArticleNext Article