Η εφημερίδα

Η εφημερίδα “Θεσσαλική Press ιδρύθηκε το 2006 από τον Ευάγγελο Κωνσταντάκο. Ο Βαγγέλης Κωνσταντάκος με μία επιτυχημένη καριέρα στο χώρο των Μ.Μ.Ε, επί είκοσι συναπτά έτη στην Αθήνα έχει συνεργαστεί με τις μεγαλύτερες Αθηναϊκές εφημερίδες: «Έθνος», «Τα Nέα», «Ελευθεροτυπία» και «Απογευματινή» καθώς και με τα τηλεοπτικά  κανάλια: «Mega Channel», «Alpha», «ΣΚΑΙ» κ.α. Χάρη στη πολυετή πείρα του στο χώρο των Μ.Μ.Ε κατάλαβε  από νωρίς πως το μυστικό της επιτυχίας  κρύβεται στο τρόπο διάθεσης της εφημερίδας στο αναγνωστικό της κοινό. Έτσι πήρε την καθοριστική απόφαση να φύγει από την Αθήνα και με έδρα του το Βόλο ξεκίνησε να εκδίδει την εφημερίδα «Θεσσαλική Press» η οποία μέχρι και σήμερα συνεχίζει να κατέχει το μονοπώλιο ως η μοναδική free press πανθεσσαλική εφημερίδα.

Τιράζ-διάθεση εφημερίδας

Με τιράζ 20000 φύλλα εβδομαδιαίως σε όλη τη Θεσσαλία (6000 φύλλα Ν.Μαγνησίας, 6000 φύλλα Ν.Λάρισας, 4000 φύλλα Ν.Καρδίτσας και 4000 φύλλα Ν.Τρικάλων) σε 110 σταθερά σημεία διανομής μέχρι το 2014, κάλυπτε το μεγαλύτερο ποσοστό αναγνωστών από κάθε άλλη εφημερίδα που ανήκει στην ίδια κατηγορία. Από το 2015 όλη η ομάδα της Θεσσαλική Press αντιλαμβανόμενη τις απαιτήσεις της εποχής και την ανάπτυξη του διαδικτύου, καθιέρωσε πλέον την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας.

Θέματα-Υλη της εφημερίδας

Τα θέματα που δημοσιεύονται στην εφημερίδα  είναι ποικίλης ύλης και ανεξάρτητα κομματικά. Σκοπός της εφημερίδας είναι να ενημερώνει κάθε εβδομάδα τους αναγνώστες της για τα νέα της Θεσσαλίας και της Ελλάδας γενικότερα καθώς και  με επιπλέον θέματα που αφορούν την υγεία, τις εξορμήσεις, την γεωργία κ.α . Κατά καιρούς η εφημερίδα έχει αποδείξει την κοινωνική της ευαισθησία δημοσιεύοντας άρθρα για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ενημερώνοντας τον κόσμο για αυτές. Την επιμέλεια της εφημερίδας όσον αφορά το συντακτικό κομμάτι την έχει αναλάβει ο έγκριτος δημοσιογράφος Κώστας Παναγιωτόπουλος και η δημοσιογραφική του ομάδα. Ο Κώστας Παναγιωτόπουλος που υπηρετεί χρόνια το επάγγελμα της δημοσιογραφίας φροντίζει για την ποιότητα και την ποικιλία των θεμάτων κάθε εβδομάδα.

Έντυπα της Θεσσαλική Press

Η Θεσσαλική Press τα τελευταία χρόνια έχει μπει δυναμικά στην έκδοση περιοδικών που ονομάζονται Επαγγελματικοί Καταλόγοι κατηγοριών-επαγγελματιών όπως κρεοπωλείων, μαζικής εστίασης, γεωργίας και κτηνοτροφίας, κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής, αρτοποιίων και ζαχαροπλαστείων και απευθύνονται στους επαγγελματίες των κλάδων αυτών καθώς και των προμηθευτών τους. Με την έκδοση των περιοδικών πετυχαίνει να διαφημίσει τους προμηθευτές όλων των κατηγοριών και να ενημερώσει τον κάθε επαγγελματία για τα νέα και τις εξελίξεις του κλάδου του. Το πελατολόγιο της περιλαμβάνει μεγάλες ελληνικές εταιρείες που την έχουν επιλέξει για την προβολή τους σε Πανθεσσαλικό επίπεδο καταφέρνοντας να διαφημιστούν ταυτόχρονα σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας με ένα μόνο περιοδικό και στο χαμηλότερο κόστος της αγοράς.

Επίσης εκδίδει το περιοδικό Θεσσαλών Υγεία το οποίο είναι το μοναδικό ιατρικό περιοδικό που κυκλοφορεί κάθε 3 μήνες σε όλη τη Θεσσαλία και διανέμεται δωρεάν. Το περιεχόμενο του έχει να κάνει με ενημερωτικά ιατρικά άρθρα, με εξελίξεις στο χώρο της υγείας, με την προβολή ιατρών κάθε ειδικότητας και έχει σκοπό να ενημερώσει το κοινό για θέματα που αφορούν την υγεία,την εξωτερική εμφάνιση και την διατροφή.

Και τελευταία μην ξεχνάμε το περιοδικό Θεσσαλική Press το οποίο εκδίδεται από το 2006 και κυκλοφορεί κάθε Πάσχα,Καλοκαίρι και Χριστούγεννα και περιέχει ποικίλα θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία,την μόδα,την διασκέδαση και τις διακοπές και απευθύνεται στο ευρύ κοινό και στο οποίο διαφημίζονται τοπικές επιχειρήσεις από όλη την Θεσσαλία και από όλες τις κατηγορίες επαγγελμάτων.

Στόχοι-σκοποί της Θεσσαλική Press

Στόχος της είναι να ενημερώνει ποιοτικά τους αναγνώστες της και παράλληλα να αποτελεί το πιο οικονομικά συμφέρον μέσο προβολής επιχειρήσεων κάθε είδους. Eρευνώντας καθημερινά την αγορά, η διαφημιστική ομάδα της εφημερίδας ψάχνει να βρει και να προτείνει στους πελάτες τις πιο συμφέρουσες προτάσεις συνεργασίας ώστε να τους βοηθήσει στην προβολή της επιχειρήσης τους. Χάρη στην ευρεία διάθεση της,αποτελεί μέσο προβολής τόσο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις όσο και για μεγάλες εταιρείες που απευθύνονται σε όλο το εύρος της Θεσσαλικής αγοράς. Βασική αρχή της «Θεσσαλική Press» είναι το χτίσιμο μακρόχρονων και αξιόπιστων σχέσεων με τους πελάτες της καθώς οι ίδιοι αποτελούν ζωντανή διαφήμιση για την ίδια και το έργο που παράγει. Η ΘεσσαλικήPress σκοπεύει να γίνει το πιο «δυνατό» χαρτί στο χώρο των διαφημίσεων για μεγάλες εταιρείες της Θεσσαλίας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας που στοχεύουν να διευρύνουν την επαγγελματική τους δράση στη Θεσσαλία, μιας αγοράs που αυξάνεται ολοένα και περισσότερο καθημερινά και αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας στις μέρες μας.