top, Εκδηλώσεις, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, Τρίκαλα

Το 1o Trikala Summer Music Camp – SMuC 2022 διοργανώνεται τον ερχόμενο Ιούλιο

Τη μοναδική ευκαιρία να εντρυφήσουν στον κόσμο της παραδοσιακής μουσικής θα έχουν για πρώτη φορά στην πόλη των Τρικάλων μουσικοί από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, στα πλαίσια ενός καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος, που θα λάβει χώρα από τις 25 έως τις 29 Ιουλίου 2022, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου ‘Ερευνας – Μουσείου Τσιτσάνη.

Κοντά στους δεξιοτέχνες μουσικούς και παιδαγωγούς: Βασίλη Κώστα στο λαούτο, Νεκτάριο Παπαγεωργίου στο κλαρίνο, Νίκο Γύρα στη λαϊκή κιθάρα και Θανάση Βόλλα στο μπουζούκι, οι συμμετέχοντες/ουσες θα έρθουν σ’ επαφή με τα πλούσια μουσικά ιδιώματα της στεριανής και της λαϊκής μουσικής μας παράδοσης.

Το σεμινάριο, συνολικής διάρκειας 5 ημερών, θα περιλαμβάνει καθημερινά δύο τρίωρα εργαστήρια για κάθε όργανο, με σκοπό την εκμάθηση κοινού ρεπερτορίου και την πραγματοποίηση συναυλίας το βράδυ της 29ης Ιουλίου. Αναλυτικό πρόγραμμα: https://smuc.mouseiotsitsani.gr/?page_id=18#

Δυνατότητα συμμετοχής έχουν μουσικοί (επαγγελματίες/ μαθητευόμενοι) με καλή και άριστη γνώση των οργάνων. Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα ξεπερνάει τους 10 για κάθε τάξη οργάνου.

Το 1o Summer Music Camp στην πόλη των Τρικάλων θα κινηματογραφηθεί, με σκοπό τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ εμπνευσμένου από την εμπειρία των συμμετεχόντων, τον αντίκτυπό της στην τοπική κοινωνία, αλλά και τη σύνδεση μαθητών από πολλές χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής με Έλληνες μουσικούς – καθηγητές και μαθητές.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στην προνομιακή τιμή των 200€!!

Δήλωσε το ενδιαφέρον σου έως τις 15 Ιουλίου, συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής στον ακόλουθο σύνδεσμο https://smuc.mouseiotsitsani.gr/?page_id=71 και εξασφάλισε μια θέση στο πρωτοποριακό Summer Music Camp – Tρίκαλα 2022.

Πληροφορίες: 

smuc@mouseiotsitsani.gr

Διοργάνωση: Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη, Δήμος Τρικκαίων

Εκτέλεση Παραγωγής: PhonoQuest

Previous ArticleNext Article