Αθλητικά, Καρδίτσα

Όλα έτοιμα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας XCM στις 29 Μαΐου

Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και αρκετό καιρό, ο Δήμος Αργιθέας και η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας θα συνδιοργανώσουν την Κυριακή 29 Μαΐου 2022 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας στο αγώνισμα του Μαραθωνίου (XCM) στο ιστορικό Πετρίλο Αργιθέας.

Ύστερα από την τελευταία πρόσκληση προς πιθανούς αρωγούς, είναι γεγονός πως η ανταπόκριση φορέων και υποστηρικτών ήταν εντυπωσιακή.
Ειδικότερα την αθλητική διοργάνωση υποστηρίζουν ευγενικά η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας- Π.Ε. Καρδίτσας, η ΚΕΔΕ, η ΠΕΔ Θεσσαλίας, η ΑΝΚΑ, το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Καρδίτσας, η ΠΟΑΣ, ο ΕΟΣΚ, το Δίκτυο Πίνδος, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Πετρίλου και δεκάδες επιχειρήσεις από την ευρύτερη περιοχή.

Ο Δήμος Αργιθέας θα ήθελε να ευχαριστήσει δημόσια όλους τους πολύτιμους συμπαραστάτες, τους εθελοντές και όσους έχουν συμβάλλει με κάθε τρόπο στην προετοιμασία για την άριστη διεξαγωγή του συγκεκριμένου σπουδαίου αθλητικού γεγονότος.

– Προδιαγραφές Αγώνα:

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 29 Μαΐου και αφορά τις κατηγορίες elite ανδρών, γυναικών και Masters (ανδρών – γυναικών). Ώρα έναρξης 10.00 πμ.

Οι αγώνες διεξάγονται με τους Κανονισμούς της Ε.Ο. Ποδηλασίας και της UCI για την Ορεινή Ποδηλασία και το αγώνισμα του Marathon.

Διαδρομή: Ι.Ν. Αγ.Νικολάου Πετρίλου (προεκκίνηση) – Χάρις (είσοδος στροφής) – Παρεκκλήσι Αγ.Φανουρίου (εκκίνηση) – κατεύθυνση προς Τρία Σύνορα – προς Βασιλάδες – Χαλκιόπουλο – Ι.Ν. Θεοτόκου Κρανιάς (ολοκλήρωση στροφής/Τερματισμός).

Η διαδρομή θα καλυφθεί τρεις φορές από όλες τις κατηγορίες. Η συνολική απόσταση του αγώνα είναι 62,53 χιλιόμετρα και τα υψομετρικά ανέρχονται στα 1966μ. Τα περάσματα θα είναι σηματοδοτημένα 24 ώρες πριν τον αγώνα, όπως προβλέπεται από τους Κανονισμούς.

Previous ArticleNext Article