top, Εκδηλώσεις, Μαγνησία, Μαγνησία, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η μοναδική Μαρίνα Σάττι στον Βόλο την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου ! 

Η μοναδική Μαρίνα Σάττι επιτέλους στον Βόλο! Η αγαπημένη τραγουδοποιός και πολυσχιδής καλλιτέχνης, έρχεται στο Lab Art την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022.

Τέσσερα χρόνια μετά την “Μάντισσα”, λίγους μήνες μετά την κατάκτηση της κορυφής για άλλη μια φορά με τα νέα της τραγούδια “Πάλι”, “Πόνος Κρυφός” και “Spirto ke Venzini” αλλά και με την κυκλοφορία του πρώτου της άλμπουμ «YENNA» («γέννα»), οι συναυλίες της Μαρίνας Σάττι είναι το ίδιο ξεχωριστές όσο και τα τραγούδια που δημιουργεί. Στο live της στις 16 Δεκεμβρίου θα παρουσιάσει ένα μοναδικό και ιδιαίτερο μουσικό θέαμα, βαθιά επηρεασμένο από παραδοσιακές καταβολές περίτεχνα συνδυασμένες με τις σύγχρονες μουσικές τάσεις.

«Για μένα παράδοση είναι οι άνθρωποι που έρχονται και φεύγουν, ο τρόπος που βρίσκονται μεταξύ τους, που επικοινωνούν και αυτά που αφήνουν πίσω τους..»

Στη συναυλία αυτή θα ακούσουμε ζωντανά όλα τα τραγούδια του νέου της δίσκου με τον τίτλο «YENNA»,ένα όνομα καθόλου τυχαίο καθώς δηλώνει την πρόθεσή της να αποτυπώσει συμβολικά τη δημιουργική διαδικασία ως τα στάδια από τη σύλληψη μέχρι την γέννα: τον ενθουσιασμό, τον φόβο, την ανασφάλεια, τον πόνο και τελικά τη στιγμή της έλευσης στον κόσμο και ως εκ τούτου, την αλλαγή. Το πρώτο της άλμπουμ αποτελεί ένα οδοιπορικό με αναφορές στους ήχους ολόκληρης της Ελληνικής επαρχίας – από το ζουρνά και το νταούλι του Βορρά, το πολυφωνικό τραγούδι της Ηπείρου, μέχρι τα γλέντια και τους χορούς της Κρήτης. Η Μαρίνα Σάττι αποτυπώνει τις πρωτόγονες δονήσεις της ελληνικής υπαίθρου, εμπνευσμένες από τα άγρια βουνά και την απέραντη θάλασσα της Μεσογείου, τολμώντας ταυτόχρονα να πειραματιστεί με pop και urban στοιχεία, απογειώνοντας τον προσωπικό της ήχο που την έκανε να ξεχωρίσει.

Στη σκηνή του LAB ART  θα την πλαισιώνει μια εξαιρετική μπάντα, σε μια βραδιά με τη μοναδικά χαρακτηριστική αισθητική της,  τις πολυφωνικές αλχημείες και απροσδόκητες ενορχηστρώσεις. Τραγούδια από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο. Γκάιντα και beats. Νταούλια και roland 808 συνθεσάιζερ. Μια γιορτή -με τη δύναμη να ενώνει ανθρώπους κάθε εθνικότητας και κάθε γενιάς- όπου το σύγχρονο συναντάει το παραδοσιακό για να εκφραστούν μέσα από την πιο άμεση γλώσσα: τη μουσική.

Η Μαρίνα Σάττι είναι δύσκολο να καταταχθεί καλλιτεχνικά. Από τo Mέγαρο Μουσικής και την Λυρική Σκηνή σε πανηγύρια στα υψίπεδα της Κρήτης, μπορεί να είναι ταυτόχρονα και pop και ethnic και mainstream, όπως μπορεί με την ίδια άνεση να είναι και λυρική, urban και παραδοσιακή. Tα Ευρωπαϊκά media την παρουσιάζουν ως πρέσβειρα της ελληνικής και βαλκανικής σκηνής, μιας ιδιαίτερης διαδρομής που παντρεύει την παραδοσιακή με κλασική και σύγχρονη μουσική.

Πριν τέσσερα χρόνια κατέκτησε την κορυφή των charts με το single “Μάντισσα” ενώ πρόσφατα το κοινό υποδέχτηκε το “Πόνος Κρυφός” που έκανε πρεμιέρα στο γερμανικό “COLORS” (πρώτη φορά για  Έλληνα καλλιτέχνη) παίρνοντας ακόμα μία πρωτιά στην πλατφόρμα NOWNESS που παρουσίασε πρώτο το εξαιρετικό της video clip για το παραδοσιακό κομμάτι “Γιατί Πουλί μ’”.

Μαρίνα Σάττι
«ΥΕΝΝΑ»
Ζωντανά  στο Βόλο- labart
Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου

Πόρτες ανοίγουν 21:00 , έναρξη 22:00

Εισιτήρια: 15 € γενική είσοδος

Προπώληση διαδικτυακά από το ticketservices.grhttps://www.ticketservices.gr/event/marina-satti-yenna-volos/?lang=el

τηλεφωνικά: 2107234567

Κρατήσεις: 6934108666 (ώρες 5μμ-10μμ)

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
• ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΤΤΙ
• ΕΛΕΝΑ ΛΕΩΝΗ τραγούδι
• ΕΡΑΣΜΙΑ ΜΑΡΚΙΔΗ τραγούδι
• ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΣΑΣ πνευστά
• ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΤΟΥΒΑΣ τύμπανα
• ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΠΟΥΡΝΙΑΣ κρουστά

• FOH ηχολήπτης Ekelon
• MON ηχολήπτης Νίκος Γκουντινάκης
• Photographer: Ria Mort
• MUA: Christo Mazurek
• HAIR: Maria Papadogona

Aκολουθήστε τη Μαρίνα Σάττι
Facebook : https://www.facebook.com/marinasatti.music
instagram : https://www.instagram.com/marina_satti

Παραγωγή: PROSPERO

Previous ArticleNext Article