Ειδήσεις, Ελλάδα, ΠΑΙΔΙ, Υγεία

Πέθανε 3χρονο κοριτσάκι που είχε διαγνωστεί θετικό στον κορωνοϊό

Φως στα αίτια θανάτου της 3χρονης Αντιγόνης που κατέληξε χθες Παρασκευή στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» αναμένεται πλέον να ρίξει η ιατροδικαστική διερεύνηση.

Το σοκ και η θλίψη για τον θάνατο του παιδιού κυριαρχούν τόσο στην οικογένεια του όσο και στους επαγγελματίες υγείας που κλήθηκαν να διαχειριστούν το περιστατικό.

Το κοριτσάκι νοσούσε με λοίμωξη covid, σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι γονείς του στο Θριάσιο νοσοκομείο, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης που το πήγαν στα Επείγοντα.

Είχε εκδηλώσει πυρετό, όπως είπαν, την προηγούμενη ημέρα ο οποίος υποχωρούσε με τη χορήγηση αντιπυρετικών.

Ωστόσο, η εικόνα της 3χρονης αίφνης επιδεινώθηκε, οδηγώντας την οικογένεια στο πλησιέστερο εφημερεύον νοσοκομείο, το Θριάσιο. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, το παιδί είχε υποστεί ανακοπή και παρελήφθη σε βαριά κλινική κατάσταση από τους γιατρούς ενώ ειδοποιήθηκε αμέσως το ΕΚΑΒ για να γίνει διακομιδή σε Μονάδα του Παίδων. Ταυτόχρονα, επιβεβαιώθηκε και εργαστηριακά ότι ήταν θετικό στον κορωνοϊό.

Επιχειρήθηκε ανάταξη η οποία ήταν επιτυχής. Το παιδί απέκτησε σφυγμό και στη συνέχεια διασωληνώθηκε και μόλις σταθεροποιήθηκε η κατάσταση του δρομολογήθηκε η διακομιδή του στο «Αγλαΐα Κυριακού».

Η μικρή ασθενής εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, δίνοντας όμως σκληρή μάχη για τη ζωή της. Περίπου ένα 24ωρο μετά την ανακοπή που είχε υποστεί, η 3χρονη κατέληξε.

Πλέον, περισσότερα στοιχεία για τη μοιραία καρδιακή ανακοπή και τη συσχέτισή της με τη λοίμωξη covid που είχε εκδηλώσει το κοριτσάκι θα δώσει ενδεχομένως η ιατροδικαστική έκθεση.

Μια πρώτη υπόθεση που μπορεί να γίνει, κατά τους ειδικούς, είναι ότι ο κορωνοϊός προκάλεσε μυοκαρδίτιδα η οποία είχε ραγδαία εξέλιξη οδηγώντας τελικά σε ανακοπή. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να φανεί μόνο από τις ιστολογικές εξετάσεις, οι οποίες χρειάζονται τουλάχιστον τρεις μήνες για να ολοκληρωθούν.

Πρόκειται για το όγδοο ανήλικο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας και το τέταρτο μέσα στο 2022.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), δεν έχει καταγραφεί θάνατος ανηλίκου τους τελευταίους επτά μήνες.

Ο πιο «βαρύς» μήνας αναφορικά με τις απώλειες ανηλίκων ήταν ο περασμένος Ιανουάριος οπότε κατέληξαν λόγω επιπλοκών της λοίμωξης covid 3 παιδιά και έφηβοι.

protothema.gr

Previous ArticleNext Article