top, Εκδηλώσεις, Καρδίτσα

Την παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου γιορτάζει ο Δήμος Καρδίτσας

Εκδηλώσεις για το ποδήλατο με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου που τιμάται στις 3 Ιουνίου οργανώνει ο Δήμος Καρδίτσας. Ο Δήμος Καρδίτσας επίλεξε για το φετινό εορτασμό να δώσει έμφαση στην ενημέρωση για την ασφάλεια καθώς και στην τήρηση των κανόνων που αφορούν στο σεβασμό στο δημόσιο χώρο. Οι εκδηλώσεις οργανώνονται με την ουσιαστική συνδρομή του Ποδηλατικού Συλλόγου Καρδίτσας «Πανδίων», τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας (ΕΟΣΚ), τον ΔΟΠΑΚ, το τμήμα Τροχαίας Καρδίτσας και τη Δημοτική Αστυνομία.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το παρακάτω:

Επίδειξη ποδηλατικών δεξιοτήτων για παιδιά 6 έως 15 ετών από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Καρδίτσας «Πανδίων» στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας (18.00 έως 21.00).

Ποδηλατοβόλτα για μικρούς και μεγάλους στους δρόμους της πόλης μας, σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Καρδίτσας «Πανδίων», τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας (Ε.Ο.Σ.Κ.) την Τροχαία Καρδίτσας και τη Δημοτική Αστυνομία (20.00 έως 21.000.

-Στο τέλος της ποδηλατοβόλτας θα μοιραστούν κονκάρδες και μαγνητάκια με θέμα το ποδήλατο.

-Παράλληλα, στην κεντρική πλατεία θα μοιραστούν φυλλάδια σχετικά με τη χρήση του ποδηλάτου.

Tα πέντε (5) ΚΔΑΠ του Δήμου Καρδίτσας θα υλοποιήσουν δράσεις αφιερωμένες στο ποδήλατο.

-Οι υπάλληλοι των Παιδικών Βιβλιοθηκών Δήμου Καρδίτσας σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, θα υλοποιήσουν ποδηλατοβόλτα για τους μαθητές του Ε2 τμήματος και στη συνέχεια θα γίνει ανάγνωση ιστοριών με θέμα το ποδήλατο, από τους μαθητές στην Παιδική Βιβλιοθήκη της «Αγγελικής Βαρελά».

Για τις εκδηλώσεις ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος δήλωσε: «Η Καρδίτσα είναι η πόλη του ποδηλάτου. Ήδη έχει κατακτήσει πολλές διακρίσεις και επί των ημερών μας κατάφερε και πήρε το πρώτο βραβείο στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Το ποδήλατο είναι ελευθερία, είναι διασκέδαση, κάνει καλό στην υγεία. Είναι φιλοπεριβαλλοντικό, είναι πρακτικό, μας μεταφέρει στη δουλειά, στο σχολείο, στην αγορά και γενικά σε μικρές και μεγαλύτερες αποστάσεις. Σήμερα υπάρχουν περίπου 30.000 ποδήλατα στην Καρδίτσα, σχεδόν όσα και τα επιβατικά αυτοκίνητα. Τα χρησιμοποιούνε όλες οι ηλικίες, από νήπια  μέχρι ηλικιωμένοι. Όταν μάθεις ποδήλατο, ποτέ δεν το ξεχνάς. Συνεχίζουμε λοιπόν να κάνουμε πετάλι με ασφάλεια, για έναν Δήμο πιο βιώσιμο, περισσότερο υγιή, πιο φιλικό».

Previous ArticleNext Article