Ειδήσεις, Ελλάδα, ΠΑΙΔΙ, Υγεία

Γρεβενά: Πέθανε βρέφος 35 ημερών στο νοσοκομείο

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της τραγωδίας που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών, όταν ένα βρέφος 35 ημερών έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, έπειτα από νοσηλεία δύο ημερών.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, το βρέφος εισήχθη την Κυριακή στο νοσοκομείο, έχοντας πυρετό λίγο κάτω από 39 και μετά από την αγωγή που του έδωσαν οι γιατροί, η κλινική του εικόνα ήταν άριστη.

Το πρωί της Τρίτης, ωστόσο, η νοσηλεύτρια που μπήκε στο δωμάτιο, εντόπισε το βρέφος χωρίς αναπνοή και νεκρό. Στο δωμάτιο βρισκόταν η μητέρα του η οποία πιστεύοντας ότι το παιδί της ήταν καλύτερα στην υγεία του, όπως της έλεγαν οι γιατροί, αποκοιμήθηκε στο πλάι του. Σημειώνεται ότι την δεύτερη ημέρα, ο πυρετός που είχε εκδηλώσει το βρέφος είχε πέσει κάτω από 38, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από το νοσοκομείο Γρεβενών ο κ. Γιαννάκος.

«Όταν η νοσηλεύτρια είδε το παιδί χωρίς αναπνοή, κάλεσε τους γιατρούς οι οποίοι επενέβησαν αμέσως και ακολούθησαν το πρωτόκολλο. Έδωσαν μάχη για να το επαναφέρουν στη ζωή, κάνοντας ΚΑΡΠΑ και το διασωληνώσαν, ωστόσο το παιδί δεν επανήλθε», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. «Το βρέφος δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας, οι γονείς δεν είχαν αναφέρει κάποιο ιστορικό στους γιατρούς του νοσοκομείου και η κλινική του εικόνα ήταν πολύ καλή», συμπληρώνει.

Ο κ. Γιαννάκος τονίζει ότι η κλινική του νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν το παιδί είναι πολύ καλά οργανωμένη και οι γιατροί ακολούθησαν πιστά πρωτόκολλο κάνοντας ό,τι μπορούσαν για να σώσουν το βρέφος.

«Δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας το μωρό μας»

Συγκλονισμένη η μητέρα του βρέφους, αναφέρει στο protothema.gr ότι αδυνατούν να πιστέψουν πως το αγγελούδι τους, το οποίο γεννήθηκε υγιέστατο, έφυγε έτσι ξαφνικά από τη ζωή. «Δεν γνωρίζω γιατί το μωράκι μας πέθανε ξαφνικά. Δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας. Όταν πήγαμε στο νοσοκομείο είχε υψηλό πυρετό και δεν έπεφτε κάτω από 38. Οι γιατροί προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν. Περιμένουμε να μάθουμε γιατί έφυγε έτσι το παιδί μας», ανέφερε η μητέρα, τονίζοντας ότι όλοι η οικογένεια είναι συντετριμμένη από το τραγικό συμβάν.

Αυτό που αναμένεται να ρίξει «φως» στα αίτια του θανάτου του βρέφους και περιμένουν οι γονείς, είναι η ιατροδικαστική εξέταση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

protothema.gr

Previous ArticleNext Article