Αθλητικά, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Λάρισα

Στη Λάρισα οι πρώτες αποστολές των Εθνικών ομάδων για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Κορασίδων (Κ16)

  • Στις 8 το βράδυ της Κυριακής, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Ν. Πολιτείας η τελετή έναρξης και μετά ο αγώνας Εθνικής Ελλάδος – Αυσρταλία

Στους ρυθμούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Κορασίδων (Κ16) (Fina Youth Women (U16) Water Polo World Championship), κινείται η πόλη της Λάρισας. Όλοι οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Ανοικτό Δημοτικό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας, από τις 21 έως τις 27 Αυγούστου, με τη συμμετοχή 13 εθνικών ομάδων.

Ήδη οι πρώτες αποστολές έχουν καταφθάσει στη Λάρισα (Ελλάδα, ΗΠΑ, Αυστραλία) και μάλιστα κάποιες, με πρώτη την Εθνική Ελλάδος, έχουν κάνει την πρώτη γνωριμία με τις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου της Νέας Πολιτείας. Προπονήσεις θα γίνουν επίσης και στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ στο Αλκαζάρ.

Στο πρωτάθλημα κορασίδων κάτω των 16, θα συμμετάσχουν οι εξής Εθνικές ομάδες:

Ελλάδα, Αυστραλία, Κροατία, Ισπανία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Ολλανδία, Ελβετία, Τουρκία, ΗΠΑ, και Νότιος Αφρική.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν το πρωί της Κυριακής, ενώ στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης των αγώνων για να ακολουθήσει ο αγώνας της Εθνικής Ελλάδος με την Αυστραλία.

Οι αποστολές των εθνικών ομάδων καθώς και τα στελέχη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, διαιτητές κλπ υπολογίζονται σε περίπου 500 άτομα, χωρίς να συνυπολογίζονται γονείς και συγγενείς και νεαρών αθλητριών.

Το κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας, το οποίο με τις τελευταίες παρεμβάσεις έχει εξελιχθεί σε αθλητική υποδομή διεθνών προδιαγραφών.

*Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Παίδων – Κορασίδων Κ16, πραγματοποιείται φέτος στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Θεσσαλία, αφού οι αγώνες των κορασίδων θα πραγματοποιηθούν στην Λάρισα και των παίδων στον Βόλο. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους Λαρισαίων και Βόλου.

Previous ArticleNext Article