Ειδήσεις, Ελλάδα, Εργασία, Κοινωνία

ΟΑΕΔ – Επιδόματα: Έκτακτο επίδομα ΟΑΕΔ έως 2.700 ευρώ με ένα κριτήριο αξιολόγησης για τους δικαιούχους

Ένα νέο επίδομα ύψους 2.700 ευρώ δίνεται με αντικείμενο το ψηφιακό μάρκετινγκ στον Τουρισμό. Δικαιούχοι του επιδόματος του ΟΑΕΔ είναι νέοι άνεργοι έως 29 ετών και μοναδικό κριτήριο αξιολόγησης η ημερομηνία και ώρα υποβολής της αίτησής τους.

Επιδοτούμενη δράση κατάρτισης στο αντικείμενο του ψηφιακού μάρκετινγκ στον Τουρισμό υλοποιεί το ΙΝΣΕΤΕ, για 1.940 νέους ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, ηλικίας έως 29 ετών από όλες τις Περιφέρειες της χώρας, πτυχιούχους σχολών θεωρητικής κατεύθυνσης τριτοβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το έργο περιλαμβάνει επαγγελματική συμβουλευτική υποστήριξη, κατάρτιση (θεωρητική και πρακτική άσκηση), και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων των καταρτιζομένων. Οι συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσουν τρεις ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής υποστήριξης, 120 ώρες θεωρητικής κατάρτισης και 420 ώρες πρακτικής άσκησης σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις  στον τουριστικό τομέα και θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης.

Η συμμετοχή σε όλες τις επιμέρους ενέργειες του έργου είναι υποχρεωτική, προκειμένου ο καταρτιζόμενος να λάβει το εκπαιδευτικό επίδομα, που ανέρχεται στο μέγιστο ποσό των 2.700 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων όλων των νόμιμων κρατήσεων). Τυχόν απουσίες των καταρτιζόμενων, έως του επιτρεπτού ορίου του 10% του συνόλου των ωρών κατάρτισης επιφέρουν αντίστοιχη μείωση του ύψους του εκπαιδευτικού επιδόματος.

Οι αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά στην στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα digitaltraining04.insete.gr/ (φόρμα «Αίτηση συμμετοχής») έως τη συμπλήρωση 1.940 επιτυχόντων και 970 επιλαχόντων.

Ως μοναδικό κριτήριο αξιολόγησης της συμμετοχής των υποψήφιων για την ένταξή τους στο έργο θα λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία και ώρα υποβολής της αίτησής τους (η ημερομηνία και η ώρα που ο αιτών θα υποβάλει οριστικά την αίτησή του η οποία πρέπει να συνοδεύεται απ’ όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά).

Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) – Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (ΠΑΝ)) και από εθνικούς πόρους του ΠΔΕ.

protothema.gr

Previous ArticleNext Article