ΑΓΡΟΤΗΣ.NEWS

Πιστώθηκε στους λογαριασμούς των αγροτών η επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο κίνηση

Πιστώθηκε χτες στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών η επιστροφή του Ειδικού Φόρου κατανάλωσης  (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο κίνησης για αγροτική χρήση.

Η επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης κατέστη δυνατή ύστερα από την συνεργασία του ΥπΑΑΤ με τον υφυπουργό Οικονομικών, κ. Απ. Βεσυρόπουλο και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, κ. Γιώργου Πιτσιλή, του οποίου η συμβολή ήταν πολύτιμη.

Υπενθυμίζεται ότι  δικαιούχοι είναι όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες – φυσικά πρόσωπα, που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων έως την 15η Ιουλίου 2022 και έχουν υποβάλλει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης για τα έτη 2021 και 2022.

Το ποσό που δικαιούται κάθε αγρότης πιστώθηκε άμεσα στον τραπεζικό του λογαριασμό, χωρίς την υποβολή οποιουδήποτε δικαιολογητικού.

Το συνολικό ποσό μεταφοράς σε λογαριασμούς δικαιούχων φθάνει στα 68 εκατ. ευρώ.

Τα κριτήρια που ίσχυσαν για την επιστροφή του ΕΦΚ στους δικαιούχους αγρότες, στηρίζονται στην ΚΥΑ ΔΕΦΚΦ Α 1141582/ΕΞ2016/29.9.2016  των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΦΕΚ Β’3155/2016).

Υπενθυμίζεται ότι το ποσό της επιστροφής υπολογίζεται με βάση τις μέγιστες ποσότητες κατανάλωσης πετρελαίου ανά αγρότη, ανάλογα με τα στρέμματα και το είδος της καλλιέργειας ή το ζωικό κεφάλαιο που κατέχει, όπως έχει καθορισθεί με το ΦΕΚ Β 3155/2016. Τα ποσά που θα καταβληθούν, μετά από κυβερνητική απόφαση, είναι ακατάσχετα και δε συμψηφίζονται με επιστρεπτέα ποσά οφειλών προς το Δημόσιο.

Previous ArticleNext Article