Εκδηλώσεις, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ, Σκόπελος

The Modern Trail Runners E.K.E. Skopelos Trail Race 2021

Η Modern Trail Runners E.K.E. περήφανα παρουσιάζει τον πρώτο ετήσιο αγώνα ανώμαλου δρόμου στη Σκόπελο στις 12 Σεπτεμβρίου του 2021. Οι προετοιμασίες θα ξεκινήσουν την Παρασκευή του ίδιου Σαββατοκύριακου στις 10 του μήνα στο κέντρο του αγώνα στην καρδιά του λιμανιού όπου θα βρίσκεται μια θυρίδα ενιαίας εξυπηρέτησης για την παροχή όλων των αναγκαίων πληροφοριών που θα αφορά σε λεπτομέρειες όπως την εγγραφή, τη διαμονή, τους αριθμούς του αγώνα για τη μεγάλη ημέρα ή απλά στο να γίνει μία πρώτη φιλική γνωριμία και επαφή. Το Σάββατο στις 11 του μήνα θα λάβει χώρα το περίφημο “PASTA PARTY” μια ευκαιρία για όλους τους διαγωνιζόμενους να γεμίσουν με ενέργεια προερχόμενη από υδατάνθρακες ολικής άλεσης, να βρεθούν με τους συναθλητές τόσο τους παλιούς όσο και τους καινούργιους. Κυριακή 12 του μήνα “Ημέρα Αγώνα”. Το παλιό λιμάνι αποτελεί την αφετηρία αλλά και τη λήξη όλων των αγώνων , μια ειδυλλιακή και ιστορική τοποθεσία που έρχεται να δημιουργήσει το τέλειο σκηνικό.

Το όραμα

Να δημιουργηθεί ένα ετήσιο, ψυχαγωγικό ,αθλητικό γεγονός που θα αποτελέσει ένα αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού –πολιτισμικού ημερολογίου της Σκοπέλου. Στόχος μας είναι να προάγουμε το κομμάτι της υγείας και της ευεξίας μέσω του αθλητισμού και παράλληλα να γιορτάσουμε τη βιοποικιλότητα του νησιού. Να ανοιχτούν οικονομικές ευκαιρίες για τον αθλητικό τουρισμό στην τοπική κοινότητα καθώς και για ένα ευρύτερο κοινό, δίνοντας τη δυνατότητα διεξαγωγής ετήσιων ψυχαγωγικών event. Ένας Σκοπελίτης , ο οποίος θα παίξει σπουδαίο ρόλο στην εγκαθίδρυση του οράματος των Modern Trail Runners είναι ο Αγνώντας, ο δρομέας ολυμπιονίκης του νησιού, που υπήρξε πρωταθλητής στον αγώνα του 569 π.Χ. Δεσμευόμαστε στον θρύλο του Αγνώντα καθώς το πνεύμα του θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης των μελλοντικών γενιών. Θα ακολουθήσουμε τα βήματά του με περηφάνια και τιμή.

Αγώνας 21 χιλιομέτρων – το κύριο event (ανοικτό για συμμετοχές άνω των 18  ετών)

Ο συγκεκριμένος αγώνας βουνού σε μεταφέρει βαθιά στην καρδιά της δεύτερης υψηλότερης κορυφής της Σκοπέλου, το όρος Παλούκι σε τοποθεσία 546μ πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Για την έναρξη, οι δρομείς θα πάρουν μια γεύση των παραδοσιακών χαρακτηριστικών του κυρίου μέρους της χώρας με κάποιες απαιτητικές και απότομες ανηφόρες ούτως ώστε να ξεκινήσει η ροή του αίματός τους από το ξεκίνημα ακόμα. Έπειτα, θα φύγουμε από το χωριό μέσω του περιφερειακού δρόμου και της κατηφόρας που οδηγεί στον δρόμο προς Στάφυλο όπου και θα εισέλθουμε στο Παλούκι μέσα από χωμάτινα μονοπάτια τα οποία με τη σειρά τους οδηγούν σε φυσικά. Οι δρομείς θα συναντήσουν τοπία μοναστηριών και ελαιώνες, πηγές και το απέραντο γαλάζιο ,σκηνές που κόβουν την ανάσα. Μια αληθινή παρουσίαση του νησιού που συνδυάζει αρμονικά το  μπλε με το πράσινο.

Αγώνας αστικού τοπίου 5 χιλιομέτρων (ανοικτό σε ηλικίες 12 ετών και άνω)

Μια σπουδαία διαδρομή για όλα τα επίπεδα διαγωνιζόμενων ευρέως γνωστό σε ευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι δρομείς θα ξεκινήσουν από την παραδοσιακή, γραφική χώρα μέσα από δαιδαλώδη και στενά περάσματα, προσπερνώντας τα άσπρα σπίτια και τα παλιά εκκλησάκια για τα οποία είναι γνωστή η Σκόπελος, σε συνδυασμό με την υπέροχη θέα που προσφέρει κάθε γωνιά και στενό. Αυτός είναι ένας αγώνας στον οποίο θα ενθαρρύνουμε τους πάντες να συμμετέχουν. Ντόπιους, επισκέπτες, πατεράδες, μητέρες, αδελφούς και αδελφές ,όλοι μπορούν να συμμετέχουν. Με σωστή πειθαρχία και συστηματική προπόνηση αυτή είναι μια απόσταση που μπορεί εύκολα να διανυθεί. Οπότε, ξεσκονίστε τα αθλητικά σας παπούτσια και μείνετε συντονισμένοι για περαιτέρω συμβουλές εξάσκησης.

Αγώνας 1,5 χιλιομέτρων (ανοικτός για παιδιά 6 εώς 9 ετών και 9 εώς 12 ετών)

Στόχος μας εδώ είναι να εισαχθούν τα μικρά παιδιά στον αθλητισμό από μικρή ηλικία, εξερευνώντας τη σημασία της συμμετοχής τους μέσα σε μία ομάδα και παράλληλα τη διασκέδαση που μπορούν να εκλάβουν μέσα από μια διαδικασία στην οποία θα συμμετέχουν με την οικογένεια και τους μικρούς τους φίλους. 

Ελάτε μαζί μας στο ταξίδι μας για να προωθήσουμε ένα υγιέστερο, καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον για όλους.
 
Previous ArticleNext Article