Αθλητικά, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Λάρισα

9ος Ιπποκράτειος Λαϊκός Αγώνας δρόμου στη Λάρισα την Κυριακή 6 Μαΐου

Αγώνες 10 χλμ, fun run 3 χλμ και παιδικός 1 χλμ. Με εκκίνηση από το Α’ αρχαίο θέατρο

Με μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχών πραγματοποιείται την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 στις 9:00 το πρωί ο 9ος Ιπποκράτειος Λαϊκός Αγώνας δρόμου στη Λάρισα. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 1000 για τα 10 χλμ, ενώ 400 παιδιά θα πάρουν μέρος στον αγώνα 1000 μέτρων. Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα είναι μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο και η μεγάλη διαδρομή συνδέει τα ιστορικά μνημεία με τον ποταμό Πηνειό. Ο αγώνας διοργανώνεται από το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Αυτά έγιναν γνωστό σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας:

Κώστας Αγοραστός – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Άλλη μια σημαντική διοργάνωση στη Θεσσαλία στην πόλη της Λάρισας από τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων και τους ανθρώπους της πόλης. Εμείς ως Περιφέρεια πιστέψαμε από την αρχή σ’ αυτή τη διοργάνωση και την υιοθετήσαμε και χαιρόμαστε που κάθε χρόνο μεγαλώνει 1500 δρομείς κάθε ηλικίας, θα συμμετάσχουν σ’ αυτόν τον ξεχωριστό αγώνα, ο οποίος αναδεικνύει τα μνημεία και τις ομορφιές της πόλης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς, τους εθελοντές τους διασώστες που είναι οι αφανείς ήρωες του αγώνα και όλους όσους βοηθούν να πραγματοποιηθεί αυτή η διοργάνωση.».

Γιάννης Αλεξούλης – Ειδικός σύμβουλος Αθλητισμού Δήμου Λαρισαίων: «Ο Δήμος Λαρισαίων στηρίζει τον αγώνα αυτό γιατί θεωρεί ότι είναι ένα μεγάλο γεγονός για την πόλη. Η πρωτοβουλία του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων, είναι πολύ σημαντική γιατί  αναδεικνύει την πόλη, αναδεικνύει τα ιστορικά μνημεία και τον πολιτισμό της, καθώς και το δρομικό κίνημα. Καλή επιτυχία στη διοργάνωση».

Γούλας Απόστολος –  Πρόεδρος του συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας: «Για 9η χρονιά διοργανώνουμε τον Ιπποκράτειο αγώνα δρόμου στην πόλη. Ένας αγώνας ο οποίος έχει γίνει θεσμός. Ο αγώνας έχει και κοινωνικό πρόσωπο καθώς μαζεύουμε τρόφιμα για κοινωνικές δομές του νομού, ενώ λόγο της εβδομάδας εθελοντή αιμοδότη, δημιουργήσαμε μια σκυτάλη αιμοδότη για να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για το γεγονός αυτό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει τις προσπάθειές μας, τον Δήμο Λαρισαίων, τους εθελοντές οι οποίοι θυσιάζουν τον προσωπικό τους χρόνο και σας καλούμε όλους την Κυριακή να συμμετάσχετε ή να παρακολουθήσετε ως θεατές».

Στη συνέντευξη τύπου παραβρεθήκαν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων όπως και μέλη της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Λάρισας, της Εθελοντικής Ομάδα Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών, του Vespa Club, του Συλλόγου Καρκινοπαθών.

Previous ArticleNext Article