Ειδήσεις, Ελλάδα

Τροχαίο-σοκ στη Θεσσαλονίκη: Χάθηκαν τρεις άνθρωποι, μάχη για τη ζωή δίνει 18χρονη

Όλο και μεγαλώνει η μακρά λίστα θυμάτων από τροχαία, με τελευταία έναν πατέρα με το γιο του και έναν 22χρονο σε δυστύχημα-σοκ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα, ενώ μια 18χρονη χαροπαλεύει.
Ο 22χρονος Αντώνης, λάτρης των μοτοσικλετών και της ταχύτητας, με συνοδηγό τη φίλη του, φοιτήτρια στο ΑΠΘ, έτρεχαν -σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες- μαζί με μια άλλη μηχανή, στην οποία επέβαιναν ένας 51χρονος πατέρας και ο 28χρονος γιος του που οδηγούσε τη δεύτερη μηχανή μεγάλου κυβισμού.

Ο θάνατός τους προκλήθηκε όταν ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε ηλικιωμένος από τη Γερμανία τους έφραξε το δρόμο, με αποτέλεσμα πατέρας και γιος να βρουν τραγικό τέλος στην άσφαλτο, ενώ ο 22χρονος υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του. Η 18χρονη διεκομίσθη στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το ζευγάρι ήταν από τα πλέον αγαπημένα με όνειρα για τη ζωή. Ήδη στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης τα μηνύματα για την υγεία της κοπέλας αλλά  και για το θάνατο του 22χρονου είναι δεκάδες από φίλους, αλλά και από απλούς ανθρώπους που πληροφορήθηκαν το τραγικό γεγονός.

Φωτογραφίες από Facebook

Συγκλονίζουν και οι σκηνές που διαδραματίστηκαν μετά το τροχαίο όταν  έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, δύο πυροσβεστικά οχήματα, σταθμοί της Τροχαίας και αρκετοί αστυνομικοί που απέκλεισαν το σημείο του συμβάντος. Οι εικόνες που αντίκρισαν ήταν ανατριχιαστικές. Οι αναβάτες της πρώτης μηχανής κείτονταν νεκροί. Ο οδηγός της δεύτερης μηχανής, παρά το ότι είχε διαμελιστεί, είχε τις αισθήσεις του και μιλούσε με τους αστυνομικούς αλλά και με περαστικούς που έσπευσαν να βοηθήσουν.

Η κατάσταση της 18χρονης

Κρίσιμο για την κατάσταση της υγείας της 18χρονης, που τραυματίστηκε τα ξημερώματα σε τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, είναι το επόμενο 24ωρο. «Η κοπέλα φέρει παρά πολλές κακώσεις και η κατάσταση της υγείας της είναι κρίσιμη για το επόμενο 24ωρο» δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» όπου νοσηλεύεται η νεαρή, Κωστάς Εμμανουηλίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM». Ο κ. Εμμανουηλίδης είπε ότι «η αιμορραγία έχει ελεγχθεί, τα ζωτικά όργανα της κοπέλας δεν έχουν επηρεαστεί και υπάρχει ελπίδα, αλλά η κατάστασή της είναι κρίσιμη».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, η νεαρή γυναίκα νοσηλεύεται στη Β΄ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Β΄ΜΕΘ) του Νοσοκομείου, όπου γίνεται προσπάθεια να σταθεροποιηθεί η κατάστασή της καθώς έχει πολλαπλές κακώσεις στον θώρακα, στο κεφάλι και στα άκρα. Η κοπέλα παρακολουθείται από όλο το εύρος των ιατρικών ειδικοτήτων και η κατάστασή της χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά κρίσιμη για το επόμενο 24ωρο.

Υπενθυμίζεται ότι στο δυστύχημα, που συνέβη όταν ΙΧ αυτοκίνητο συγκρούστηκε με δύο μηχανές στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Βασιλέως Γεωργίου, έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι: οι δύο οδηγοί των δικύκλων, καθώς επίσης ο συνεπιβάτης της μίας μηχανής. Σύμφωνα με την Αστυνομία, νεκροί είναι 22χρονος Έλληνας (συνεπιβάτιδα του οποίου ήταν η 18χρονη), 28χρονος Αλβανός κι ένας συμπατριώτης του δεύτερου, περίπου 50 ετών, συνεπιβάτης στη μηχανή. Οι δύο τελευταίοι επέβαιναν στην ίδια μοτοσικλέτα και ήταν πατέρας και γιος.

Ο 22χρονος διακομίστηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», όπου υπέκυψε στα τραύματά του. Οι δύο επιβαίνοντες στις μηχανές, που κατέληξαν στον τόπο του δυστυχήματος, έχουν μεταφερθεί στα γενικά νοσοκομεία «Ο Άγιος Δημήτριος» και «Γ. Παπανικολάου» αντίστοιχα.

Όσον αφορά τον οδηγό του ΙΧ, με το οποίο έγινε η σύγκρουση, ο 67χρονος Γερμανός νοσηλεύτηκε για παρακολούθηση στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», λόγω ιστορικού στεφανιαίας νόσου, και αυτή τη στιγμή κρατείται και ανακρίνεται.

www.protothema.gr

Previous ArticleNext Article