Διάφορα, Ελλάδα

Μαμά-διαχειρίστρια γκρουπ στο facebook εξαπάτησε εκατοντάδες γυναίκες

Να κρατάς ένα μωρό, το δικό σου μωρό, αγκαλιά και να λανσάρεσαι ως μαμαδο-blogger. Να ανεβάζεις διαγωνισμούς κερδίζοντας like και στο τέλος να “καπηλεύεσαι” τα δώρα και την αθωότητα των άλλων. Να παρουσιάζεσαι ως υπάλληλος μεγάλης εταιρίας καλλυντικών, να πουλάς τα προϊόντα, να τσεπώνεις τα χρήματα και να μην στέλνεις ποτέ το… πακέτο. Να έχεις αμέτρητα προφίλ στο facebook και ελάχιστο μυαλό στο κεφάλι. Αυτό είναι ως φαίνεται το πραγματικό προφίλ της Α.Σ., μιας γυναίκας από το Τυχερό Έβρου η οποία φέρεται να εξαπατούσε εκατοντάδες γυναίκες από ολόκληρη την Ελλάδα με τις καταγγελίες για υπεξαίρεση χρημάτων να αυξάνονται ώρα με την ώρα.

Η εν λόγω κυρία, μέσα από την ομάδα “babys world” που είχε συστήσει στο facebook, αλλά και μέσα από άλλες σελίδες, πουλούσε σε ανυποψίαστες γυναίκες-μέλη των ομάδων, διάφορα προϊόντα με προτίμηση στα καλλυντικά της γνωστής εταιρίας Oriflame και στα τάπερ της εταιρίας Tupperware, οι “πελάτισσες” κατέθεταν στον τραπεζικό λογαριασμό της το αντίτιμο του προϊόντος που επιθυμούσαν το οποίο ωστόσο δεν ελάμβαναν ποτέ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ένα από τα εκατοντάδες θύματα της Α.Σ.: “Στα μέσα Δεκέμβρη παρήγγειλα από την σελίδα της εν λόγω κυρίας μία κρέμα προσώπου έναντι του ποσού των 25 ευρώ. Στην αρχή, της ζήτησα να πληρώσω το ποσό με αντικαταβολή, ωστόσο εκείνη μου είπε ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον. Έτσι κατέθεσα τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό της και περίμενα το προϊόν. Περιττό να πω ότι το τελευταίο δεν ήρθε ποτέ. Μετά από μεγάλη αναμονή κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η “κυρία” με δούλευε κανονικά. Τη μία μου έλεγε ότι φταίνε τα ΕΛΤΑ, την άλλη ότι το προϊόν έχει αποσταλεί με κούριερ, την τρίτη πως χώρισε με το σύζυγό της, έμεινε μόνη στον κόσμο με ένα παιδί και πως όπως και να’ χει θα διευθετήσει κάποια στιγμή το όλο θέμα επιστρέφοντας μου τα χρήματα. Το θράσος της ήταν ασύλληπτο! Πρόσφατα πληροφορήθηκα ότι όλοι οι διαγωνισμοί που διοργάνωνε στο facebook ήταν σικέ για να κερδίζει like και να καρπώνεται η… ίδια τα δώρα χρησιμοποιώντας φυσικά ψεύτικο όνομα νικητή! Κάποια στιγμή την καταλάβαμε διότι με το πρώτο παράπονο από την πλευρά μας, η Α.Σ., μας μπλόκαρε από τις διάφορες σελίδες στις οποίες ήταν διαχειρίστρια και οι οποίες αυτή τη στιγμή έχουν κατέβει. Εχθές, φτιάξαμε μάλιστα στο facebook τη σελίδα “εξαπατημένες από την Αλεξάνδρα” ενώ σκεφτόμαστε να κινηθούμε και νομικά.”

Από εχθές το απόγευμα και κυρίως από τη στιγμή που ανέβηκε στο facebook η εν λόγω σελίδα οι καταγγελίες από γυναίκες που φέρεται να έχουν εξαπατηθεί από την Α.Σ. πέφτουν βροχή: “Με κορόιδεψε για πακετο προσφορας oriflame 25€ με δωρεαν εξοδα αποστολής που ειχε κανει αναρτηση σε ομάδα” γράφει μία κυρία, καταγγελία copy paste ανάμεσα σε δεκάδες άλλες ενώ δεν είναι λίγα τα μέλη της  ομάδας που προτρέπουν τις εξαπατημένες γυναίκες να κάνουν καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους: “Καλησπέρα!! Λοιπόν… Δυστυχώς δεν μπορούμε ομαδικά να κάνουμε κάποια καταγγελία όμως μπορεί η κάθε μία ατομικά ή αν μένει κάποια κοπέλα κοντά με κάποια άλλη να πάει η μία σαν μάρτυρας της άλλης! Ο τρόπος είναι ο εξής!! Φωτοτυπία με το προφίλ της” κυρίας” όπου θα πρέπει να φαίνεται καθαρά η μπάρα πάνω πάνω με την ηλεκτρονική διεύθυνση καθώς και ό,τι άλλο έχετε σε συνομιλία μαζί της και αυτό τα εκτυπώνετε όλα μαζί και πάτε στο Α Τ της περιοχής σας και κάνετε μήνυση όπου θα αναφέρετε τα πάντα… Αυτό μετά πάει αυτόματα στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Έτσι μου είπαν σήμερα που επικοινώνησα μαζί τους για να ζητήσω οδηγίες.”

Σύμφωνα με πληροφορίες η Α.Σ. είναι σύζυγος στρατιωτικού, χωρίς προβλήματα και με μεγάλη άνεση από την πλευρά της οικογένειάς της για την οποία σοκάρει η καταγγελία μιας γυναίκας στο protothema.gr: “Πριν από περίπου ένα χρόνο ήθελα να αγοράσω για το γιο μου ένα σκυλάκι κι έτσι απευθύνθηκα στο petshop του Μ.Σ., πατέρα της κυρίας που σήμερα κατηγορείται ότι εξαπάτησε εκατοντάδες γυναίκες. Ο κύριος αυτός, μου είπε ότι δεν μπορώ να πληρώσω αντικαταβολή και ότι θα έπρεπε να καταθέσω στον τραπεζικό λογαριασμό του το ποσό των 300 ευρώ. Χωρίς πολύ σκέψη κατέθεσα τα χρήματα διότι ύστερα από έρευνα διαπίστωσα ότι ο εν λόγω κύριος ήταν γνωστός στην περιοχή και μάλιστα κατέβαινε δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη “ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ”. Σκέφτηκα λοιπόν ότι ήταν αδύνατον να με εξαπατήσει. Έπεσα έξω. Έχασα τα χρήματα και δεν πήρα ποτέ το σκυλάκι. Όταν μάλιστα πήγα να καταγγείλω το γεγονός σε αστυνομικοί τμήμα, οι αστυνομικοί μου είπαν να μην μπλέξω γιατί δεν πρόκειται να βρω άκρη. Τώρα ακούω για την κόρη του. Τί να πω; Αυτά είναι πράγματα ντροπής για τα οποία οι υπαίτιοι πρέπει να δώσουν λόγο και να επιστρέψουν χρήματα”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία  Α.Σ. ουδέποτε ήταν υπάλληλος και ουδέποτε εκπροσωπούσε την Oriflame και πως η λέξη “ντροπή” είναι προφανώς ο μόνος κατάλληλος επίλογος για την περίπτωσή της…

www.protothema.gr

Previous ArticleNext Article