LIFESTYLE, top, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΟΜΟΡΦΙΑ, Μόδα, Ομορφιά

Filio Lou: Η Βολιώτισσα που σαρώνει στα Social Media

Η Φιλιώ Τσινόγλου ή κοινώς γνωστή ως Filio Lou, κατάγεται από Γιαννιτσά και ζει στην πόλη του Βόλου τα τελευταία τρία χρόνια. Είναι παντρεμένη με τον γνωστό ποδοσφαιριστή Κώστα Οικοινόμου και έχουν μια μικρή κόρη. Η ίδια έχει σπουδάσει διαιτολογία, έχει ασχοληθεί με τo personal training και το τελευταίο χρόνο έχει δημιουργήσει ένα δυνατό κανάλι στο youtube, όπου ξεκίνησε για να μοιραστεί τις σκέψεις της και τις εμπειρίες της την περίοδο της εγκυμοσύνης.  Οι followers της στο instagram είναι χιλιάδες και είναι μία από τις λίγες  bloggers που διαπρέπουν στην επαρχία. Πάμε να την γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από την αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε.

Συνέντευξη: Δώρα Τζανή

 

Φιλιώ καλησπέρα, σε γνωρίζουμε κυρίως μέσα από το instagram, μιας και είσαι από τις πιο γνωστές influencer. Πες μας λίγα πράγματα για σένα να σε γνωρίσουμε καλύτερα.

Καλησπέρα σας, αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ για την συνέντευξη και να ευχηθώ καλές γιορτές με υγεία σε όλο τον κόσμο. Είμαι όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν μια νέα μαμά που έχω ως στόχο όσο το δυνατόν την καλύτερη ανατροφή του παιδιού μου. Γι αυτό μαζί με τον άντρα μου έχουμε αφιερώσει την καθημερινότητα μας στην μικρή. Ασχολούμαι πλέον επαγγελματικά με το instagram όπου έχω συνεργασία με αρκετές εταιρείες οι οποίες επιθυμούν μέσω του προφίλ μου να γνωρίσουν στον κόσμο τα προϊόντα τους. Το τελευταίο χρόνο επίσης ασχολούμαι και με το youtube το οποίο το έφτιαξα για να επικοινωνώ πιο άμεσα με τον κόσμο και να μεταφέρω τις εμπειρίες μου.

Πόσα χρόνια είσαι με τον άντρα σου και πως γνωριστήκατε;

Ο Κώστας είναι ποδοσφαιριστής και για κάποιο χρονικό διάστημα έπαιζε μπάλα στην Θεσσαλονίκη, πριν 3 χρόνια, όπου σπούδαζα. Εκεί γνωριστήκαμε, ερωτευτήκαμε, κάναμε μια πολύ όμορφη σχέση η οποία σταδιακά έφτασε στο σήμερα με εμένα να τον ακολουθώ στην πόλη του, στον Βόλο που μου αρέσει πάρα πολύ σαν πόλη και τη γέννηση της κόρης μας.

Ενώ είστε πολλοί νέοι και οι δύο, έχετε δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια. Έχεις θυσιάσει κάτι γι αυτό;

Η ζωή, η καθημερινότητα και οι προτεραιότητες αλλάζουν κατά μεγάλο βαθμό όταν γίνεσαι γονιός. Όμως πλέον τα πράγματα που σε γεμίζουν είναι διαφορετικά, και πράγματα που ήθελες να κάνεις πριν, όπως για παράδειγμα να βγεις έξω, πλέον δε θες να τα κάνεις όχι επειδή δεν μπορείς αλλά επειδή δεν σε γεμίζουν. Προτιμώ να είμαι στο σπίτι και να κάνω πράγματα παρέα με την κόρη μου, το ίδιο και ο Κώστας.

Περιέγραψε μου μια ημέρα με την κόρη σου

Θα ξυπνήσουμε το πρωί και αφού μαγειρέψω και κάνω όλες τις δουλειές του σπιτιού θα κατέβουμε για καφέ. Θέλω να την βγάζω έξω, παρόλο που τις περισσότερες φορές την κυνηγάω, γιατί είναι καλό για το παιδί. Δραστηριοποιείται και κοινωνικοποιείται  πολύ περισσότερο όταν είναι μαζί μας. Το μεσημέρι θα γυρίσουμε σπίτι και μόλις επιστρέφει και ο άντρας μου τρώμε όλοι μαζί και το βράδυ έρχονται φίλοι σπίτι για ταινία, φαγητό.

Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να ασχοληθείς επαγγελματικά με το instagram; Πως αρχίζει η επαφή και η συνεργασία με την αγορά, σε επίπεδο διαφήμισης προϊόντων;

Είναι μια ερώτηση αυτή που μου τι ρωτάνε πολλοί. Προφανώς και είναι κάτι καινούργιο που ο κόσμος θέλει να γνωρίσει, φαίνεται ωραίο και εύκολο. Σίγουρα όμως είναι κάτι που απαιτεί αφοσίωση, πίστη και πολλή δουλειά, κυρίως στην αρχή για να σε μάθει ο κόσμος, να αποκτήσεις ακόλουθους που να σε εμπιστεύονται και στη συνέχεια να σε εμπιστευτούν και εταιρείες. Προσωπικά δεν είναι κάτι που το επιδίωξα, ξεκίνησε τυχαία αλλά μου άρεσε πολύ και ο κόσμος με αγάπησε πιστεύω επειδή είμαι αληθινή και αυθόρμητη. Η μία συνεργασία έφερε την άλλη κι έτσι σταδιακά έφτασα στους 180,000 followers που έχω σήμερα.

Τα giveaway τι περιλαμβάνουν;

Στο μεγαλύτερο ποσοστό ρούχα, παπούτσια, κρέμες σώματος. Χαίρομαι πολύ που έχω αυτή τη δυνατότητα να δίνω δώρα, χαίρομαι με τη χαρά του άλλου. Εισπράττω πολύ αγάπη και ευγνωμοσύνη στα μηνύματα που μου στέλνουν οι τυχεροί.

Σου έχουν κάνει ποτέ παρατήρηση για στημένο διαγωνισμό;

Δυστυχώς ναι, μεταξύ άλλων κακόβουλών σχολίων έχει τύχει και αυτό, ιδίως στην αρχή όπου έκανα όλα τα comment scroll με το χέρι. Πλέον τις κληρώσεις τις κάνω μέσω ενός προγράμματος κι έτσι δεν υπάρχουν παρεξηγήσεις.

Ποιες είναι οι πιο συχνές ερωτήσεις που σου κάνουν οι followers σου;

Το 70% είναι κυρίως για διατροφή και γυμναστική. Υπάρχουν έπειτα πολλές ερωτήσεις για το φαγητό της μικρής ή πως την απασχολώ.

Ο γάμος σου ήταν ένα γεγονός που προβλήθηκε πολύ μέσα από τα τοπικά μέσα όσο και από τους επώνυμους καλεσμένους. Έχεις κάνει φιλίες μέσα από τον χώρο;

Μέσα από το instagram κυρίως έχω έρθει σε επαφή με την Μαρία Κορινθίου, την Ολυμπία Χοψονίδου. Φίλες μου βέβαια είναι η Ελένη Χατζίδου και η Ιωάννα Τούνη με τις οποίες γνωριζόμαστε από παλιά.

Θα πήγαινες σε κάποιο reality όπως το My Style Rocks;

Μου έγινε πρόταση αλλά την απέρριψα γιατί με την μικρή δεν θα ήταν καθόλου εφικτό να ανταποκριθώ στα πολύωρα γυρίσματα. Επίσης δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο στυλ για να δείξω. Αλήθεια, είμαι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, θα βγω να πάω στο super market με κότσο στα μαλλιά και σαγιονάρα και ένα φαρδύ παντελόνι. Πάντα φοράω ότι με βολεύει, μόνο σε ιδιαίτερες περιπτώσεις όπως ένας γάμος, μια βάπτιση ή μια βραδινή έξοδος θα ψάξω το τι θα φορέσω.

Είχες και την δική σου σειρά με ρούχα και μαγιό για Μαμά – Κόρη. Μίλησε μας γι αυτό.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα ήταν καθαρά μια δική μου πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την δική μου αναζήτηση ως νέα μαμά που πάντα έψαχνα ρούχα να ντυνόμαστε ίδια με την μικρή μου. Γι αυτό και είμαι πολύ χαρούμενη που πήγε πάρα πολύ καλά. Τώρα πλέον την έχω σταματήσει γιατί η βιοτεχνία ήταν στην Θεσσαλονίκη και δεν μπορούσα να πηγαινοέρχομαι και να είμαι παρόν στις διαδικασίες. Σίγουρα όμως θα ήθελα να το συνεχίσω κάποια στιγμή μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Επόμενο σου βήμα ήταν η δημιουργία του καναλιού σου στο Youtube και σήμερα μετρά 40,000 συνδρομητές. Θέλω να μου πεις πως ξεκίνησε όλο αυτό και σε πόσο χρονικό διάστημα έφτασες στα σημερινά δεδομένα;

Το κανάλι το έχω περίπου 1,5 χρόνο και το έφτιαξα όταν ήμουν έγκυος. Εκείνη την περίοδο της ζωής μου ειλικρινά βαριόμουνα και έψαχνα να βρω κάτι να κάνω για να γεμίσω τις ώρες μου και παράλληλα να είναι δημιουργικό καθώς πριν μείνω έγκυος δούλευα πάρα πολύ και δεν είχα συνηθίσει να κάθομαι σπίτι. Το πρώτο μου βίντεο ήταν ασκήσεις που έκανα μόλις μια βδομάδα πριν γεννήσω. Στη συνέχεια ανέβασα και τις εμπειρίες μου από τον τοκετό, την επιστροφή στο σπίτι με το μωρό και πως αποθήλασα χωρίς χάπι. Πολλές νέες μαμάδες άρχισαν να επικοινωνούν μαζί μου, να μοιράζονται και αυτές τις εμπειρίες τους μαζί μου και να με ρωτάνε διάφορα πράγματα. Έτσι σταδιακά αγαπήθηκε πολύ και το κανάλι μου στο youtube

Τι είδους βίντεο ανεβάζεις στο youtube;

Vlogs, tips για παιδικές συνταγές, γυμναστική, beauty routines με προϊόντα που χρησιμοποιώ για το σώμα, το πρόσωπο, τα μαλλιά.

Ποια από τα βίντεο σου έχουν την μεγαλύτερη επισκεψημότητα;

Τα vlogs με μεγάλη διαφορά. Αρέσει πολύ στον κόσμο να βλέπει αυτή την καθημερινότητα σου και να γνωρίζει νέα μέρη καθώς πολλοί δε μπορούν να φύγουν διακοπές και «ταξιδεύουν» έστω κι έτσι. Βέβαια για μένα τα vlogs είναι αρκετά πιο δύσκολο να γυριστούν γιατί όλο το κανάλι το δουλεύω μόνη μου και πρέπει να είμαι όλη μέρα με μια κάμερα στο χέρι.

Αρνητικά σχόλια έχεις δεχτεί;

Φυσικά ναι, κυρίως στο youtube όπου γράφει ο άλλος απρόσωπα και μπορεί πραγματικά να βγάλει πολύ κακία. Είναι κάτι που με στεναχωρεί και με παίρνει από κάτω πολλές φορές. Απορώ πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να σκεφτεί κατευθείαν το αρνητικό σε κάτι που θα δει. Ανέβασα για παράδειγμα προχθές ένα βίντεο από τον χορό του γάμου μας το οποίο μου το ζητούσαν αρκετοί και με μεγάλη χαρά το μοιράστηκα. Πολλοί έγραψαν πως ήταν επίδειξη πλούτου και ότι το νυφικό μου ήταν πολύ ακριβό, κάτι που φυσικά δεν ισχύει. Γι αυτό το λόγο η πρώτη συμβουλή που δίνω πάντα σε όποιον θέλει να κάνει κανάλι στο youtube είναι να έχει γερό στομάχι.

Πως καταφέρνεις και τα κάνεις όλα παρέα με το παιδί σου;

Αυτή επίσης είναι μια ερώτηση που μου την κάνουν πολλοί. Αλλά να σου πω την αλήθεια δε θεωρώ πως είναι κάτι μοναδικό ή άξιο θαυμασμού. Γι αυτό το λόγο έγινα μάνα, για να έχω το παιδί μου συνέχεια μαζί μου και να του μεταλαμπαδεύσω όσα περισσότερα μπορώ μέχρι να φτάσει στο σημείο να «φύγει» από μένα. Δε το θεωρώ βάρος, αντιθέτως μου αρέσει να την έχω μαζί μου όταν για παράδειγμα θα είμαι για καφέ με τις φίλες μου και να την κυνηγάω.

Στο εξωτερικό βλέπουμε πολλούς youtubers να κάνουν αυτό το αντικείμενο ως βασικό τους επάγγελμα. Στην Ελλάδα πιστεύεις μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;

Στην Ελλάδα σίγουρα τα views είναι απειροελάχιστα σε σχέση με το εξωτερικό. Υπάρχουν όμως εταιρείες που τους ενδιαφέρει το ελληνικό κοινό και ποντάρουν σε αυτό μέσα από εσένα  αλλά οι χορηγίες δεν αγγίζουν τα ποσά του εξωτερικού.

Τώρα για τις γιορτές θα ανεβάσεις βίντεο στο κλίμα των ημερών με προτάσεις ομορφιάς και ντυσίματος; 

Θα ανεβάσω σίγουρα μαγειρική και συγκεκριμένα μελομακάρονα και κουραμπιέδες που το έχω στο πρόγραμμα. Γενικότερα μου αρέσει να κάνω ότι μου ζητάνε και είναι στην επικαιρότητα. Στο κλίμα των ημερών έχω ήδη ανεβάσει το στολισμό του δέντρου μας και τα γράμματα που έγραφα μικρή στον Αι –Βασίλη.

 Θα έχεις  vlog σε κάποιον χριστουγεννιάτικο προορισμό;

Μακάρι να μου έχει μια έκπληξη ο άντρας μου, να πάμε ένα ταξίδι και να σας πάρω όλους μαζί μου.

Κλείνοντας θα ήθελα μια ευχή για τους αναγνώστες που μας διαβάζουν

Υγεία θα ευχηθώ. Μπορεί να ακούγεται κοινότυπο αλλά είναι το σημαντικότερο και μόνο αν βρεθείς σε δύσκολη θέση καταλαβαίνεις πόσο πολύτιμη είναι. Επίσης θα ευχηθώ να υπάρχει λιγότερη διχόνοια γύρω μας γιατί αυτό που σου περιέγραψα παραπάνω που γίνεται στα social συμβαίνει δυστυχώς και στην κοινωνία μας.

 

 

 

Previous ArticleNext Article