Ειδήσεις, Κόσμος

Το ABC «έκοψε» τη σειρά της Ροζάν Μπαρ μετά από ρατσιστικό tweet για πρώην σύμβουλο του Ομπάμα

Η Μπαρ αναφερόταν στην Βάλερι Τζάρετ την οποία είχε χαρακτήρισε στο Twitter «παιδί της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και του Πλανήτη των Πιθήκων»

Την ματαίωση της πρεμιέρας του reboot της κωμωδίας καταστάσεων «Roseanne» της Ροζάν Μπαρ προκάλεσε η θύελλα αντιδράσεων από το ρατσιστικό tweet της ηθοποιού για μία πρώην σύμβουλο του Μπαράκ Ομπάμα, τον οποία χαρακτήρισε «παιδί» της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και χαρακτήρα από τον «Πλανήτη των Πιθήκων».

Ο διεθυντής του ABC Entertainment, Channing Dungey, δήλωσε ότι το tweet της Ροζάν «ήταν απεχθές, απαράδεκτο και ασύμβατο με τις αξίες μας και για αυτό θα πρέπει να ματαιώσουμε τη σειρά της».

Ειδικότερα, στο tweet της η Ροζάν Μπαρ ανέφερε: «Η Μουσουλμανική αδελφότητα και ο Πλανήτης των Πιθήκων απέκτησαν μωρό= V.J.» (σσ. τα αρχικά της πρώην συμβούλου του Ομπάμα). Στη συνέχεια, ωστόσο, διέγραψε την ανάρτηση και ζήτησε συγγνώμη.

Η Μπαρ αναφερόταν στην Βάλερι Τζάρετ, μία Αφροαμερικανή δικηγόρο και μακροχρόνια ανώτατη σύμβουλο του Ομπάμα. Η σύγκριση της Τζάρετ με έναν πίθηκο και η αναφορά της ότι σχετίζεται με την Μουσουλμανική Αδελφότητα, κάτι το οποίο δεν ισχύει, ξεσήκωσε αμέσως κύμα οργής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Σάρα Γκίλμπερτ, η οποία παίζει το ρόλο της κόρη της στη σειρά, εμφανίστηκε στεναχωρημένη από το «κόψιμο» , κατηγορώντας την Μπαρ για τα σχόλιά της και κρατώντας αποστάσεις από εκείνη.

«Τα σχόλια της Ροζάν για την Βάλερι Τζάρετ είναι απαράδεκτα και δεν αντικατοπτρίζουν τις πεποιθήσεις του καστ μας ή οποιουδήποτε άλλου σχετίζεαι με τη σειρά», ανέφερε η Γκίλμπερτ σε δική της ανάρτηση στο Twitter.

Η Τζάρετ, η οποία κατάγεται από το Σικάγου, δεν είναι ούτε μουσουλμάνα, ούτε μέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, της παλαιότερης και μεγαλύτερης ισλαμικής οργάνωσης της Αιγύπτου. Ο αβάσιμος ισχυρισμός ότι η Τζάρετ είχε ασπαστεί το Ισλάμ είχε προκύψει κατά τη διάρκεια της θητείας της στην κυβέρνηση Ομπάμα.

Η Ροζάν Μπαρ λίγες ώρες αφότου διέγραψε το tweet της ζήτησε συγγνώμη λέγοντας ότι το Ισλάμ δεν είναι ράτσα και συμπεριλαμβάνει κάθε ράτσα ανθρώπων, σε μία προσπάθεια να απεκδυθεί τον μανδύα της ρατσίστριας.

Η Μπαρ συχνά «τουιτάρει» σχετικά με την πολιτική και είναι θερμή οπαδός του Ντόναλντ Τραμπ, όπως ο χαρακτήρας που παίζει στη σειρά του ABC.

Τη Δευτέρα λανθασμένα έγραψε ότι η Τσέλσι Κλίντον είναι παντρεμένη με ανιψιό του μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος.

Πάντως, η κόρη του πρώην προέδρου δεν το άφησε ασχολίαστο και απάντησε στην Ροζάν λέγοντας: «Καλημέρα Ροζάν, το μεσαίο μου ό νομα είναι Βικτόρια. Φαντάζομαι ότι οι ανιψιού του Τζορτζ Σόρος είναι αξιαγάπητοι άνθρωποι, ωστόσο δεν έχω παντρευρεί κάποιον εξ αυτών. Είμαι ευγνώμων για την σημαντική δουλειά που κάνει για τον κόσμο η @OpenSociety. Να έχεις μία υπέροχη μέρα»

Μετά από αυτό, η Μπαρ έσπευσε να διορθώσει τον εαυτό της λέγοντας ότι είναι παντρεμένη με τον Μαρκ Μεζβίνσκι, τον γιο ενός… διεφθαρμένου μέλους του Κογκρέσου.

Η εκπομπή “Roseanne” ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία του ABC για τη σεζόν 2017-2018. Κατά μέσο όρο το σόου παρακολουθούσαν 18,7 εκατομμύρια τηλεθεατές, το δεύτερο δημοφιλέστερο στην αμερικανική τηλεόραση μετά το “The Big Bang Theory” του CBS, σύμφωνα με τα στοιχεία Nielsen έως την 20η Μαΐου.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Previous ArticleNext Article