Ειδήσεις, Οικονομία

Αυτά είναι τα νέα επαγγέλματα των τελευταίων ετών

Το World Economic Forum κατέγραψε επαγγέλματα της νέας εποχής, τα οποία ουσιαστικά εμφανίστηκαν μέσα στην τελευταία δεκαετία.

App developers: Δημιουργoί εφαρμογών για smartphones. Πρόκειται για το πλέον διαδεδομένο επάγγελμα τα τελευταία χρόνια, λόγω της εξάπλωσης των έξυπνων φορητών συσκευών.

Social media managers: Η ταχύτατη εξάπλωση των κοινωνικών δικτύων άλλαξε τα δεδομένα στο διαδίκτυο, καθιστώντας πλέον επιτακτική τη διαχείριση από ειδικούς της παρουσίας εταιρειών, επιχειρήσεων, οργανισμών κ.λπ. στα social media.

Οδηγοί σε υπηρεσίες ride hailing (π.χ. Uber): Πρόκειται για ένα ανεξάρτητο μοντέλο παροχής υπηρεσιών μεταφοράς από οδηγούς αυτοκινήτων, το οποίο δεν εντάσσεται στο παραδοσιακό πλαίσιο λειτουργίας των ταξί.

Μηχανικοί αυτόνομων οχημάτων: Τα έξυπνα οχήματα που θα κινούνται αυτόνομα.

Ειδικοί cloud computing: Οι υπηρεσίες cloud computing, που επιτρέπουν αποθήκευση και διαχείριση δεδομένων online στο «υπολογιστικό νέφος», χρησιμοποιούνται ήδη ευρύτατα από επιχειρήσεις και ιδιώτες.

Αναλυτές big data: Η ψηφιακή εποχή χαρακτηρίζεται από τεράστιους όγκους ψηφιακών δεδομένων, η αξιοποίηση των οποίων παρέχει πολλά πλεονεκτήματα σε μεγάλο εύρος διαφορετικών τομέων δραστηριότητας.

Ειδικοί σε θέματα βιώσιμης – πράσινης ενέργειας και περιβαλλοντικών επιπτώσεων: Η ψηφιακή διαχείριση της ενέργειας κερδίζει έδαφος, καθώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις εντείνουν την προσοχή τους σε θέματα επιπτώσεων στο περιβάλλον από τις δραστηριότητές τους.

Δημιουργοί περιεχομένου στο YouTube: ΤοYouTube θεωρείται το άνοιγμα της παραγωγής τηλεοπτικού (οπτικοακουστικού) υλικού στους απλούς χρήστες του internet, παρέχοντας πρόσβαση σε ένα τεράστιο κοινό.

Ειδικοί σε θέματα «millennials»: Η νέα γενιά των «millennials» έχει μεγαλώσει σε μια εποχή υψηλής τεχνολογίας, αποκτώντας νέα χαρακτηριστικά. Καθώς οι «millennials» αρχίζουν να αποτελούν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του οικονομικού ενεργά πληθυσμού, οι επιχειρήσεις επιδιώκουν να βελτιώσουν τους τρόπους επαφής-αλληλεπίδρασης με αυτούς.

Χειριστές drones: Η ευρεία χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών άρχισε από τον τομέα της ασφάλειας και των Ενόπλων Δυνάμεων πριν από λίγες δεκαετίες και επεκτάθηκε πέρα από αυτόν για μία τεράστια γκάμα άλλων εφαρμογών.

Previous ArticleNext Article