Ειδήσεις, Ελλάδα, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ

1ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου «KISSAVOS MARATHON RACE»

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Αγιάς, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Λάρισας και η «Υπαίθριος Ζωή» Λάρισας συνδιοργανώνουν τον 1ο αγώνα δρόμου στον ορεινό όγκο του Κισσάβου με την επωνυμία «KISSAVOS MARATHON RACE» την Κυριακή 21 Μαΐου. Οι διαδρομές είναι τρεις. Η πρώτη 43 χιλιομέτρων, η δεύτερη 11 χιλιομέτρων και η τρίτη 1500 μέτρων (παιδικός αγώνας). Η εκκίνηση και ο τερματισμός για τους δύο μεγάλους αγώνες είναι η κεντρική πλατεία της Αγιάς, ενώ για τον παιδικό αγώνα η εκκίνηση είναι η πλατεία Μεταξοχωρίου με τερματισμό στην Αγιά. Σε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου οι διοργανωτές σημείωσαν τα εξής:

Κώστας Αγοραστός – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Την Κυριακή 21 Μαΐου διεξάγεται ένας μεγάλος αγώνας στον Κίσσαβο με αφετηρία και Τερματισμό την κεντρική πλατεία της Αγιάς. Είναι ο 1ος ορεινός αγώνας που διεξάγεται στον Κίσσαβο και ευελπιστούμε να γίνει θεσμός. 43 χλμ η μεγάλη διαδρομή, 11χλμ η μικρή και 1500μ παιδικός αγώνας. Είναι μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Αγιάς, του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, της Υπαίθριου Ζωής, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και του Ερυθρού Σταυρού που είναι πάντα παρόντες, καθώς και άλλων φορέων. Είναι άλλος ένας αγώνας του δρομικού κινήματος και καλούμε όλους να έρθουν να συμμετάσχουν γιατί πρόκειται για έναν συναρπαστικό αγώνα, σε μια ιδιαίτερη περιοχή του Κισσάβου και στην κατάλληλη χρονική περίοδο, με ιδανικές καιρικές συνθήκες».

Αντώνης Γκουντάρας – Δήμαρχος Αγιάς: «Είναι μια ευκαιρία για όλους να γνωρίσουν τον Κίσσαβο και να απολαύσουμε μια διαδρομή μέσα από την Αγιά, το Μεταξοχώρι, το Μεγαλόβρυσο. Στόχος είναι να χαρούμε μέσα από τη συμμετοχή και να μεγαλώσουμε το δρομικό κίνημα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φορείς και κυρίως την Περιφέρεια Θεσσαλίας που διοργανώνουμε όχι μόνο αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα αλλά και δράσεις που αφορούν ουσιαστικές παρεμβάσεις σε έργα στην περιοχή του Δήμου Αγιάς και την ευρύτερη περιοχή, που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και προσφέρουν ευκαιρίες ανάπτυξης».

Στη συνέντευξη τύπου παραβρεθήκαν ακόμα ο κ. Αποστόλης Κουμπάρος συντονιστής της επιτροπής διοργάνωσης του αγώνα ο οποίος παρέθεσε τα τεχνικά στοιχεία των διαδρομών, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας κ. Αποστόλης Γούλας, εκπρόσωποι της Υπαίθριου Ζωής, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και του Ερυθρού Σταυρού κ.α

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο μεγάλος αγώνας των 43 χιλιομέτρων παίρνει εκκίνηση στις 7 π.μ. από την πλατεία και αφού περάσει για 1000 περίπου μέτρα μέσα από τα στενά δρομάκια της Αγιάς μπαίνει στο γραφικό μονοπάτι του Μεγαλοβρύσου. Στην πλατεία του Μεγαλοβρύσου, αφού περάσει από τον πρώτο σταθμό υποστήριξης, ακολουθεί δεξιά πορεία στον κεντρικό δρόμο μέχρι την είσοδο του μονοπατιού. Στην συνέχεια, αφού περάσει από τη Μεγάλη Βρύση, το εκκλησάκι του Αηλιά, τον «Γκαρλιάγκο», φτάνει στα λιβάδια της Ανατολής και παίρνει πορεία για την κορυφή του Κισσάβου. Μετά την κορυφή ακολουθεί κατάβαση στη συναχόβρυση στα λιβάδια και φτάνει στην Ανατολή. Εδώ μπαίνει στο παραδοσιακό μονοπάτι Ανατολής – Αγιάς και αφού περάσει μέσα από την πλατεία Μεταξοχωρίου ακολουθώντας τον κεντρικό δρόμο τερματίζει στην πλατεία της Αγιάς. Ο αγώνας των 13 χιλιομέτρων παίρνει εκκίνηση στις 10 π.μ. από την πλατεία και μέχρι την πλατεία Μεγαλοβρύσου έχει κοινή πορεία με τον μεγάλο αγώνα. Από την πλατεία Μεγαλοβρύσου παίρνει πορεία αριστερά στον κεντρικό δρόμο μέχρι την είσοδο του δασικού δρόμου. Στη συνέχεια με πορεία δυτικά, αφού περάσει το ρέμα, συναντά το μονοπάτι Ανατολής – Αγιάς και ακολουθεί μέχρι τον τερματισμό την ίδια πορεία με τον αγώνα των 43 χιλιομέτρων.

Ο παιδικός αγώνας έχει σημείο εκκίνησης την πλατεία του Μεταξοχωρίου και ακολουθώντας τον κεντρικό δρόμο τερματίζει στην κεντρική πλατεία της Αγιάς.

Για τον μεγάλο αγώνα των 43 χιλιομέτρων θα υπάρχουν επτά σταθμοί υποστήριξης, ενώ για τον αγώνα των 11 χιλιομέτρων θα υπάρχουν δύο σταθμοί. Σε όλους όσους θα συμμετάσχουν στους αγώνες θα δοθούν μετάλλια, αναμνηστική μπλούζα, ενώ στους νικητές κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν κύπελλα. Στον τερματισμό θα υπάρχει μπουφές με παραδοσιακά τοπικά εδέσματα και αναψυκτικά. Οι αγώνες είναι μια ευκαιρία να αναδειχθεί η σπάνια ομορφιά του Κισσάβου και το βουνό να αποκτήσει νέους φίλους. Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια, ενώ στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν κύπελλα.

Πληροφορίες – εγγραφές στον Δήμο Αγιάς, στον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, στη σελίδα του αγώνα www.facebook/kissavos-Marthon-Race-Greenyay και στο τηλέφωνο 6944642673.

Previous ArticleNext Article