ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ

Τους 91 έφτασαν οι νεκροί από τη γρίπη

Χαμηλή κυκλοφορία των ιών της γρίπης καταγράφεται πια στην Ελλάδα – όπως και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δείχνουν ότι η περίοδος της εποχικής γρίπης πλησιάζει στο τέλος της, καθώς μειώνονται συνεχώς τα βαριά περιστατικά της νόσου αλλά και οι θάνατοι.

Σύμφωνα με την πρόσφατη επιδημιολογική έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ για την εβδομάδα 20–26 Μαρτίου 2017, καταγράφηκαν 2 θάνατοι και 8 νέα επιβεβαιωμένα σοβαρά κρούσματα της γρίπης.
Συνολικά από την αρχή του περασμένου Δεκεμβρίου έχουν καταλήξει 91 άνθρωποι λόγω επιπλοκών που εμφάνισαν μετά τη νόσησή τους με γρίπη. Από τα θύματα της γρίπης τα  77 νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ενώ τα 14 κατέληξαν εκτός ΜΕΘ, χωρίς να αποσαφηνίζεται εάν χρειάστηκαν νοσηλεία και δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι. Από τους νεκρούς οι 54 είναι άνδρες και οι 37 είναι γυναίκες, με μέση ηλικία 71,7 έτη.

Τα σοβαρά κρούσματα της γρίπης ανέρχονται από την αρχή της εφετινής περιόδου γρίπης σε 274, εκ των οποίων τα 259 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ.

Previous ArticleNext Article