ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ

“Όλη η πόλη φιλοξενεί” το πρόγραμμα που εγκαινιάστηκε από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία παράρτημα Λάρισας

Το πρωτοποριακό σε πανελλαδικό επίπεδο πρόγραμμα “Όλη η πόλη φιλοξενεί” που στοχεύει στην ανακούφιση των καρκινοπαθών εγκαινιάστηκε στη Λάρισα, και υλοποιείται απο το παράστημα Λάρισας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.
Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου έδωσαν λεπτομέρειες για την επίτευξη του προγράμματος η πρόεδρος του Παραρτήματος Λάρισας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ράνια Σουλτούκη, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας – Αιματολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντής Αιματολογικής Κλινικής του ΠΓΝΛ Γιώργος Βασιλόπουλος και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ακτινοθεραπείας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – Διευθυντής Εργαστηρίου Ακτινοθεραπείας του ΠΓΝΛ Γιώργος Κύργιας.
 Στόχος του προγράμματος είναι να γίνει στη Λάρισα “Ο οίκος του καρκινοπαθή” όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν ο κ. Βασιλόπουλος και ο κ. Κύργιας , ενώ η πρόεδρος του παραρτήματος κ. Σουλτούκη απηύθυνε κάλεσμα στους φορείς να στηρίξουν έμπρακτα το πρόγραμμα, έτσι ώστε να αυξηθούν τα έσοδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και να είναι περισσότερες οι ημέρες φιλοξενίας με στόχο την πλήρη κάλυψη των αναγκών και την υπολοποίηση νέων προγραμμάτων.
Το πρόγραμμα «Όλη η πόλη φιλοξενεί» γίνεται σε συνεργασία με τις Ογκολογικές Κλινικές του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, όπως και με την Ένωση των Ξενοδόχων της περιοχής καθώς υπογράφηκε σύμβαση με τρια ξενοδοχεία της πόλης, το «Metropol», το «Acropol» και το «Αχίλλειον».
 Συγκεκριμένα οι λεπτομέρειες που δόθηκαν για τη λειτουργία του προγράμματος “Όλη η πόλη φιλοξενεί” :
Εγκαινιάζεται και στην πράξη το πρόγραμμα “‘Ολη η πόλη φιλοξενεί” το οποίο υλοποιεί το παράρτημα Λάρισας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, σε συνεργασία με τις δύο ογκολογικές κλινικές των Νοσοκομείων της Λάρισας και την Ενωση Ξενοδόχων. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανακούφιση των καρκινοπαθών που βρίσκονται σε θεραπεία (χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες) στα νοσοκομεία της Λάρισας και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.Με τη συγκέντρωση των χρημάτων που προκύπτουν από τη δραστηριότητα της Αντικαρκινικής Εταιρείας, υπογράφεται σήμερα σύμβαση με ξενοδοχεία της Λάρισας που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και πλέον θα παρέχεται η δυνατότητα διαμονής των ασθενών στα ξενοδοχεία, για το διάστημα που κρίνουν απαραίτητο οι θεράποντες γιατροί και με κάλυψη των εξόδων από την Αντικαρκινική.
Οι ασθενείς που αξιολογούνται από τις δομές των ογκολογικών κλινικών ότι χρήζουν βοήθειας, θα προμηθεύονται από τις ίδιες τις κλινικές ένα Voucher (προπληρωμένη διαμονή) το οποίο θα επιδεικνύουν στα συμβεβλημένα ξενοδοχεία. Το voucher αυτό αντιστοιχεί στην κάλυψη του κόστους διανυκτέρευσης και φέρει τη σφραγίδα και την υπογραφή της προέδρου του Παραρτήματος Λάρισας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Ράνιας Σουλτούκη. Στη συνέχεια το voucher επιστρέφει από το ξενοδοχείο στην Αντικαρκινική από την οποία και πληρώνεται το σχετικό τιμολόγιο.
Το κόστος κάθε διανυκτέρευσης έχει συμφωνηθεί με βάση τη σύμβαση συνεργασίας στα 30 ευρώ.
Μέχρι στιγμής με τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί από τις δράσεις της Αντικαρκινικής Εταιρείας (περίπου 10.000 €) και αντιστοιχεί σε περίπου 330 διανυκτερεύσεις οι οποίες αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών, σύμφωνα με τη μέχρι τώρα ζήτηση. Είναι προφανές, ότι όσο αυξάνονται τα έσοδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, τόσο θα αυξάνονται και οι ημέρες της φιλοξενίας, με στόχο την πλήρη κάλυψη των αναγκών.

Previous ArticleNext Article