ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ

Παραδόθηκε ο νέος γραμμικός επιταχυντής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας!!

Σημαντική ημέρα για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, καθώς παραδόθηκε επισήμως ο νέος γραμμικός επιταχυντής, μετά από δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Η συνολική δωρεάν έφτασε σε αξία τα 2,5 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει τον εξοπλισμό για το νέο μηχάνημα, όπως και την εκπαίδευση του προσωπικού.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί πολύ σημαντικό βήμα για τους χιλιάδες καρκινοπαθείς της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Ελλάδας, καθώς – όπως επισημάνθηκε και στην σημερινή τελετή – θα μπορέσει να ωφελήσει σημαντικά περισσότερους ασθενείς, ενώ θα βελτιώσει και ποιοτικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τον διοικητή των διασυνδεδεμένων Πανεπιστημιακού και Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας «αφού ολοκληρωθεί η εκπαίδευση του προσωπικού και γίνουν τα απαραίτητα τεστ στόχος είναι στα τέλη Ιουλίου ο πρώτος ασθενής να δεχθεί ακτινοθεραπεία από το νέο μηχάνημα».

Νωρίτερα σε δηλώσεις του ο κ. Νάνος επισήμανε την «πολύ σημαντική ημέρα για το ΠΓΝΛ, καθώς αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες του Τμήματος Ακτινοθεραπείας». Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε μελλοντική συνεργασία με το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» προς το οποίο θα κατατεθούν προτάσεις και ιδέες όχι μόνο με οικονομικό περιεχόμενο, οι οποίες θα στοχεύουν και στον τομέα της πρόληψης.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Πισσάκας, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, υπογράμμισε πως η τοποθέτηση του νέου μηχανήματος «δείχνει σεβασμό στον ασθενή», ενώ μίλησε με θερμά λόγια για το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» το οποίο δωρίζοντας δέκα νέους γραμμικούς επιταχυντές – από τους 25 που διαθέτουν τα νοσοκομεία – «έχει φέρει επανάσταση στον τομέα της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας».

Στις δηλώσεις ο Καθηγητής Γιώργος Κύργιας, διευθυντής του Τμήματος Ακτινοθεραπείας, επισήμανε πως «όταν ήρθα πριν από 10 χρόνια στο Τμήμα διαπίστωσα πως υπήρχε πρόβλημα, καθώς ασθενείς αναγκάζονταν να μετακινηθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να κάνουν τις θεραπείες τους». Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο προσωπικό το οποίο «όλα αυτά τα χρόνια εργάζονταν υπό αντίξοες συνθήκες σε εργώδη και δύσκολα μηχανήματα».

Ο υπεύθυνος Διαχείρισης Δωρεών του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» Πάνος Βαζαίος χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα ποσοτικής παράδοσης του νέου γραμμικού επιταχυντή ως «ένα πρώτο βήμα, καθώς η δωρεά παρέχει και την εκπαίδευση του προσωπικού, ενώ θα ολοκληρωθεί όταν ο πρώτος ασθενής θα κάνει τη θεραπεία του».

Πηγή :larissanet.gr

Previous ArticleNext Article