ΠΑΙΔΙ

“Το κουβάρι με τα παραμύθια” επιστρέφει στο Ελ-Λα

Από αυτό το Σάββατο “Το κουβάρι με τα παραμύθια” ξανά κοντά στους μικρούς μας φίλους!

Στον υπέροχο χώρο του Ελ Λα (Τεχνοδρόμιο Πολιτισμού), κάτι παραμυθένιο συμβαίνει κάθε Σάββατο. Μαγικές ιστορίες με νεράιδες και ξωτικά, δραματοποίηση, θέατρο, εικονογράφηση ιστοριών, κατασκευές, μαγειρική, βιβλιοπαρουσιάσεις, διοργάνωση εκθέσεων βιβλίου, συναντήσεις με συγγραφείς και εικονογράφους, είναι μερικές από τις δράσεις με τις οποίες θα έχουν τη χαρά να ασχοληθούν οι μικροί βιβλιόφιλοι.

Σκοπός των σαββατιάτικων συναντήσεων είναι να γνωρίσουν τα παιδιά τα βιβλία, να συζητήσουν γι’ αυτά, να παίξουν και να διασκεδάσουν, ώστε η ανάγνωση να γίνει συνήθεια και μέρος της καθημερινότητάς τους. Επιπλέον στόχο αποτελεί η άμεση εξοικείωση με το βιβλίο και την ανάγνωση, και ειδικότερα η σταδιακή εδραίωση μιας φιλικής σχέσης με την παιδική λογοτεχνία και με τον πλούτο της λαογραφικής μας παράδοσης.

Το πρώτο Σάββατο λειτουργίας του μετά το καλοκαίρι, το Κουβάρι με τα Παραμύθια θα ξετυλιχτεί και θα υποδεχθεί τη νέα σχολική χρονιά, πλημμυρίζοντας…σοκολάτα! Οι μικροί μας φίλοι θα πάρουν μέρος στο συναρπαστικό ταξίδι που έκαναν οι καρποί του κακάο σ΄ ολόκληρο τον κόσμο…και θα γνωρίσουν μια λαίμαργη βασιλοπούλα και το φτωχό παραγιό που κατόρθωσε να γίνει βασιλιάς χάρη στην αγάπη και τη…σοκολάτα! Θα μάθουν τη γλυκιά αυτή λέξη σε όλες τις γλώσσες του κόσμου και θα περιηγηθούν στις πιο λαχταριστές αίθουσες του Εργοστασίου Σοκολάτας στην Ελλάδα και του Μουσείου Σοκολάτας της Γερμανίας. Θα μπουν στην κουζίνα και με βασικά υλικά τη σοκολάτα και τη φαντασία τους θα δημιουργήσουν τις δικές τους ξεχωριστές σοκολατένιες λιχουδιές!

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι γονείς μπορούν να απολαύσουν τον καφέ ή το αναψυκτικό τους.

Ελάτε να γνωριστούμε και να περάσουμε ένα παραμυθένιο, σοκολατένιο, γεμάτο γλύκα πρωινό!

Ραντεβού, λοιπόν, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στο Ελ Λα (Κ. Καρτάλη 150) από τις 11:00 π.μ. ως τις 12:30 μ.μ. παρέα με την εκπαιδευτικό και συγγραφέα, Έλενα Νταβλαμάνου. Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ (με πρωινό)

Πληροφορίες στο τηλ:24210-29122

Previous ArticleNext Article